LGKR/CFU Kerkyra "Ioannis Kapodistrias"

Στις 26 Μαρτίου ξεκινάει η νέα τουριστική σαιζόν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Ημέρα Κυριακή, με την αλλαγή της ωρας σε θερινή ξεκινούν 6 πτήσεις της Ryanair απο Charlerois, Dusseldorf, East Midlands, London Stansted, Manchester και Venice Trevizo... Μία πτήση θα έχει η Easyjet απο Gatwick.... Αρκετά δυναμικά απο την πρώτη ημέρα, πλην όμως δεν θα υπάρξει εσωτερική πτήση της Ryanair απο/προς Αθήνα φέτος το καλοκαίρι, ενώ περσυ υπήρχαν 3 την εβδομάδα και με πολύ καλές πληρότητες.
Απο πλευράς προετοιμασίας δεν έχει γίνει καμμία, ενόψει της παράδοσης στη Fraport την 15η Μαρτίου. Ακούγεται οτι θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές, ελπίζουμε προς το καλύτερο, τίποτα όμως σοβαρό και σπουδαίο δεν μπορεί να γίνει μέσα στη σαιζόν, που να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση με τη διαχείρηση των επιβατών !
 
Θυμάται κάποιος ποτε ξεκίνησε πέρυσι η τουριστική σεζόν 2015;

Εγώ θυμάμαι και μπορεί να κανω λάθος οτι ειχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα αρχές με μέσα Μαρτίου με μοναδική πτήση απο το Gatwick προς Κέρκυρα απο την Easy Jet και με την αλλαγή της ώρας σε θερινή τοτε ήρθαν
σιγά-σιγά και οι άλλες αεροπορικές εταιρίες,είναι σωστό αυτό;
 
Αν θυμάμαι καλά το 2015 ξεκίνησε (όπως και πέρσυ) 25 Μαρτίου με την Easyjet από LGW(ή μήπως ήταν LTN η πρώτη πτήση?).

Όσο για την παράδοση απ'ότι φαίνεται δε θα γίνει (σχεδόν) τίποτα από πλευράς εγκαταστάσεων, γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνουν σε 15 μέρες (ή μήπως η παράδοση μεταφέρθηκε για 1η Απριλίου? ;) ).
 
Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει χώρος φύλαξης αποσκευών στο αεροδρόμιο; ή έστω στο νέο σταθμό των ΚΤΕΛ; θυμάμαι ότι έχει στο νέο λιμάνι αλλά δεν είναι και ότι πιο βολικό για κάποιον που έχει πτήση τη νύχτα.
 
στο αεροδρόμιο σίγουρα ΔΕΝ εχει... στο σταθμό του ΚΤΕΛ, δεν έχω δεί κατι, κατα 90% δεν νομίζω οτι ούτε εκεί έχει lockers. !
 
Στο λιμανι απο οτι διαβαζω εχουν ομως και εκει ειναι ανοιχτα μεχρι τις 20:00.
 
Ευχαριστώ. Πως και δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς, τόσο μικρή είναι η ζήτηση; Έστω για μερικά lockers. Είναι γενική αυτή η έλλειψη στα ελληνικά "μεγάλα" αεροδρόμια; (πλην ΔΑΑ να υποθέσω)
 
μέχρι σήμερα τουλάχιστον, πρεπει να είναι συνδυασμός αρκετά χαμηλής ζήτησης, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών έρχεται στο αεροδρόμιο με λεωφορεία ή αλλα πληρωμένα transfer , 4-5 μηνών κίνησης, υψηλού ενοικίου και ίσως ακριβα συστήματα που να πληρούν κάποια στανταρτ ασφαλείας, όπως εχω δεί σε ευρωπαϊκούς σιδηροδρομικούς σταθμούς. Μεχρι σήμερα είμαι σχεδόν σίγουρος οτι και αίτημα να υπήρχε απο καποια εταιρεία η απάντηση θα ήταν αρνητική, λόγω έλλειψης χώρου... αν μετά απο 2-3 χρόνια γίνει επέκταση και βρεθούν χώροι, μπορεί να δούμε lockers και στο α/δ. Πριν 3-4 χρόνια είχε μπεί με χίλια ζόρια ενα μηχάνημα που τυλίγει τις βαλίτσες με πλαστικό περιτύλιγμα, κατι που ζητούν κυρίως οι ρώσοι τουρίστες.
 
Top