SN Brussels

Συγχώνευση SN Airlines και Virgin Express

3/4/2006

Τη συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών SN Brussels Airlines (παλιά Sabena) και Virgin Express ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο Ετιέν Νταβινιόν, πρόεδρος της SN Brussels Airlines. Η νέα αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει τις πτήσεις της τον Απρίλιο του 2007, με νέο όνομα, το οποίο δεν είναι ακόμη γνωστό. «Τα αεροσκάφη της Virgin και της SN Airlines θα ανοίκουν σύντομα στην ιστορία», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ετιέν Νταβινιόν, καθώς τα αεροσκάφη των δύο εταιρειών θα πετούν με τα χρώματα της νέας εταιρείας.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα «Σουάρ», η νέα αεροπορική εταιρεία θα διαθέτει 48 αεροσκάφη, θα πετάει σε 126 προορισμούς (στην Ευρώπη και στην Αφρική) και θα απασχολεί 2.875 εργαζομένους (2.162 μισθωτοί της SN Airlines και 713 της Virgin). Η νέα εταιρεία θα έχει ως έδρα της, κατά πάσα πιθανότητα, το σημερινό κτήριο της Sabena στις Βρυξέλλες και εκτιμάται πως θα εξυπηρετεί πάνω από 5 εκατομμύρια επιβάτες. Σήμερα η SN Airlines εξυπηρετεί 3,2 εκατομμύρια επιβάτες και η Virgin 1,9 εκατομμύρια επιβάτες.

Το χαρακτηριστικό της νέας εταιρείας είναι, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο, οι δύο κατηγορίες θέσεων που θα προσφέρει στους επιβάτες της. Η πρώτη κατηγορία θα αφορά θέσεις χαμηλού κόστους και η δεύτερη θα αφορά οικονομικές θέσεις με επιπλέον υπηρεσίες, όπως π.χ. γεύμα εν πτήσει, άνετες θέσεις μέσα στο αεροσκάφος και δυνατότητα αλλαγής του εισιτηρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τον διοικητή της SN Brussels και της Virgin, Νέιλ Μπάροους, η νέα αεροπορική εταιρεία θέλει να καταστήσει κερδοφόρες της πτήσεις της προς την Αφρική, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να εκτελεί πτήσεις και εντός της Αφρικανικής ηπείρου με έδρα το Καμερούν ή την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.

imerisia.gr

http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... bid=230465

Ακούγεται πάντως, πως στη νέα εταιρεία θα επανέλθει το ιστορικό όνομα της Sabena.
 
ego diabasa oti i kainouria eteria tha legete Brussels Airlines. Sabena nomizo tha einai ligo problimatiko. Gia na doume.. Eimai periergos ama ehoun idea titha kanoun me ton stolo:A319 kai B737 den pane idietera, propantos am den eheis tosa polla aeroplana
 
Διάβασα οτι θα αλλάξουν το logo με το "b" και θα προσθέσουν μία ακόμα τελεία στις 13 που υπάρχουν ήδη και σχηματίζουν τα "b" γιατί κάποιοι επιβάτες που είναι "προληπτικοί" ίσως έχουν πρόβλημα με το νούμερο αυτό!
 
@mernion
με πρόλαβες ;)
όντως επεβλήθη η νέα τελεία. Φωνή λαού... :D
Άντε και στα δικά μας.
 
brussels airlines!

Έχω την αίσθηση πως αυτές τις μέρες που ειναι γεμάτες από θλιβερές επετείους μάς ξέφυγε μία γένηση:
25 Μαρτίου άνοιξε φτερά η brussels airlines έπειτα από τη συγχώνευση sn brussels airlines και virgin express (η εταιρεία βέβαια είχε ιδρυθεί το Νοέμβριο και η σχετική συμφωνία επισυναφθεί πριν από ένα χρόνο).
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως:
1)Οι Βρυξέλλες αποκτούν σοβαρές πιθανότητες να ξανασυνδεθούν με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω μιας μεγάλης και σοβαρής αεροπορικής εταιρείας.
2)Το ιστόρικο "S" του livery της Sabena θα πάψει πολύ σύντομα να υπάρχει.

Edited: To post μεταφέρθηκε στο υπάρχον topic!
 
Loipon, :)

I Brussels airlines einai i kainouria mas (Velgio) ethniki aeroporiki etairia.
Ti orea! Epitelous meta tin Sabena pou distixos den iparxei alo.

I Brussels airlines den einai oute low cost oute 'classic', to exoune kanei diaforetiko style:
exoume tin 'B light' kai tin 'B flex', I 'B light' einai san tin economy kai to 'B flex' einai san to business ala oxi kai tooso akriva. Stin 'light' poulane sandwichs kai tetoia ... kai stin Flex sou serviroune fagito kai pota ...
Afta einai pou ksero den exo petaksi mazi tous kiolas.

Omos tin proti mera litourgias tis neas etairias ipirxane kiolas provlimata:
Exoune alaksei to xrono anamesa se dio ptiseis apo 40 lepta pigane eos 30 lepta omos den simferi sta pliromata kai san sima antidraseis foresane tis 'palies' tous stoles (TV, SN) kai oxi tin kainouria, pou ego tin vrisko polii asximi, telos panton....

Afta loipon oti ksero gia tin Brussels airlines.

Bye! :)
 
Τυπικα η Brussels Airlines ειναι Full frills εταιρια και αυτη τη στιγμη η μεγαλυτερη αεροπορικη εταιρια τακτικων πτησεων βελγικων συμφεροντων.Προσφερει ομως και υπηρεσιες εταιριας χαμηλου κοστους λογω του οτι προερχεται κατα ενα μερος απο την Virgin Express και πιθανον ο ιδιοκτητης της ειναι μετοχος και σε αυτη την εταιρια.Σαν συνολικη εικονα ναι ειναι ενα μιγμα κλασσικης και χαμηλου κοστους εταιριας οχι μονο για τις διαφορετικου τυπου υπηρεσιες,αλλα και για τους προορισμους της που διατηρησε ολους σχεδον απο τη Virgin Express και που καποιοι ειναι κλασσικες επιλογες εταιριων χαμηλου κοστους πρωτοτυπωντας και σε αυτο το κομματι.Εχει ενα στολο που αποτελειτε απο ARJ,319,330 προερχομενα απο την πρωην regional θυγατρικη της Sabena,DAT η οποια μετονομαστηκε σε SNbrussels Airlines,και η οποια με περικοπες και αρτια διοικηση καταφερε επαξια να σηκωσει ενα σημαντικο πτητικο εργο απο την Sabena.Tωρα πλεον εχει 737classic απο την Virgin Express ειναι τελειως ανεξαρτητη απο συμμαχιες και φενεται να τα καταφερνει καλα,στο μεγαλης σημασιας αεροδρομιο των Βρυξελλων.
 
Top