LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Αεροδρόμιο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας και να μην έχει πρίζες στην αίθουσα αναμονής να φορτίσει κάποιος το κινητό του;Εχθές έμεινα από μπαταρία κι ευτυχώς μια κυρία του συνεργείου καθαριότητας μου είπε ότι είχε πρίζα στο χώρο που περιποιούνται τα μωρά,αλλιώς ούτε το boarding pass δε θα μπορούσα να δείξω..
 
Όπως όλοι ξέρουμε, η τελευαια φορά που ανακαινίστηκαν οι Αναχωρήσεις του Μακεδονία ήταν πριν την επέλαση των smartphones, τότε που κλείναμε τα κινητά για να πετάξουμε, που δεν υπήρχαν mobile boarding passes και η φόρτιση της μπαταρίας διαρκούσε για μια εβδομάδα.

Το τέρμιναλ έμεινε σε εκείνη την εποχή (όχι πολύ μακρινή, εδώ που τα λέμε) για λόγους που είναι λίγο-πολύ γνωστοί σε όλους μας. Δε θα ξεκινούσα ποτέ για ταξίδι χωρίς να έχω φορτισμένο κινητό, κι αν αυτό συνέβαινε αναγκαστικά (έξω όλη μέρα, χωρις πρόσβαση σε πρίζα) θα φρόντιζα να εκτύπωνα το boarding pass μου, γνωρίζοντας αυτή την αδυναμία του αεροδρομίου.

Τέλος, εφόσον το ανέλαβαν ήδη οι Γερμανοί και λογικά αυτό θ'αλλάξει με την ανακαίνιση του αεροσταθμού, προς τι η γκρίνια;
 
Την καλοκαιρινή σεζόν του 16' , η ερώτηση <<που υπάρχει πρίζα;>> ήταν η νούμερο ένα στην κατάταξη, μια φορά ένας πιτσιρικάς είχε ξεμείνει, του άνοιξα το πορτάκι απο το ντέσκ του γκέιτ, το οποίο δεν ήταν σε χρήση και φόρτισε απο ένα πολύμπριζο που είχε εκεί. :thx:
 
Αν είναι να πετάξω με mobile boarding pass θα πρόσεχα να έχω αρκετή μπαταρία ώστε να μπω στο αεροσκάφος. Στο κάτω-κάτω κανένα αεροδρόμιο δεν είναι υποχρεωμένο να μου δώσει ρεύμα για να φορτίσω smartphones, laptops κτλ. Είναι απλά nice to have.

Ένα power bank είναι η λύση και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. ;)
 
Επειδή δέχθηκα τα πυρά και του pulsar και του Akis να πω ότι βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη μονοήμερο ταξίδι.Το τηλέφωνο το είχα φορτισμένο από την Αθήνα,κι εκεί το φόρτισα ξανά σε ένα μαγαζί.Άλλα μαγαζιά,ακόμα και το Αρχαιολογικό μουσείο,αρνήθηκα να με εξυπηρετήσουν με προφάσεις.Υποχρεωμένοι δεν είναι αλλά δεν τους το έθεσα με απαιτητικό τρόπο...Ότι δεν είναι ανακαινισμένο το α/δ δε σημαίνει κάτι.Θα μπορούσαν να βάλουν ένα κιόσκι μέσω κάποιας εταιρείας κινητής που θα διαφημιζόταν και να έχουν ρεύμα για κινητά.Δεν είναι τόσο τραγικό.Το α/δ μπορεί να μην είναι υποχρεωμένο να σου παρέχει ρεύμα,αλλά στη σημερινή εποχή είναι απαραίτητο να το έχουν.Powerbank έχω παραγγείλει αλλά άργησαν να μου το φέρουν.Πριν δεν το χρειαζόμουν.
Και κάτι τελευταίο.Συνήθως τα boarding pass τα εκτυπώνω,αλλά προχθές το βράδυ τελείωσε το μελάνι στον εκτυπωτή.Εν τω μεταξύ στο α/δ δεν είδα μηχανήματα της Α3 να εκδώσω έντυπο το boarding pass.
 
Φίλε Luz, απλά την γνώμη μου είπα χωρίς να σε καταδικάζω. Πιστεύω ότι στην σημερινή εποχή θεωρούμε (ως καταναλωτές) πράγματα και υπηρεσίες ως αυτονόητες παρόλο που δεν πρέπει να είναι. Κι εγώ έχω χρησιμοποιήσει πρίζες σε αεροδρόμια. Είχα όμως φροντίσει να έχω μπαταρία ώστε να μπορώ με το mobile boarding pass να μπω στο αεροπλάνο ακόμη και στην περίπτωση που δεν βρω πρίζα. Το ότι εσύ έμεινες από μπαταρία είναι δικό σου λάθος. Είναι δική σου ευθύνη, αυτό ήθελα να επισημάνω και όχι του αεροδρομίου που (μαζί με τα χίλια άλλα προβλήματα) δεν έχει πρίζες για σένα και για μένα.
 
Από τη στιγμή που πληρώνουμε το α/δ μέσω του εισιτηρίου θα πρέπει να παρέχει κάποια στοιχειώδη πράγματα.Η παροχή ρεύματος είναι ένα από αυτά.Σύνδεση στο ίντερνετ μπορώ να αγοράσω,αλλά ρεύμα δεν μπορώ.Άλλωστε η τεχνολογία έχει προχωρήσει και το boarding pass το παρέχουν και οι αεροπορικές.Δε ζήτησα να μου έχουν ντουσιέρες,ούτε πολυτελή καθίσματα.
 
Όσον αφορά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τα αεροδρόμια για τους επιβάτες οι απόψεις μας διαφέρουν. Εγώ προσωπικά, θεωρώ σημαντικότερο το αεροδρόμιο να μου προσφέρει π.χ. free wifi παρά ρεύμα.

Τέλος πάντων, είναι στα χέρια της fraport πλέον αν αλλάξει κάτι ή όχι.
 
Μήπως γνωρίζει κάποιος για ποιόν λόγο βρίσκονταν χθες ένα C-17 ή και περισσότερα στο αεροδρόμιο. Ένα πέρασε από πάνω μου στην Περαία κινούμενο προς τα νότια κατά τις 11:30 πμ και ένα είδα παρκαρισμένο προς την Νεράιδα το απόγευμα στις 16:00 !
 
Ένα αεροσκάφος είναι, το globemaster όπου είδες να πετάει, είναι αυτό που είδες και παρκαρισμένο. Ακόμα εδώ είναι.
 
Top