LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Πριν που κοίταξα και τα δρομολόγια της AEGEAN για τον Ιούλιο είδα ότι από 10 δρομολόγια καθημερινά που έχει τώρα στο χειμερινό,το διάστημα που ανέφερα παραπάνω μέτρησα 8 καθημερινά.
Μπορεί να κάνω και λάθος δεν ξέρω.

(Κάποιες πληροφορίες θέλουν κάποιες αεροπορικές εταιρίες τσάρτερ πτήσεων που κάνουν στην Θεσσαλονίκη πτήσεις το καλοκαίρι,Οι επιβάτες αυτών να μεταφέρονται με λεωφορεία στην ήπειρο. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν οι αεροπορικές αυτές να μεταφέρονται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων λόγω των έργων το καλοκαίρι στο ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ και μόνο αυτές.
Είναι όμως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και δεν το παίρνω πάνω μου,γιατί δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί η σκέψη αυτή.
Αν θέλετε το διαγράφετε κιόλας.)

Ευχαριστώ.
 
aris320":137dhjpu said:
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν οι αεροπορικές αυτές να μεταφέρονται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων λόγω των έργων το καλοκαίρι στο ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ και μόνο αυτές.
Wishful thinking που λένε και στο χωριό μου. :mrgreen:
IOA - SKG = 296 χλμ
VOL - SKG = 249 χλμ
KVA - SKG = 205 χλμ
Και αλήθεια να ήταν κάτι τέτοιο, εσύ σαν εταιρεία πια εναλλακτική θα διάλεγες? ;)
 
Σίγουρα θα διάλεγα την επιλογή της Καβάλας σαν αεροπορική.

Αυτό όμως που εννοούσα είναι ότι απλώς ακούστηκαν κάποιες απόψεις ότι αεροπορικές που ήταν να δραστηριοποιηθούν στα Γιάννενα,λόγω όμως της κατάστασης του, η αεροπορικές τα πήγαιναν στην Θεσσαλονίκη τα αεροπλάνα και από εκεί με λεωφορεία στα Γιάννενα,Και λενε τώρα ότι σκέφτονται την μεταφορά Προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων λόγω των έργων στο ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ.
Όμως δεν χρειάζεται να το τραβάω και πολύ γιατί όπως είπα οι πληροφορίες δεν ευσταθεις,οπότε τέλος.
 
Aν και είμαι απο τους πρώτους που επικρίνω την καθυστερηση επίλυσης του θέματος των έργων στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχτεί η τουριστική σεζόν στον αέρα, εντουτοις μια απορία που έχω σε αυτά που διάβασα οσον αφορά τα σλοτ είναι ότι καποια δρομολόγια ως εναλλακτική, αντι να μειωθούν, να μετατεθούν σε πιο αβολες ώρες, δεν ήταν στις επιθυμητές λυσεις..Ερώτηση: εχουμε δεκάδες δρομολόγια το καλοκαίρι σε Κρητη,Ρόδο,Κέρκυρα, Κω,Αθηνα αλλα και Θεσ/νικη τα οποία αναχωρούν/φθανουν στην βραδινοπρωινή ζώνη 11μμ-0600πμ..Ποιο θα ήταν το πρόβλημα αν προσωρινά μετατίθονταν μερικά ακόμη για φέτος το καλοκαίρι σαυτη τη ζωνη? Ειδικά απο τις καθιερωμένες εταιρείες που έχουν και τα περισσότερα σλοτ..Οκ.κατανοοω το άχαρον της ώρας και το αβολο και ουτε εμενα μαρεσει,αλλά δεν ειναι κάτι ασύνηθες..Κατανοώ επίσης ότι μια καινούρια εταιρεία που θελει να διαφημίσει τα δρομολόγιά της, αν π.χ. εχουν αναχώρηση 0110π.μ και άφιξη 0230 δεν είναι ότι καλύτερο για να προσελκύσεις πελάτες..Αλλά η Vueling π.χ. ή AirBaltic δεν ειχαν τετοιο θέμα στην Αθηνα ή Νorwegian..(εδω πάλι η VY δεν τράβηξε στις 0330 π.μ.,όλοι πανε GRO με FR)..
 
