Γενικές ερωτήσεις για πτήσεις με ryanair

heleuthe, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω νήμα για να γνωρίζεις τι δικαιούσαι και τι μπορείς να ζητήσεις. viewtopic.php?f=74&t=5518

Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο.
 
Ευχαριστώ πολύ.Θα τα τσεκαρω τώρα όλα μιας και επέστρεψα στην βάση μου και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες
 
Ταξιδι με Ryanair για Ιταλια - Εισιτηρια

Καλησπέρα σας,

Μολις σημερα γραφτηκα στο site και θα ηθελα να ρωτησω κατι. Αρχικα να σας πω οτι δεν καταφερα να βρω παρομοιο θεμα συζητησης γι αυτο και ανοιγω καινουργιο θεμα. Αν κανω λαθος συγχωρεστε με.

Προκειται να ταξιδεψουμε με Ryanair τον Νοεμβριο (2 ατομα) απο Αθηνα για Ρωμη (Ιταλια).

1.Θα ηθελα να ρωτησω αν καλυπτομαστε με τις ταυτοητες νεου τυπου (δηλαδη που να εχουν λατινικους χαρακτηρες) ή χρειαζομαστε και τιποτα αλλο για να ταξιδεψουμε απο και προς Ιταλια.

2.Επισης αν καλυπτομαστε, ενταξει τα ονοματα τα αντιγραφω στην κρατηση οπως τα βλεπω ακριβως στην ταυτοτητα γραμμενα στα λατινικα. Τα γραμματα του αριθμου της ταυτοτητας που ειναι μονο με ελληνικους χαρακτηρες πως πρεπει να τα γραψω?? Και για να γινω πιο συγκεκριμενος η μια ταυτοτητα ξεκιναει με "ΑΚ" και η αλλη με "Χ". Ρωταω για να μην εχω θεμα με την επιβιβαση.
Θα τα γραψω ακριβως ετσι και στα λατινικα?

Αναμενω την βοηθεια σας.

Ευχαριστω
 
AntRo, γεια σου. Μετέφερα την ερώτησή σου στο σχετικό νήμα.

1) Ταξιδεύεις μόνο με την ταυτότητα χωρίς πρόβλημα.
2) Το AK και X υπάρχουν και στο λατινικό αλφάβητο, οπότε επίσης κανένα πρόβλημα.
 
Για τις πτήσεις από την 1η Νοεμβρίου και μετά, η Ryanair μειώνει το χρονικό περιθώριο του Δωρεάν check-in από τις 7 στις 4 ημέρες πριν από την πτήση.

Please note that from 1st November, free online check-in will be available from 4 days to 2 hours ahead of departure. Customers who do not wish to reserve their preferred seat, can check-in online or on the mobile app free of charge between 4 days and 2 hours before departure and will be allocated a random seat. (See T&Cs below).

All Ryanair customers may buy their reserved seat online, both on the Ryanair.com website and mobile app, from the time of booking right up to 2 hours before their scheduled departure, and in turn can check-in online and on the app, from between 30 days and 2 hours before their flight.
 
θέλω να πάω Δουβλίνο και η εν λόγω δείχνει ενδιαφέρουσα. Επειδή την 17 Νοεμβρ που θέλω να πετάξω δεν έχει απ ευθείας σκέφτομαι το εξής

06:55 Athen ATH
01h 55min, Ryanair (FR1199)
07:50 Rom-Ciampino CIA
03h 05min, Aufenthalt in Rom-Ciampino
(Italien)
10:55 Rom-Ciampino CIA
03h 20min, Ryanair (FR9431)
13:15 Dublin DUB


Επειδή θα έχω και βαλίΝΤΖα μαζί πρέπει να παραλάβω και να ξαναπαραδώσω. Θεωρείτe ότι προλαβαίνω ή το ciampino είναι χάος και θα ξαπομείνω εκεί?>
 
Δεν θα'χεις κανένα θέμα καθότι το συγκεκριμενο αεροδρομιο ειναι μικρό και όλα γινονται γρήγορα..Και να ξανατσεκάρεις προλαβαίνεις και καφε να πιεις..
 
Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί επειδή συμβαίνει εδώ και μήνες, αλλά γνωρίζουμε γιατί δεν είναι πλέον διαθέσιμο το app της Ryanair στην Ελλάδα; (Νοt available in your country λεει το PlayStore για Android)
 
Ε1. Ποια είναι η νέα πολιτική αποσκευών της Ryanair;
Α. Από το Νοέμβριο, θα μειώσουμε το κόστος των παραδοτέων αποσκευών από 35€ σε 25€ και θα αυξήσουμε το όριο μεγέθους από 15 κιλά σε 20 κιλά.

Το όριο αποσκευών θα αυξηθεί από 15 κιλά σε 20 κιλά για όλες τις αποσκευές
Η τιμή για κάθε παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών θα μειωθεί από 35€ σε 25€

Αυτο ειναι καλο.

Τα αλλα πιο κατω για αυτους που θα ταξιδευουν δεν ειναι ευχαριστα.Σε αναγκαζουν την ωρα που θα αγορασεις το εισιτηριο αναγκαστικα να αγορασεις και την αποσκευη με 25 ευρω.Διαφορετικα θα πληρωνεις 40 ευρω!

Ε12. Θα συνεχίζει να είναι πιο οικονονική η πρόσθεση της αποσκευής κατά τη διάρκεια κράτησης της πτήσης;

Α. Ναι. Η αποσκευή των 20 κιλών θα μειωθεί στην τιμή των 25€ για αγορές κατά τη διάρκεια της κράτησης της πτήσης. Οι αποσκευές που θα προστεθούν μετά την κράτηση ή στο αεροδρόμιο θα κοστίζουν 40€ !
Ε11. Γιατί το κόστος κατά 10€ το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και σε πτήσεις με αυξημένη διάρκεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;

Α. Το επιπλέον κόστος των 10€ αντιπροσωπεύει τα αυξημένα κόστη διαχείρισης των πρόσθετων αποσκευών κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων περιόδων.


http://corporate.ryanair.com/news/%CE%B ... ?market=gr

Μηπως θα ηταν καλυτερα να υπηρχε ενα ξεχωριστο θεμα που να γραφαμε για τις αλλαγες που κανει η εταιρεια ;
 
ΣΟΣ!!!
Σήμερα γράφτηκα, έχω ένα θέμα με το online check in: Ταξιδεύουμε παρέα την Παρασκευή για Μπεργκαμο από Θεσσαλονίκη. Σήμερα πήγα να κάνω check in, και η ημερομηνία γέννησης φτάνει μέχρι το 2001. Όμως στην παρέα μας υπάρχει παιδί που είναι γεννημένο το 2002! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση???
 
Top