LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Hungarian Air Force είναι, για στρατιωτικές ασκήσεις. Θα το βλέπεις μέχρι αύριο.
 
Έκανε σήμερα και ένα low pass στο κέντρο !!! Πέρασε με τουλάχιστον διπλή ταχύτητα από τα επιβατικά που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο και σε πολύ χαμηλό ύψος (1000 ft) πάνω από τον κόλπο της Θεσσαλονίκης.
 
Σήμερα το πρωί ξανά πλήρης χαμός. Ατελείωτες ουρές στον έλεγχο χειραποσκευών, που τις έχουν διοργανώσει με έναν τρόπο που δεν μπορείς πλέον να φτάσεις στα σημεία όπου υποτίθεται ότι είναι η πρόσβαση στο Star Alliance Gold track με τις μεγάλες πινακίδες (δηλ. εκεί που ελέγχουν την κάρτα επιβίβασης και σου ανοίξουν τη λουρίδα).

Βλέπω κάπου στη μέση της ουράς έναν υπάλληλο της Fraport που μοιράζει σακούλες για τα υγρά. Πάω εκεί και ρωτάω από πού υπάρχει η πρόσβαση στο fast track. Απορία… Κάπως φτάνω τελικά σε ένα σημείο από όπου μπορώ να ρωτήσω μια από τις κοπέλες που ελέγχουν την κάρτα επιβίβασης, η οποία μου ανοίγει τη λουρίδα κει με αφήνει μπροστά.

Εκτιμάω πραγματικά ότι έχουμε το fast track, ιδιαίτερα σε τέτοιες μέρες, αλλά τόσο δύσκολο είναι το φτιάξουν με τέτοιο τρόπο που να υπάρχει πρόσβαση εκεί; Αν αυτό το χάος συνεχίζει έτσι πραγματικά αναρωτιέμαι τί θα γίνει τον Αύγουστο…
 
Άσε το Φάστ, το είδες το Α330 της VIM; Αγαπητέ Ulrike συμφωνώ σε ότι λές, εδώ εμείς οι υπάλληλοι, πρέπει να περνάμε μέσα απο την τεράστια ουρά καθημερινά, για να φτάσουμε το Φάστ Λάιν και να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Στο θέμα του Φάστ Λάιν δεν άλλαξε απολύτως τίποτα υπό το καθεστώς Φράπορτ.
 
Αγαπητέ astronautofemotion, όντωσ είμαι τυχερής που έχω αυτό το χαμό μόνο περίπου μια φορά την εβδομάδα, κι όχι καθημερινά (αν και ως υπάλληλος αεροδρομίου μάλλον έχεις το πλεονέκτημα ότι βλέπουν οι άνθρωποι στην ουρά ότι έχεις το δικαίωμα να μπαίνεις μπροστά). Και συμφωνώ μαζί σου ότι γενικά δεν άλλαξε κάτι με τη Fraport.

Απλά σε σύγκριση με όλες τις άλλες φορές σήμερα είχαν βάλει και επιπλέον λουρίδες, προφανώς να διοργανώσουν καλύτερα τις τεράστιες ουρές, που όμως το έκαναν σχεδόν αδύνατο να φτάσεις στην είσοδο του fast track (και τί νόημα έχει ένα fast track όπου στο τέλος της ουράς επιτέλους σε αφήσουν μπροστά…)
 
Έβαλαν κι άλλες λορίδες; Εννοείς δίπλα απο το ασανσέρ ή τον Βιλδιρίδη;
 
Ναι, σήμερα είχε κι άλλες λουρίδες, δίπλα στον ασανσέρ κι δεν είδα όπου αλλού (παντού κόσμος κι ουρές με διαχωριστικές λουρίδες).
 
Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος τι έπαθε το SX-DVH, εχθές που έκανε την OA114 ; Προσγειώθηκε μετά από ένα go-around και στη συνέχεια την OA115 την έκανε άλλο αεροσκάφος με 2 ώρες καθυστέρηση. Το SX-DVH επέστρεψε στην Αθήνα αργά το απόγευμα.
 
Αγαπητέ sth επειδή ήμουν στη ζόρικη αυτή πτήση λόγω καιρού ΟΑ 114, πληροφορήθηκα έγκυρα τα παρακάτω.
1/ Έκανε αναγκαστικά go around για λόγους ασφάλειας διότι άλλο α/φ ξένης εταιρίας άργησε να εκκινήσει προς απογείωση από το διάδρομο λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης.
2/ Προ του go around το α/φ DVH της συγκεκριμένης πτήσης 114 είχε “φάει” κεραυνό, προσγειωθήκαμε όμως κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά το α/φ όπως έμαθα θα παρέμενε στη Θεσσαλονίκη λόγω κανονισμών για τεχνικό έλεγχο.
Ως εκ τούτου θα ερχόταν άλλο α/φ ferry από Αθήνα για να κάνει την 115, εξ’ ου και η καθυστέρηση των περίπου δυο ωρών όπως λες.
 
Top