LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Έτυχε να διαβάσω τα τελευταία NOTAM για τo LGSA.

Q) LGGG/QFAXX/IV/NBO /A /000/999/3531N02409E
A) LGSA
B) 17/06/13 04:25 C) 17/09/13 23:59
E) LGSA/CHANIA/IOANNIS DASKALOGIANNIS: ILS GLIDE PATH ANTENNA INSTALLED. POSITION:353138N 0240955E, HEIGHT:16M (AMSL:162.5M), MARKED AND LIGHTED PROPERLY. REF AIP GREECE PAGE AD2-LGSA-ADC.
:shock:
Γνωρίζει κανεις λεπτομέρειες?
 
Οι Αμερικάνοι ήθελαν ILS, το πλήρωσαν, μπήκε και είναι σε φάση δοκιμών. Θα γίνει και upgrade o φωτισμός του αεροδρομίου.
 
Γενικά πολύ holding pattern πέφτει τελευταία όπως βλέπω στο Flightradar. Είναι λόγο εργασιών πάνω στο ILS μήπως ή έχει όντως τόση κίνηση μαζί με τα στρατιωτικά ? Γι αυτο είχα τσεκάρει αρχικά και τα NOTAM..
 
Έχει στο αεροδρόμιο lockers? Ή κάπου στην πόλη ας πούμε, στα ΚΤΕΛ?
 
Χθεσινο περιστατικο . Σταματαει ενα ταξι μπροστα απο τις αναχωρησεις και κατεβαζει μια μητερα ( αλλοδαπη ) με 2 παιδακια ( 3-4 και 5-6 χρονων περιπου ) ενα παιδικο καροτσι και 3 αποσκευες . Παει ο χριστιανος να βρει ενα καροτσι να βαλει τις αποσκευες τις γυναικας , να την βοηθεισει και ματα απο 6-7 λεπτα επιστρεφει απρακτος . Σε ολοκληρο το αεροσταθμο ΔΕΝ υπαρχει καροτσι ουτε για δειγμα . Το 95% απο τους ταξιδιωτες , τραβανε τις βαλιτσες τους οι ιδιοι , φορτωμενοι σαν μουλαρια με ολα τα αλλα ( τσαντες κλπ ) .Ουρες μπροστα στα καουντερς και σε ολοκληρη την αιθουσα μετρησα ΜΟΝΟ 5 καροτσια και αυτα φυσικα πιασμενα . ( Εψαχνα και εγω μπας και βοηθησω την κατασταση ).
Εφτασα μεχρι την εξοδο των αφιξεων . Και ω του θαυματος , καμια 15αρια καροτσια το ενα μεσα στο αλλο στην σειρα ΠΙΣΩ απο το τζαμι της πορτας . Μια βλοσυρη υπαρξη αρχισε να κανει ...''γκριματσες'' την ωρα που αυστηρα μου απεκλεισε το ενδεχομενο να εστω ακουμπισω ενα απο τα 15 παρατημενα . .....''ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ'' , να βγουν απο την αιθουσα αφιξεων . Εκει τα αφηνουν οσοι περνανε αυτην την πορτα . .....''Και καλα αυτοι που ερχονται ΔΕΝ χρειαζονται το καροτσι μεχρι το αυτοκινητο τους , το λεωφορειο , το ταξι???'' ευλογη η απορια μου , αλλα συνεχισαν οι γκριματσες και τα απαγορευεται . Ρωτησαμε υπαλληλους ( με κρεμασμενα καρτελακια στο λαιμο ) , ρωτησαμε στις πληροφοριες , ρωτησαμε στις ακτινες των αποσκευων ( στο βαθος της αιθουσας ) χωρις αποτελεσμα . Τελικα τα μεταφεραμε με τα χερια ( εγω , που δεν ειχα καμμια δουλεια μαζι τους ) και ο ταξιτζης , μεχρι το καουντερ ( πισω απο μια ουρα με 15-20 ατομα ) . Τι εγινε μετα δεν ξερω , γιατι επρεπε να φυγω . Μου εκανε ομορφη εντυπωση η ευρυχωρη και ψηλοταβανη αιθουσα , κριμας να αφηνουν να ταλαιπωρειται ετσι ο κοσμος , και ειδικα ατομα που χριζουν βοηθειας . Τετοιο περιστατικο θα ηταν απαραδεκτο και θα ειχε συνεπειες , σε ολα τα αλλα αεροδρομια του εξωτερικου που εχω ταξιδεψει . !!!
 
15ο χειρότερο αεροδρόμιο στον κόσμο :(
7ο χειρότερο στην Ευρώπη.

www.sleepinginairports.net
 
Φέτος ο Αι Βασίλης δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων

«Δεν έχουμε αεροσταθμό για να κάνουμε την γιορτή» είπε σήμερα στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» κ. Θέμης Βαβουλάκης, επισημαίνοντας πως ο χαρακτήρας της γιορτής ήταν δημόσιος και ανοιχτός σε όλους.

