Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

Μπορώ να γίνω πιλότος;

Καλησπέρα σας,
Μόλις επέστρεψα από τον οφθαλμίατρο, ο οποίος μου έκανε την καρδιά μου πέτρα. Όνειρό μου είναι να γίνω πιλότος. Δυστυχώς έχω θέμα με τα μάτια. Πιο αναλυτικά έχω 1.50 μυωπία & 1.00 αστιγματισμό στον δεξί οφθαλμό και 0.75 μυωπία & 1.00 αστιγματισμό στον αριστερό οφθαλμό. Τα γυαλιά μου μου δίνουν όραση 10/10, δηλαδή και λέιζερ να κάνω θα έχω 10/10. Παρόλα αυτά έχω μια δυσκολία στην αναγνώριση των αριθμών του Lantern Test. Θα μπορέσω να βγάλω το Medical Class 1 με τις παραπάνω μετρήσεις; Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Ξυπνας πρωι. Δε τρως τιποτα. Εχεις 152,50E στη τσεπη κ πας στο 251 στη κατεχακη. Φροντισε να εισαι εκει πριν τις 8 για να προλαβεις να κανεις ολες τις εξετασεις. Ειναι οι πλεον αρμοδιοι να σου λυσουν ολες τις αποριες!
 
Καλησπέρα σε όλους. Ένα θέμα που δεν έχω βγάλει άκρη έως τώρα σχετικά με τις προσλήψεις πιλότων αφορά την πολιτική των εταιριών όσο αφορά τα τατουάζ. Διαβάζοντας διάφορες απόψεις στο ίντερνετ (pprune και αλλού) άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν δε φαίνονται με στολή, ενώ άλλοι λένε ότι στη συνέντευξη σε ρωτάνε αν έχεις ,ακόμη και αν δε φαίνεται, και θεωρείται σημαντικό μείον. Η Aegean άκουσα ότι είναι εντελώς απαγορευτική και δεν προσλαμβάνει άτομα με τατουάζ όπου και αν τα έχουν. Μπορεί κάποιος του χώρου να με διαφωτίσει; Έχω ένα στο μπράτσο πάνω αλλά δεν φαίνεται, είναι αρκετά πάνω. Θα ήθελα να ξέρω αν πρέπει να το αφαιρέσω..
 
Καμια αεροπορικη δεν προκειται να σε γδυσει, οποτε πολυ απλα τους λες , οτι δεν εχεις πουθενα. Ειναι το τελευταιο πραγμα που θα επρεπε καποιον να απασχολει. Και στην τελικη εαν σε προσλαβει καμια εταιρεια, πας επιτοπου και το βγαζεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
 
Αν κάνεις τους γλάρους τατουάζ δεν θα έχεις πρόβλημα θα το λατρέψουν.
:D
 
Re: Προσφορά εργασίας-προσλήψεις Χειριστών Α/ΦΩΝ

Χαιρεται, ειμαι καινουριος στο forum. Για να πω την αληθεια δεν εχω ιδεα πως να αρχισω νεο topic και για αυτο το λογο ειπα να γραψω στο πρωτο post που βρηκα και αφορα στο θεμα μου.
Λοιπον..Εχω σκεφτει αρκετα το θεμα της εργασιας ως πιλοτος. Ειναι κατι που θελω να κανω στο μελλον και εχω καποιες ερωτησεις. Να διευκρινυσω πως ειμαι ακομη 15 ετων και ισως σε καποιους φανει νωρις. Η αληθεια ομως ειναι οτι εχω τεραστια αγαπη για την αεροπορια και τις πτησεις και εχω ασχοληθει παρα πολυ με αυτον τον τομεα. Ειναι κατι που αγαπω και προπαντως ενα ονειρο ζωης.
Οι αποριες μου ομως ειναι πολλες. Εχω ακουσει για τους ποικοιλους τροπους προετιμασιας για αυτο το επαγγελμα. Παρ'ολα αυτα, δεν μπορω να αξιολογησω ποιος τροπος ειναι ο ιδανικοτερος. Πχ δινω πανελληνιες σε 3 χρονια, η τις παραλειπω για να κερδισω εμπειρια και να εκπαιδευτω; Εκπαιδευομαι στην Ελλαδα ή το εξωτερικο; Και ποια επιλογη ειναι πιο value-for-money; Και φυσικα, το ερωτημα που με απασχολει πιο πολυ: Ποια ειναι η κατασταση του συγκεκριμενου χωρου στην Ελλαδα; Αξιζει η προσπαθεια για εκπαιδευση και εργασια εδω, η ειναι ματαιος κοπος και πεταμενα λεφτα; Ελπιζω να βρεθει καποιος να μου απαντησει, διοτι θελω να ξεκαθαρισω καποια πραγματα στο μυαλο μου σχετικα με αυτο το θεμα.
Ευχαριστω πολυ,
Kavnatzas
 
