Ryanair: όνομα εισιτηρίου

Re: Γενικές ερωτήσεις για πτήσεις με ryanair

sylvia2907":3316dtw0 said:
Γειά σας, πετάει ένα φιλικό μου ζευγάρι απο Θεσσαλονικη για Ρώμη αλλά στη θέση του ονόματος του παιδιού έχω βάλει το επώνυμο και στη Θέση του επωνύμου το όνομα...κατα τα αλλα όλα ειναι σωστότατα γραμμένα..τι λέτε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα?
και η φίλη μου είναι έγκυος και μου ειπε οτι πρέπει να το δηλώσει...τι χαρτια χρειάζεται και που πρεπει να το δηλώσει οτι είναι έγκυος..?
 
Καλησπέρα πριν λίγες ώρες έκανα και εγώ το ίδιο λάθος, και τα ονόματα στα εισιτήρια τα έγραψα με τους ελληνικούς χαρακτήρες. Μπήκα στο λάιβ τσατ..είπα το πρόβλημα μου, τους είπα για την χρέωση που είδα..και μου είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα θα γίνει η αλλαγή δωρεάν. Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι το ότι μου ζητήσανε όλα τα στοιχεία της χρεωστικής μου κάρτας. Οι υπόλοιποι που έπαθαν το ίδιο και τους το διόρθωσαν μήπως μπορούν να μου απαντήσουν σχετικά με το αν ζήτησαν και σε αυτούς το ίδιο? ευχαριστώ πολύ!!
 
Όχι δεν το ζητούν, ειδικά τα στοιχεία της κάρτας, δεν τους χρειάζονται σε τίποτα, από τη στιγμή που έχει γίνει η αρχική χρέωση και η τροποποίηση που ζήτησες είναι δωρεάν. Σου ζήτησαν και CVV; Το μόνο που θα μπορούσαν να σου είχαν ζητήσει, είναι να τους πεις τα 4 τελευταία ψηφία του αριθμού της κάρτας, για επιβεβαίωση, καθώς και τον κωδικό κράτησης, το e-mail και το κινητό σου.
 
Γεια σας έκλεισα εισητηρια από Αθήνα για Ρώμη εχω πληρώσει τα πάντα στα πακέτα και όλα και έκανα ένα λάθος και εχω αγχωθεί υπερβολικά έβαλα στο όνομα στην κράτηση το STELIOS αντί για STYLIANOS και μου ζητάνε 110 ευρώ ένα διαδρομή δηλαδή 220 συνολικά... ταξιδεύω πρώτη φορά και έκανα αυτό το λάθος... τι κάνω τωρα βοήθεια... επίσης μου είπαν οτι δεν θα με περάσουν από τα τσεκ όλον λογικά και σκέφτηκα να κλείσω αλλά εισητηρια τις ίδιες μέρες με 55 ευρώ.. αν ξέρει κανεις κάτι παρόμοιο ας με βοηθήσει! :(
 
Αν παραδώσεις αποσκευή, θα έχεις μια παραπάνω δυσκολία, γιατί θα έχουν τον χρόνο να το δουν και να σου ζητήσουν χρήματα για την αλλαγή. Εγώ αν ταξίδευα μόνος και χωρίς αποσκευή θα το ρίσκαρα. Αν δεν θες να το ρισκάρεις μαλλον σε συμφέρει να βγάλεις νεα εισιτήρια, παρά να κάνεις αλλαγή. Να ξέρεις πάντως ότι εντός 24 ωρών από την κράτηση δικαιούσαι να την ακυρώσεις με πλήρη επιστροφή χρημάτων.
 
Δοκιμασε να κανεις αλλαγή μέσω online chat. Αν δεν εχουν περάσει 24 ωρες από την αγορά ίσως να σου κάνει την αλλαγή ο υπάλληλος (δωρεαν).

Λεει στο site

24ωρη περίοδος χάρης για ελάσσονα λάθη κατά την κράτηση
Πελάτες που κάνουν κράτηση κατευθείαν στην ιστοσελίδα Ryanair.comέχουν μία 24ωρη περίοδο χάρης από τη στιγμή της αρχικής κράτησης για να διορθώσουν τυχόν ελάσσονα λάθη (π.χ., ορθογραφία των ονομάτων, λανθασμένα δρομολόγια/ημερομηνίες) τα οποία σημειώθηκαν στην αρχική κράτηση.

Παρακαλώ επικοινωνήστε με τις Κρατήσεις και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.
 
H 24ωρη περίοδος χάριτος της Ryanair υπάρχει ακριβώς διότι υπάρχει κοινοτική νομοθεσία που ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ όλες ανεξαιρέτως τις εταιρείες σε ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ για ακυρώσεις πτήσεων εντός 24ωρου. Δεν είναι ευγενική χορηγία - καλοσύνη της Ryanair. Αλλά υποθέτω πως για τον φίλο μας έχει περάσει το 24ωρο.
 
Καλησπέρα, είχα κλείσει εισιτήριο στο όνομα ενός στρατιώτη τότε φίλου μου και δεν είχε την ταυτότητα προφανώς και με είπε να γράψω TILEMAHOS.
Σήμερα πήρε την ταυτότητα και είδε ότι γράφει TILEMACHOS.
Τι προτείνετε να κάνει;
Να κάνει την πάπια να πάει έτσι χύμα;
Να αλλάξει ταυτότητα μήπως και να ζητήσει να γράφει TILEMAHOS
 
Benja3":3gsm76z8 said:
Να αλλάξει ταυτότητα μήπως και να ζητήσει να γράφει TILEMAHOS

Καλωσήρθες στο φόρουμ. Αν πετάει Εσωτερικό, μην ασχοληθείτε. Αν πετάει οπουδήποτε αλλού, μπείτε στο Ryanair Online Chat και ζητήστε διόρθωση. Για τέτοιες περιπτώσεις, είναι δωρεάν.

Το να ζητήσετε να αλλαχθεί κρατικό έγγραφο και να μην ακολουθηθεί η οδηγία του ΕΛΟΤ για μεταγραφεί το όνομα στα λατινικά, απλά με ξεπερνάει.
 
Top