Τελικά τα έργα που είχαν ανακοινωθεί για την θερινή περίοδο του 2017 αναβάλλονται, μετά από αίτημα της FRAPORT.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου
ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Στην αλλαγή του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ασφάλεια πτήσεων και επιβατών αλλά και στην ομαλή κίνηση του αερολιμένα τους καλοκαιρινούς μήνες, και παρά το ότι το προβλεπόμενο έργο ήταν απολύτως εντός των συμπεφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης και παράδοσης, από την υπογεγραμμένη σύμβαση παραχώρησης. Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα της παραχωρησιούχου FRAPORT και διαπραγματεύσεις αρκετών εβδομάδων.
Ειδικότερα η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο έναρξη του έργου «Αναβάθμιση Αντοχής Χερσαίου Τμήματος Διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2017, με πρόβλεψη ολοκλήρωσής του τη περίοδο Μαρτίου-Απριλίου του 2018, διασφαλίζοντας τη στήριξη και την ομαλή τουριστική κίνηση για το τόσο για το 2017 όσο και για το 2018.
Στη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της παραχωρησιούχου προβλέπεται ακόμη ότι η FRAPORT:
1ο.Αναλαμβάνει να προχωρήσει αποκλειστικά με δικές της δαπάνες στην κατασκευή και εγκατάσταση συστήματος φωτοσήμανσης του τροχοδρόμου , ώστε να μετατραπεί σε διάδρομο προσαπογείωσης για την ακόμη αρτιότερη κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου «Μακεδονία».
2ον. Θα συνεργαστεί πλήρως με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για τη διασφάλιση όλων των ασφαλών διαδικασιών και συνθηκών πτήσεων στο αεροδρόμιο (safety case) και
3ον. Παραιτείται από κάθε αξίωση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο σχετικά με τη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων.
Η μετάθεση του χρονοδιαγράμματος συνέχισης των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου για τον Οκτώβριο του 2017, εξασφαλίζει τη δυνατότητα πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας του αεροδρομίου Μακεδονία, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας, χωρίς καμία μείωση της αεροπορικής κίνησης για το καλοκαίρι του 2017, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του συνόλου του «τουριστικού προϊόντος» κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και η διαδικασία του «κλεισίματος» θέσεων να προχωρήσει χωρίς κανένα ζήτημα.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προχώρησε στην απόφαση αυτή, με διασφάλιση τόσο της ασφαλούς λειτουργίας του αεροδρομίου όσο και των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα και τις ανησυχίες των φορέων της Βορείου Ελλάδας , των συλλογικοτήτων του τουριστικού κλάδου στη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και της ίδιας της Fraport, στηρίζοντας εμπράκτως τις προσπάθειες του τουριστικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βορείου.

http://www.yme.gr/?aid=5259&tid=21
 
Θα ξεκινήσουν και πάλι αρχές του 2018 και πάλι θα πάνε για το 2019 κ.ο.κ

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
 
Τότε γιατί είχαν αρχίσει να το βάφουν το taxiway fox...
 
Kαι για να ολοκληρωθει το τσιρκο με το έργο "έργα στο Μακεδονία" έχουμε κι αλλα...όργανα..Θα γινει κατι σαν το μετρό η ιστορία αυτή..

http://www.voria.gr/article/aerodromio- ... i-sta-erga
 
Το ότι ο εργολάβος σίγουρα δεν χάρηκε με την αναβολή είναι κατανοητό. Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι το παρακάτω:
Ο ανάδοχος υπέγραψε τη σύμβαση και εγκαταστάθηκε στις 24/12/2012 και είχε υποχρέωση να το παραδώσει στις 15/8/2014. Έχουμε όμως ήδη φτάσει στο Δεκέμβριο του 2016 και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, όχι με υπαιτιότητα του αναδόχου αλλά επειδή εντοπίσθηκαν βόμβες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που έπρεπε να εξουδετερωθούν και να απομακρυνθούν.
Δηλαδή το έργο δεν ολοκληρώθηκε γιατί βρέθηκαν βόμβες που οδήγησαν στην καθυστέρηση 2,5 ετών; Καλά πόσες βόμβες βρέθηκαν; Εγώ γνωρίζω, σήμερα βρίσκω μια βόμβα και σήμερα άντε αύριο την εξουδετερώνω. Αλλά 2,5 χρόνια καθυστέρηση; :shock:
 
Έψαχναν παλαίμαχους πυροτεχνουργούς του Β´ΠΠ, και μεχρι να βρουν οτι ολοι εχουν πεθάνει... Ε, τους πηρε λιγο καιρό. :D
 
Top