Re: Προσφορά εργασίας-προσλήψεις Χειριστών Α/ΦΩΝ

Νεαρέ Kavantza άκου, απλά και σταράτα: Είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσεις. Συνέχισε το διάβασμά σου (που ούτως ή άλλως απαιτείται) και δώσε τις εξετάσεις σου σε κάποια σχολή. Με τα σημερινά δεδομένα απαιτούνται περίπου 150.000€ και χρονική διάρκεια 3 ετών για να αρχίσεις να εισπράττεις 1.500€ τον μήνα ως συγκυβερνήτης. Οι απαιτήσεις χειριστών στην Ελλάδα σήμερα, είναι της τάξης των 10 ετησίως. Εσύ και φυσικά ο πατέρας σου αποφασίζετε. Καλό διάβασμα.
 
Καλησπέρα!
Είμαι νέο μέλος στο forum. Η ερώτηση μου θα είναι σύντομη και ξεκάθαρη.
Είμαι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο και σκέφτομαι μετά το τέλος των σπουδών μου να γίνω πιλότος. Έχω αρκετές πιστοποιήσεις από επιστημονικά συνέδρια και εθελοντισμό αλλά και γνώσεις υπολογιστών. Καθώς είμαι ένα παιδί το οποίο δε ζητάει από τους γονείς του αρκετά χρήματα και θεωρώ πως τα λεφτά για την εκπαίδευση ενος πιλότου είναι εξωφρενικά πολλά, θα ήθελα να ρωτήσω αν με ένα γεμάτο βιογραφικό και στα 24 μου, θα έβρισκα υποτροφία σε κάποια σχολή στην Ευρωπή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Απλά ξέχνα το. Οι υποτροφίες που δίνονται αφενός είναι ελάχιστες αφετέρου σχεδόν πάντα απαιτούν να ξέρεις άριστα τη γλώσσα της χώρας στην οποία βρίσκεται η σχολή. Η σχολή της Lufthansa απαιτούσε γερμανικά πχ. Φέτος έδωσε και η egnatia δύο υποτροφίες και απαιτούσε άριστα Ελληνικά. Οπότε απευθύνονταν πρακτικά στους Έλληνες. Είναι και θέμα συγκυριών να πετύχεις διαγωνισμό για υποτροφία. Αν το θέλεις πολύ ξεκίνα να μαζεύεις χρήματα και αν έχεις ήδη κάτι στην άκρη μπορείς από τώρα να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα modular στη κοντινότερη σχολή σου αρχικά αποκτώντας το ppl και αργότερα όσο μαζεύεις χρήματα να κάνεις το hour building και μετά ένα ένα τα υπόλοιπα. Η ηλικία σου είναι μια χαρά. Άλλοι και στα 30 ξεκινάνε και τα καταφέρνουν.
 
Καλησπέρα σας

Με λένε Γκάτσο Κωνσταντίνο και είμαι 21 ετών. Σπουδάζω σε ΤΕΙ και λόγω το οτι δεν μαρεσει και πολυ το επαγγλεμα αυτο και οτι δεν υπαρχει καθολου θεληση και απο μενα αλλα και μηδενικη οργανωση απο την σχολη θα ηθελα να ακολουθησω το επαγγελμα του πιλοτου πολιτικης αεροποριας που παντα μαρεσε. Θα ηθελα να μαθω 1ον) αν υπαρχουν καλες σχολες στην αθηνα που να μου εξασφαλιζουν κατα πασα πιθανοτητα επαγγλεμα στο μελλον 2ον) Ποσα λεφτα χρειαζεται για να παρω το διπλωμα καθως και ποσα χρονια ειναι η φοιτηση και 3ον) Υπαρχει καθολου ζητηση στο επαγγλεμα αυτο. Ευχαριστως να ακουσω και επιπλεον αποψεις γιατι αυτη την στιγμη δεν μου ερχονται και ολα οσα θελω να ρωτησω. Σας ευχαριστω πολυ
 
Top