Όμως, σύμφωνα με τον κ.Βαβουλάκη, η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει επιβάλλει ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχων, ζητώντας λίστες με όλα τα στοιχεία όσων πρόκειται να μπουν στο αεροδρόμιο προκειμένου να εκδοθούν ειδικές άδειες, ενώ το ίδιο ισχύει και με τα οχήματα αλλά και με το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αι Βασίλη.

Με αυτές τις συνθήκες και την εν γένει συμπεριφορά της εταιρείας έναντι των υπαλλήλων, δεν μπορεί να γίνει η γιορτή, ανέφερε ο κ.Βαβουλάκης, τονίζοντας ακόμη το ότι η Fraport «χρεώνει» τα πάντα, ενώ όπως επεσήμανε το πρόβλημα δεν αφορά στα τοπικά στελέχη της εταιρείας, αλλά στις κατευθύνσεις που δίνονται από την κεντρική διοίκηση.

Πηγή : http://flashnews.gr/post/337509/fetos-o ... mio-xaniwn

Ερωτήσεις προς τους υποστηρικτές των γερμανών : Μπράβο στους γερμανούς που δεν αφήνουν τους εργαζομένους να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά!!! Τι σχέδιο έχουν? Γιατί το κάνουν αυτό? Δεν πιστεύουν στην αλλαγή του χρόνου? Θέλουν να έχουν τους υπαλλήλους ως ρομπότ? Έχουν εντολές από την Ευρώπη να κόψουν τις γιορτές?
 
Αγαπητό Μέλος Sujepo,

Παρατηρώντας κανείς τις τοποθετήσεις σας στο forum, αφορούν όλες την Φραπορτ, και συνομωσίες πίσω από την εξαγορά, κτλ κτλ. Κάνετε παράθεση όλο το άρθρο από το flashnews και αφήνετε έξω το πιο σημαντικό ίσως κομμάτι.

Να σημειωθεί πως δεν υπεβλήθη σχετικό αίτημα , ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής επικοινωνίας της Fraport κ. Γιάννη Παπάζογλου, εάν υποβαλλόταν το αίτημα, θα εξεταζόταν από την εταιρεία για να παραχωρηθεί κάποιος μη ελεγχόμενος χώρος, όπως έγινε σε αεροδρόμιο στην Βόρεια Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι πλεον το αεροδρόμιο δεν είναι χωράφι κανενός, αλλά μια εταιρία έχει τον έλεγχο του, με τα θετικά και αρνητικά που αυτό επιφέρει, ή μπορεί να επιφέρει. Δηλαδή θα ήταν λογικό, να προσγειωθεί ένα αεροσκάφος, χωρίς να έχει γινει αίτημα, να χρησιμοποιθεί ενας χώρος του αεροδρομίου, χωρίς να εχει γινει συμφωνητικό (στο χώρο που δουλεύω όταν παρέχουμε εστω και δωρέαν το χώρο μας, γινεται ένα συμφωνητικό δωρέαν παραχώρησης που κατατίθεται στο taxisnet και παλαιότερα στη ΔΟΥ.

Χθες που επέστρεψα από ταξίδι πάντως έχω να δηλώσω ότι το αεροδρόμιο ήταν πεντακάθάρο, οι τουαλέτες καθαρές, η εξυπηρέτηση άψογη και γρήγορη (βαλίτσες κτλ). ΠΡιν 2 εβδομάδες που αναχώρησα, ο έλεγχος ηταν ταχιστος, ευγενέστατος. Το καλοκαίρι το αεροδρόμιο ηταν δροσερό με τον κλιματισμό να λειτουργεί, και οι ουρές σημαντικά χαμηλότερες από παλιά. Δεν λεω ότι η Fraport εκτισε την επέκταση, αλλα όπως και να έχει, οι υπηρεσίες που πλέον λαμβάνω είναι ανώτερες από αυτές που λάμβανα παλαιότερα.

Τωρα για το επικό των κακών Γερμανών που δεν πιστεύουν τις γιορτές, θέλουν ρομποτ, ή το καλύτερο εχουν εντολές από την Ευρώπη να κόψουν τις γιορτές, τι να σχολιάσει κανείς.

Ας είχατε ζητήσει άδεια, και ας είχε αποριφθεί, ή ζητηθεί υπέρογκο ποσό, να καταλάβω τη διαμαρτυρία, αλλα έγινε αυτό;
 
Αν ήθελαν πραγματικά να κάνουν μία εκδήλωση θα μπορούσαν να την κάνουν στο αεροδρόμιο του Μάλεμε όπου και είναι η βάση τους. ΅
 
Top