Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Σύντομα, θα έρθει το paid-seating και θα αναγκαστούν να το φτιάξουν για να έχουν έσοδο.
 
aakunz":1uacayh7 said:
Το "T" βρίσκεται γενικά στον «πάτο» των ναυλολογίων της Star Alliance.

Το τυπικό availability ναύλων της LX, LH, OS είναι:
K, L, E, T, S, W, V, Q, H, U, M, B, Y για την οικονομική

Στην OA/Α3 είναι:
P, U, T, S, K, L, W, Q, H, M, Y

Στην ΤΗΥ είναι:
W, P, V, L, T, Q, E, S, H, M, B, Y


Νομίζω οτι η Α3 το δηλώνει ξεκαθαρα, οτι τα εισιτηρια αυτης της κατηγορίας ειναι (για) P,U,T,S.. :D

sorry, i couldn't resist.. :mrgreen:
 
jerry":2pblxeio said:
Τελικά -μάλλον μετά από κράξιμο- αποφάσισαν να επιτρέπουν τα upgrade σε business μέσω κουπονιών σε U,P,T εφόσον ο ναύλος είναι flex.

f) seat upgrade award is not eligible for the following booking classes: U, P, T, in GoLight ticket (Effective as of 20.10.2016).

φαίνεται να βγήκαν σε καλό τα παράπονα που στείλαμε ;)
 
Απαραδεκτο μισο μετρο..
Οι πλειοψηφια αυτων που ειναι silver και δικαιουνται τα 2 κουπονια αναβαθμισης, θα το εκανε σε μια πτηση που δεν πληρωσε για βαλιτσα (go light) και θα ηθελε να εποφεληθει απο τις εξτρα δωρεαν αποσκευες που προσφερει ο business ναυλος.
Και επισης για καποιον που ειναι silver, που σημαινει οτι κανει περιπου 4-8 ταξιδια το χρονο, αρα δεν κλεινει προφανως παντα τα εισιτηρια του τελευταια στιγμη, ειναι πολυ πιθανο τα εισιτηρια να ειναι κατηγοριας P,U,T, κατηγοριες που αποκλειονται.. Και αν κλεισει καποιος ενα ακριβοτερο εισιτηριo αλλης κατηγοριας, πιθανοτητα θα ειναι σε περιοδο εορτων, που τοτε λογω της κινησης δεν μπορουν παλι να σε αναβαθμισουν γιατι συνηθως και οι business θεσεις ειναι ηδη κλεισμενες.
Κοινως, με την αλλαγη που εκαναν, πολυ λιγοι θα καταφερουν να χρησιμοποιησουν τα κουπονια αυτα.
Ντροπη τους, ας μην προσφερουν τιποτα εξ αρχης αν δεν θελουν, οχι αυτα τα μεσοβεζικα πραγματα που τελικα μαλλον δεν προσφερουν κανενα πρακτικο κερδος στο μελος.
 
υπερβολές. Μιά χαρά και σε περίοδο εορτών έχει. Μα τι περίμενες? να πετάς με 40 ευρώ business?
 
arxontas":1s5bvnvq said:
Α Και αν κλεισει καποιος ενα ακριβοτερο εισιτηριo αλλης κατηγοριας, πιθανοτητα θα ειναι σε περιοδο εορτων, που τοτε λογω της κινησης δεν μπορουν παλι να σε αναβαθμισουν γιατι συνηθως και οι business θεσεις ειναι ηδη κλεισμενες.
Κοινως, με την αλλαγη που εκαναν, πολυ λιγοι θα καταφερουν να χρησιμοποιησουν τα κουπονια αυτα.

Αυτό βλακεία είναι, ιδιαίτερα στην Α3 που δεν έχει φθηνά non flex business / business saver/ upsell offers κλπ. και η μόνη δυνατότητα για σχετικά φθηνά business είναι τα 40% promotions – όπου γενικά αποκλείονται οι γιορτές. Και business travelers που πληρώνουν και full fare business δεν έχει και τόσους τα Χριστούγεννα … Με άλλα λόγια, η ζήτηση για business class σε περίοδο διακοπών μάλλον μειωμένη είναι.

Αν τελικά είναι γεμάτη, είναι γιατί αν κλείνεις σχετικά αργά ακόμα η economy είναι τόσο ακριβή που δεν κάνει πια μεγάλη διαφορά…
 
ermis177":20zlem8o said:
υπερβολές. Μιά χαρά και σε περίοδο εορτών έχει. Μα τι περίμενες? να πετάς με 40 ευρώ business?

Γιατί να μην πετάξεις με 40 ευρώ business? αφού αυτό διαφήμιζε? Αναβάθμιση θέσης με τηλεφωνάκι, και κουπονάκι. Μα σιγά, 2 αναβαθμίσεις για τη silver, θα πετάξεις μια φορά με το/τη σύντροφο και οκ, θα μπειτε και 2 φορές σε lounge, μια χαρά ήταν. Πλέον δεν εχει νόημα αυτή η μέση βαθμίδα silver οσον αφορά αυτό το κομμάτι.

Είπαμε εγώ τα έχω περισσότερο με τα μίλια και την υπηρεσία αναβάθμισης θέσης με μίλια, καθώς αυτή η περίπτωση κάνει την αναβάθμιση με κουπόνι να μοιάζει παιχνιδάκι.
 
Γιατί σε ολές τις εταίρειες έχει περιορισμούς. Καμία δεν σε αφήνει να πετάς business στους χαμηλότερους νάυλους. Όπως και να το κάνουμε το Miles and Bonus παραμένει ένα απο τα πιο γενναιόδωρα star alliance programs.
 
Εκτός απ΄αυτό που γράφει ο ermis177 ποτέ δεν κατάλαβα τα παράπονα του τύπου «πάντα βρίσκω εισιτήρια στους φθηνούς ναύλους, κι γι΄αυτό δεν μπορώ να κάνω Upgrade». Θα προτιμούσες να μην τα βρεις και να πληρώσεις πάντα ακριβά εισιτήρια; Ενώ εάν σε ένα ταξίδι θέλεις να πετάς business, τότε μπορείς να κλείσεις είτε flex είτε ναύλος S. Και συνεχίζεις να πετάς business για πολύ καλή τιμή, ιδιαίτερα όταν συγκρίνεις με τους full fare ναύλους (που μπορεί να είναι και στα 500 Ευρώ oneway και πάνω).
 
Top