(Νew) Cyprus Airways

Re: Charlie Airlines (new Cyprus Airways)

Πραγματικά, αντέχει η Κύπρος τόσες αεροπορικές και τόσες θέσεις; Ελ ντοράντο έχει γίνει, να δούμε πότε θα βγούν τα μπιστόλια...
 
Re: Charlie Airlines (new Cyprus Airways)

Το καλοκαίρι αντέχει!
Το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε εταιρία με βάση τη Κύπρο είναι η εποχικότητα και η χαώδης διαφορά αφίξεων με το χειμώνα!
 
Re: Charlie Airlines (new Cyprus Airways)

Το οποιο και γνωριζουν ολες οι εταιρείες με βάση την Κύπρο στην μελετη-αναλυση εποχικοτητας/δρομολογιων/κερδοφορίας κτλ..που κανουν πριν προχωρησουν σε ένα τετοιο βήμα...ή μηπως όχι κι απλά ελπίζουν να εξοστρακισουν τον ανταγωνισμό για μεγαλύτερο μερίδιο; (όπου και αυτο έχει όρια σε εναν προορισμό με μεγαλη εποχικότητα)
 
Re: Charlie Airlines (new Cyprus Airways)

Τελικά το Λάρνακα-Ηράκλειο φορτώθηκε στα συστήματα στα πλαίσια δοκιμών της εφαρμογής κρατήσεων στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν οι προορισμοί και τα δρομολόγια που θα περιλαμβάνουν για αρχή 3-4 προορισμούς και πτήσεις charter. Αρχές του 2018 θα παραλάβει και 2ο Α319.

:arrow: ATW online
 
(new) Cyprus Airways

Οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν επίσημα ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσουν το πτητικό τους πρόγραμμα με τρεις αρχικούς προορισμούς:

Τελ Αβίβ - όπου θα γίνεται σφαγή
Ηράκλειο
Ρόδο

Περισσότεροι θα ενταχθούν στο μελλον
 
Re: Charlie Airlines (new Cyprus Airways)

HER & RHO θα τα πετάνε ανεξάρτητα ή ως ένα άραγε όπως η μακαρίτισσα CY; Kαλό θα ήταν να μπούν στο HER-RHO...
 
Re: Charlie Airlines (new Cyprus Airways)

Λογικά θα υπάρχουν και ad-hoc charters.

Και οι τρεις προορισμοί είναι αρκετά κοντινοί και κανένα rotation δεν θα σήμαινε απουσία του αεροπλάνου από την Λάρνακα για πάνω από 4 ώρες. Πολύ άνετα θα μπορούσαν και οι 3 προορισμοί να εξυπηρετούνται καθημερινά, με το Ηράκλειο και την Ρόδο να έχουν χωριστές πτήσεις και όχι τριγωνική (LCA-HER-RHO-LCA ή το αντίστροφο) ή να αποτελεί η Ρόδος ενδιάμεσο σταθμό της πτήσης για Ηράκλειο.

Όσον αφορά το Tel-Aviv, όντως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος καθώς ήδη εκεί πετούν οι Aegean, Arkia, Blue Air, Cobalt, Israir, TUS και Up! (θυγατρική της El Al). Για να μπαίνουν όμως τόσες εταιρείες στην γραμμή αυτή, μήπως αυτό αντικατοπτρίζει την δημοτικότητα του Tel Aviv ως προορισμό για τους Κύπριους, αλλά και της Κύπρου για τους Ισραηλινούς.
 
Re: Charlie Airlines (new Cyprus Airways)

Εντός της βδομάδας ανακοινώνουν ακόμη δύο προορισμούς.

-Όντως το ΤελΑβιβ έχει την τιμητική του τα τελευταία χρόνια με πολλούς Ισραηλινούς να έρχονται στην Κύπρο και παραουσιάζει και τα επόμενα χρόνια αύξηση.

http://www.philenews.com/oikonomia/kypr ... us-airways
http://www.inbusinessnews.com/inbusines ... proorismoi
 
Re: Charlie Airlines (new Cyprus Airways)

Η εταιρεία, όπως είναι γνωστό, κατάφερε και κράτησε το διγράμματο κωδικό IATA "CY", τον τριγράμματο ICAO "CYP". Ωστόσο, απέκτησε νέο λογιστικό κωδικό "078" (από 048, που ήταν η μακαρίτισσα).

Στο Amadeus φαίνεται πλέον ως:

Code:
CY/CYP 078 CHARLIE AIRLINES

Χωρίς όμως να έχει συμφωνία μαζί τους σε εφαρμογή και χωρίς να φαίνονται πτήσεις.
 
Re: Charlie Airlines (new Cyprus Airways)

Αυτά τα στοιχεία τα παίρνουν από ΙΑΤΑ και άλλους οργανισμούς (π.χ timetable από ΟAG) .
Οπότε η εταιρεία πήρε με τους κωδικούς, και τα συστήματα ενημερώθηκαν. Φαντάζομαι ότι και όταν μπουν οι πτήσεις στο δικό της σύστημα θα φανούν και στα υπόλοιπα. Ξέρει κανείς τι σύστημα κρατήσεων αγόρασαν οι νεες Κυπριακές?
 
Top