Ταξιδιωτικά έγγραφα

Καλησπερα. Σκοπευω να ταξιδεψω οδικως μεχρι το αεροδρομιο σκοπιων και απο εκει να πεταξω για Γερμανια (νυρεμβεργη), και τελος απο εκει με λεοφωρειο για πραγα . Εχω στη κατοχη μου μονο ταυτοτητα νεου τυπου. Θα εχω κανενα θεμα στο αεροδρομιο στα σκοπια η γενικα στο ταξιδι μου; Ευχαριστω.
 
καλησπέρα στην παρέα! Πριν 2 μήνες μου κλέψαν το πορτοφόλι στην Ιταλία και μαζί και την ταυτότητα. Αύριο φεύγω για Σόφια και έχω κάνει πριν μέρες τσεκ ιν με τον προηγούμενο αριθμό ταυτότητας, ενώ έχω καινούργια. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
 
Πετάς με Ryanair ή Aegean; Η Ryanair επιτρέπει να αλλάξεις τα στοιχεία σου μετά το check-in. Αν κολλήσεις κάπου, μπες στο chat τους και ζήτησέ τους να κάνουν αυτοί τη διόρθωση ή να σου ακυρώσουν το check-in και να το ξανακάνεις.

Στην Aegean θα πρέπει να πάρεις το call centre για να σου σβήσουν τη γραμμή SSR με τα DOCS μέσα από την κράτηση. Ακολούθως, ξαναμπαίνεις στο check-in, το οποίο δε βλέπει πια τα παλιά DOCS μέσα στην κράτηση και σου ζητάει να περάσεις εκ νέου. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να σου το κάνουν κι από το γκισέ.
 
Ευχαριστώ aakunz για την απάντηση αλλά εκείνη την ώρα ήμουν ήδη στη Σόφια :) Ευτυχώς! Το ταξίδι έγινε με την Ryanair. Ευτυχώς δεν είχα κάνει check in για την επιστροφή. Έτσι μπήκα στο myRyanair να αλλάξω τα στοιχεία της ταυτότητας μου , ώστε να κάνω την επιστροφή με την σωστή ταυτότητα. Αμ ...δε! Δεν μου τα άλλαξε! Προφανώς επειδή το πρώτο check in είχε γίνει με τα παλιά στοιχεία. Έτσι σκέφτηκα να κάνω το check in ως απλός επισκέπτης και εκεί να βάλω τα καινούργια στοιχεία! Έτσι και έκανα....και προς μεγάλη μου έκπληξη όταν έκανα ξανά όλα τα boarding επανεκτύπωση, είδα ότι είχε αλλάξει ο αριθμός και στο πρώτο check in :banana: :banana: :banana: Μεγάλη ανακούφιση γιατί δεν είχα καθόλου χρόνο μπροστά μου. Οπότε αν τύχει σε κάποιον το ίδιο , ελπίζω να τον έχω βοηθήσει. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος 100% αν θα λειτουργήσει. Σ' εμένα έγινε πάντως
 
Προσωπικά έχω ταξιδέψει με διαβατήριο ενώ στο checkin της Ryan είχα δηλώσει ταυτότητα και δε συνέβη απολύτως τίποτα. Επίσης έχω ταξιδέψει έχοντας βάλει λάθος αριθμό στο checkin. Νομίζω πως απλά τους νοιάζει αν έχεις έγγραφο EU ή όχι.
 
Μια λεπτομέρεια, που μου είχε διαφύγει.

Αν το έγγραφο είναι από χώρα εκτός Ε.Ε., ή η εθνικότητα του επιβάτη τον υποχρεώνει να έχει βίζα, τότε η κάρτα επιβίβασης βγαίνει με μία ελαφρώς διαφορετική μορφή. Ο επιβάτης, θα πρέπει να απευθυνθεί στο ελεγκτήριο εισιτηρίων της FR στο αεροδρόμιο αναχώρησης, για να ελεγχθούν τα έγγραφά του. Εάν είναι ΟΚ, η κάρτα επιβίβασης θα πρέπει να σφραγιστεί για να είναι έγκυρη για επιβίβαση.
 
καλησπέρα..Θέλω να κλείσω ένα εισιτήριο για να πάω Μελβούρνη τον επόμενο μήνα, έχω βρει με 630 ευρώ από Λονδίνο πάνε έλα και θέλω να ρωτήσω την βίζα - τουριστική βίζα πως την βγάζω ή αν υπάρχει κάποιο link που να με καθοδηγήσει στην έκδοση αυτής ή αν την βγάζω στο αεροδρόμιο με το που φτάσω. Ευχαριστώ
 
Γεια σου Ζήση,

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να το κάνεις ο ίδιος μέσα από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Αυστραλιανής Κυβέρνησης.

https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/6 ... -content-0

Η αίτηση κοστίζει $20 και η απάντηση έρχεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Η παραμονή σου στην Αυστραλία δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 90 ημέρες κάθε φορά και η ETA ισχύει για ένα έτος από την ημέρα της έκδοσής της.

Δε χρειάζεται να εκτυπώσεις τίποτα. Η ETA «μπαίνει» στο διαβατήριό σου αυτόματα. Την ημέρα του check-in, το σύστημα του συμβεβλημένου αερομεταφορέα επιβεβαιώνει, ότι το διαβατήριό σου είναι έγκυρο, ότι έχει ETA, ότι δεν είσαι σε κάποια μαύρη λίστα και σου δίνει το OK to board.

Κατάχρηση της ETA (π.χ. να παει κάποιος/-α Αυστραλία με σκοπό να εργαστεί παράνομα ή να εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες ή να τη χρησιμοποιήσει για να κάνει επαναλαμβανόμενα ταξίδια, όπου η παραμονή του/της εκτός Αυστραλίας είναι μικρότερη από την παραμονή του/της στην Αυστραλία εντός ενός έτους από την έκδοση της ΕΤΑ) ενδέχεται να του/της στοιχίσει τον ισόβιο αποκλεισμό από την ΕΤΑ.
 
Για κατόχους ελληνικού διαβατηρίου υπάρχει και η eVisitor που είναι αντίστοιxη με την ETA αλλά είναι τελείως δωρεάν.

https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-/
 
Έχεις δίκιο. Οι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παίρνουν την eVisitor, ενώ οι υπήκοοι άλλων χωρών, όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Δημορατία της Κορέας, η Σιγκαπούρη κ.ά., παίρνουν την ETA. Στα συστήματα κρατήσεων η συγκεκριμένη βίζα φαίνεται ακόμα ως ETA και χρησιμοποιεί την ίδια εφαρμογή.
 
Top