Amsterdam Schiphol (AMS/EHAM)

  • Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν πρόκειται περί πρακτικής, πρόκειται περί παράληψης, ενώς απο τα βασικά καθήκοντα του τσεκαδόρου. Στο Μακεδονία σε καθημερινό επίπεδο πλέον, υπάρχουν επιβάτες οι οποίοι προσπαθούν να ταξιδεύουν με πλαστά. Όχι δεν είμαι καθόλου υπερβολικός.
 
Δεν είναι παράληψη. Στα ελληνικά αεροδρόμια (πριν καν γίνει ο χαμός με τα πλαστα), πάντα υπήρχε η <<νομοθεσία>> ότι κατά την επιβίβαση οπωσδήποτε ταυτοπροσωπία. Στα ξένα αεροδρόμια δεν ισχυεί (σε κάποια) . π.χ η Αλιτάλια στο Μόναχο κάνει ταυτοπροσωπία , η AF/KL δεν κανει. Η LH στην Αθήνα κανει.
 
Κι εγώ νομίζω ότι είναι θέμα εθνικής νομοθεσίας. Και γενικά δεν πρόκειται για έλεγχο της γνησιότητας του εγγράφου, αλλά ελέγχουν εάν πραγματικά είσαι το πρόσωπο που αναγράφεται στην κάρτα επιβίβασης. Κάτι που βέβαια δεν αποκλείει να εντοπίσουν και περιπτώσεις πλαστών εγγράφων.

Και σε κάποιες χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία…) αυτός ο έλεγχος φαίνεται να είναι υποχρεωτικός, σε άλλες όχι (όπως Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες...), τουλάχιστον όχι σε πτήσεις εντός Schengen.
 
Ακριβώς, επίσης σε γερμανικά αεροδρόμια δεν ελέγχουν ταυτοπροσωπία στο gate για πτήσεις Schengen, ελέγχουν όμως στο drop off (αν περάσει φυσικά κάποιος από εκεί).
 
Και στις σκανδιναβικές χώρες ομοίως.

Έχει να κάνει με την εθνική νομοθεσία, παρόλα αυτά υπάρχει διαδικασία να ζητηθεί κάτι διαφορετικό. π.χ. πέταξα από AMS για Γαλλία και υπήρχε έλεγχος ταυτοπροσωπίας μετά τους self-boarding διαδρόμους.
 
γυρισα το Σαββατο AMS - SKG, δεν ζητησαν ταυτοτητα, την προηγουμενη εβδομαδα ομως FRA - SKG ελεχθηκα......
 
Φαίνεται πως πήγε να γίνει επίθεση ατόμου με μαχαίρι στο ΑΜS και έγινε μερική εκκένωση του αεροδρομίου. Η αστυνομία πυροβόλησε τον δράστη.

http://www.bbc.com/news/world-europe-42372955
 
Χάος στο Schiphol τις προηγούμενες μέρες (κάτι που υπάρχει εδώ και ένα μήνα) καθώς το αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια των lockdown είχε διώξει κόσμο που δε χρειαζόταν και τώρα, άκου τι έγινε δηλαδή, οι περισσότεροι βρήκαν αλλού δουλειές και δε θέλουν να επιστρέψουν. Ουρές στο security, ελλείψεις προσωπικού και σε άλλα πόστα, ανάγκασαν την KLM να πουλάει νέα εισιτήρια σε Y class (ξέρετε, 500+ ευρώ oneway) ενώ επέτρεπαν και δωρεάν αλλαγές εισιτηρίων για την περίοδο αυτή.

Σε πρόσφατη πτήση μου περιμέναμε στο gate αρκετή ώρα, καθώς δεν υπήρχε υπάλληλος του Schiphol να "ρυθμίσει" τις πόρτες του gate ώστε να βγεις στα extra schengen (το D pier είναι πασπαρτού), μέχρι που ο captain βγήκε ο ίδιος να δει τι γίνεται.

Αναμένεται θερμό καλοκαίρι.
 
Συνεχίζεται το δράμα στο Schiphol, αφού η τελευταία "δράση" του αεροδρομίου για να αντιμετωπίσει τα κενά σε προσωπικό είναι να περιορισει την πρόσβαση στο terminal σε max. 4 ώρες πριν την πτήση.


Επίσης, δίνονται και συμβουλές υψηλού επιπέδου, τύπου :

"Travel efficiently and with as little baggage as possible. If you travel with checked baggage, it’s helpful if you put all of your hand baggage belongings in there. Are you only travelling with hand baggage? Then we kindly ask you to only bring one piece of baggage with you and to leave your carry-on at home."
 
Αυτά είναι... Εσύ σαν αεροδρόμιο να δημιουργείς το πρόβλημα και μετά να προσπαθείς να βγεις και από πάνω λέγοντας στους πελάτες σου να ταξιδεύουν efficiently γιατί... εσύ δεν κατέχεις από efficiency. :mad:
 
Top