Amsterdam Schiphol (AMS/EHAM)

  • Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Αγαπητέ, το spotting στο AMS θέλει ολόκληρο βιβλίο για ν' απαντηθεί. Το σημείο που αναφέρεις (Τα McDonalds) έιναι προσβάσιμα με λεωφορείο ΑΛΛΑ το σημείο είναι καλό ΜΟΝΟ για πολύ πρωί (μέχρι 10:00 το πολύ) και δεν είναι σίγουρο ότι θα δεις και πολλά.

Αλλο καλό σημείο, προσβάσιμο από το Terminal είναι το Pelikanweg (Taxiway A4) όπου φτανεις ή με τα πόδια ή με λεωφορείο ( 186/187/188/190/191/192/195/196/197/198/199) στάση Schipholgebouw και περπατάς 5 λεπτά. Μειονέκτημα : Μπορεί να περιμενεις ΠΟΛΥ μεχρι να περάσει αεροπλάνο .Φωτογραφίες : http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=179594

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο, έιναι η ΓΕΦΥΡΑ (taxiway για τον Polderbaan) Φωτογραφίες http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=254316 Απλά, χωρίς αυτοκίνητο θέλει τρένο + λεωφορείο. Τρενο για Hoofdorp κι από κει το 145 για Amsterdam, σταση Vijfhuizerweg. Το λεωφορείο έχει συχνότητα 1 / ώρα , οπότε αν το χάσεις περιμενεις στο Σταθμό του Hoofdorp :mrgreen:

Τέλος, Η ΤΑΡΑΤΣΑ !!! Μένεις ΟΛΗ μερα στο terminal, ανεβαίνεις στο Observation Deck και περνας μια χαρα (μπυριτσα, φαγητό, τουαλέτες).

Προσωπική άποψη, πάρε αυτοκίνητο και πήγαινε στο Polderbaan (δυτικό το πρωί, ανατολικό το απόγευμα) και πέρνα καλά.
 
Σε ευχαριστώ πολύ Γιατρέ ! Νομίζω μετά από όλα αυτά που άκουσα θα περιοριστώ στο Observation Deck ! Το πολύ πολύ θα ενοικιάσω ένα ποδήλατο και θα κάνω τον γύρο του αεροδρομίου από τον ποδηλατόδρομο και όπου μου φαίνεται καλά θα σταματώ ! :p Και πάλι ευχαρίστω !
 
Η δική μου γνώμη είναι να συνδυάσεις ταράτσα και pelikanweg.
 
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις άμεσες απαντήσεις σας ! Θα το ψάξω με τις συγκοινωνίες και θα αποφασίσω τελευταία στιγμή, καθώς η εξόρμηση μου εξαρτάται κατα πολύ από τον καιρό ! Και πάλι ευχαριστώ ! :great:
 
Επιτέλους και άλλος ένας χρήστης για τις ειδικά σχεδιασμένες για Α380 φυσούνες του Pier G. Αυτή την στιγμή μόνο η Emirates στέλνει Α380 στο Άμστερνταμ, αλλά από 20 Ιουνίου θα αρχίσει το δρομολόγιο καθημερινά

CZ345 PEK-AMS 00:50-05:40 Α380
CZ346 AMS-PEK 14:50-06:15+1

Τόσες ώρες παραμονή στο AMS δεν το καταλαβαίνω, μήπως κάνει και συντήρηση αυτό το 8ωρο;
 
Είναι θέμα ώρας άφιξης με την διαφορά time zone. Αν φύγει αμέσως, η ώρα άφιξης θα είναι βραδυνή που σημαίνει αδυναμία για connecting flights από τον τελικό της προορισμό
 
Το ξεθάβω λίγο.
Χθες επέστρεψα από Άμστερνταμ στην Αθήνα με την Aegean.
Στην επιβίβαση οι επιβάτες σκαναραν την κάρτα επιβίβασης και άνοιγε η πόρτα Κ συνέχιζαν για το αεροπλάνο. Δεν δείξαμε ταυτότητα η διαβατήριο σε κανένα.
Είναι συνήθης πρακτική σε αυτό το αεροδρόμιο;
 
Μου έτυχε και εμένα. Δεν έλεξαν πουθενά ταυτότητα ή διαβατήριο και μου φάνηκε παράξενο. Το ίδιο έγινε και στο CIA μια φορά.
 
Έτσι σε πολλά Ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι, τουλάχιστον για πτήσεις εντός Schengen. Όπως στη Ζυρίχη, στο Μόναχο, στη Βιέννη, στη Φραγκφούρτη… Και Βρυξέλλες δεν έχει μεν αυτόματες πόρτες με σκάνερ, αλλά επίσης δεν ζητάνε ταυτότητα.
 
Top