Airspace Traffic monitoring

Re: Απορία FlightRadar

Η συντομοτερη διαδρομη μεταξυ δυο σημειων στη γη ειναι το τοξο μεγιστου κυκλου.
Μεγιστος κυκλος ονομαζεται ο κυκλος ο οποιος εχει ως κεντρο του το κεντρο της γης.
Καθε πτηση προσπαθει κατα το δυνατο να πεταξει οσο πο κοντα σε αυτο το ιχνος εφοσον το επιτρεπουν περιορισμοι του εναεριου χωρου ή τεχνικοι περιορισμοι του αεροσκαφους.
 
Re: Απορία FlightRadar

nikosoik":1gnr7wc3 said:
προβολικό σύστημα της γης

Συγγνώμη για το off Topic.

Γίνεται κάποιος να εξηγήσει με πολύ απλά και σύντομα λόγια τι είναι αυτο το προβολικο σύστημα της γης;

Ευχαριστώ πολύ!
 
Καταρχήν ένα λινκ εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/Map_projection

Με απλά λόγια επειδή η γη δεν είναι επίπεδη, ενώ οι χάρτες μας είναι, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους απεικονίζεται η γη από 3D μοντέλο σε 2D.

Κάτι άλλο για τις διαστάσεις, πάνω σε έναν χάρτη υπάρχει ένα πλέγμα με γραμμές (μεσημβρινοί και παράλληλοι) αυτοί ισαπέχουν στην πραγματικότητα, αλλά λόγω του προβολικού συστήματος στην χαρτογραφία (ορίζεται έτσι στα ελληνικά;) τα βόρεια πχ κουτάκι είναι πιο μακρόστενα. Δηλαδή ενώ μπορεί να είναι 1000χλμ η απόσταση στην πραγματικότητα, στην Ελλάδα πχ να είναι 1cm στον χάρτη, ενώ στη Σουηδία 1,3cm. Βέβαια και το αντίθετο. Πχ βλέπεις την Γροιλανδία σε άλλους χάρτες τεράστια και σε άλλους πολύ μικρή.
 
Αυτή τη στιγμή πτήση της Ryanair από Βερολίνο για Βουκουρέστι φαίνεται να καταλήγει Θεσσαλονίκη. Γνωρίζει κάποιος οποιαδήποτε πληροφορία;
 
Το αεροσκάφος είναι το EI-FOZ
 
Γι ´αυτο... Χαχαχα
Απο χθες το βραδυ δεν εχει σταματησει να χιονιζει. Οσο και αν προσπαθουν να καθαρισουν υπαρχουν πολλες καθυστερησεις αλλα και ακυρωσεις (κυριως των πρωινων αναχωρησεων)

https://www.facebook.com/valentin.iorda ... 7167554841
 

Attachments

  • image.jpeg
    image.jpeg
    43,1 KB · Προβολές: 1.324
Εντάξει το χιόνι αλλά εκείνη την ώρα στο Βουκουρέστι απογειωνωταν ένα της British και κατεβαιναν κανα δυο ακόμη. Επίσης η RYANAIR δεν έκανε καν προσπάθεια. Παρέμεινε στο ύψος που ήταν και απλά συνέχισε.. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης είναι λογική;
 
Δεν ειπα οτι ηταν κλειστο το αεροδρομιο. Υπηρχαν καποιες αναχωρησεις και αφιξεις αλλα με μεγαλες καθυστερησεις.
http://www.bucharestairports.ro/en
http://www.ogimet.com/display_metars2.p ... &send=send

Κοιτα τι γινεται στα holdings γυρω απο το OTP ακομα και τωρα, παρ´ ολο που ο καιρος εχει βελτιωθει.
Δεν ξερω ποια εναλλακτικα αεροδρομια ειχε στο flight plan της, προφανως παντως για επιχειρησιακους λογους και με στοχο να αποφυγει τον εγκλωβισμο του αεροσκαφους στο Οτοπενι, η Ryanair αποφασισε εκεινη την ωρα να παει Θεσσαλονικη.
Περιμενε εκει και τελικα ηρθε στο Βουκουρεστι πριν απο 2,5 ωρες
 
Αυτήν την στιγμή κοιτάζω στο FR24 μια πτήση προφανώς Ferry Flight λόγω του αριθμού πτήσης (A36002/AEE6002) με 320 το SX-DVG και έχει πάει στην Καβάλα όπου έκανε 3 κύκλους σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων και έφυγε για Θεσσαλονίκη όπου προσγειώνεται σε λίγα λεπτά.
Όλα αυτά λίγα λεπτά πριν τις 12.
Γίνονται τέτοιες ώρες και ενώ είναι κλειστό σύμφωνα με το καταρτισμένο ωράριο του αεροδρομίου Καβάλας εκπαιδευτικές πτήσεις;
Ξέρει κάποιος τι έγινε,αν ξέρει.

Με εκτίμηση.
Καλό βράδυ.
 
Nαυλωμένη πτήση για να παραλάβει την ομάδα του Ολυμπιακού που έπαιζε στη Ξάνθη. Δόθηκε παράταση στο ωράριο λειτουργίας του αεροδρομίου, ωστόσο δεν προσγειώθηκε λόγω χιονόπτωσης και κατευθύνθηκε στη Θεσσαλονίκη.
 
Top