Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Στα αιματολογικά πρέπει να πας νηστικός?
Τα νευρολογικά / ψυχιατρικά τί περιλάμβάνουν?
Τα ψυχολογικά είναι αυτό το διαβόητο τεστ των 500 ερωτήσεων?
Οδοντίατρος???? Για να μη μυρίζει το στόμα όταν μιλάς στο μικρόφωνο....??? :D :D :D
Όταν πάρεις το οκ από όλους, πού το καταθέτεις?
 
Tα καταθέτεις εκεί,στο γραφείο απ' όπου σου δίνουν και το χαρτί που βάζουν τις τζίφρες οι γιατροί.Όχι,αιματολογικά δεν είχα κάνει καμία προεργασία.Μάλιστα,τα είχα πιει την προηγουμένη.Ναι ,είναι το τεστ, και μια μίνι συνέντευξη.Οδοντίατρος ,ίσα π μ κοίταξε να δει αν είμαι φαφούτης
 
Ψυχίατρος ερωτήσεις και νευρολόγος κάτι κινησιολογικά.
 
Μην αγχωνεστε για τα ιατρικα, νεα παιδια ειστε :great: , το ΚΑΙ ειναι εξαιρετικο κεντρο, υψηλοτατο επιπεδο.
Η ανανεωση του medical θα σας γινει ρουτινα, οποτε χαλαρωστε και πατε πρωι γυρω στις 08:00 ( εχουν ενα οριο χρονικο περα απ το οποιο δεν δεχεται αιματα το αιματολογικο).Μετα το αιματολογικο πατε βολτα σε ολουτ τους ιατρους. Καποια στιγμη θα τελειωσετε απο ολους και τοτε μπορειτε να απολαυσετε τον καφε σας αναμενοντας τα αποτελεσματα απο τα αιματα. Στο τελος με ολη τη χαρτουρα ανα χειρας, θα σας δει η ανωτατη επιτροπη και ο διοικητης του ΚΑΙ, οποτε και θα παραλαβετε το πρωτο σας πιστοποιητικο Γ ταξης ( οσοι ενδιαφερονται και για ppl, δεν κανει, για χειριστης απαιτειται αλλο πιστοποιητικο)!

Συγχαρητηρια, καλή αρχή !
 
gigi":3b17q65h said:
Τροχοφόρε, μπορείς να μας πεις ένα χρονοδιάγραμμα στο περίπου, προκειμένου να έχουμε έναν μπούσουλα, σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις και τον διορισμό / έναρξη εκπαίδευσης?

Δεν ξέρω κάτι παραπάνω από όσα γνωρίζει όποιος έχει πρόσβαση στο Internet και πλήρες αρχείο των δημόσια διαθέσιμων ανακοινώσεων του διαγωνισμού του 2008 (συν μερικό αρχείο για τους διαγωνισμούς για ΕΕΚ από το 1999 μέχρι σημερα, είναι το χομπι μου :cool: ) . Σε παραπέμπω σε σχετικό παλαιοτερο post μου για το timeline .

Μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία για το πόσες μέρες πήρε η καθε διαδικασια την προηγούμενη φορά και πόσες τώρα.

διόρθωση γραπτών Β σταδίου : 54 ημέρες έναντι 95 τωρα
διαστημα μεταξύ Α σταδίου και οριστικών αποτελεσματων διαγωνισμου: 131 ημέρες τότε εναντι 269 τωρα
διάστημα μεταξύ Β σταδίου και οριστικών αποτελεσματων διαγωνισμου: 96 ημέρες τότε έναντι 213 τώρα
διάστημα μεταξύ Γ σταδίου και οριστικών αποτελεσματων διαγωνισμου: 12 ημέρες τότε έναντι 67 τώρα

Να συνεχίσω; :twisted:

Την προηγούμενη φορά το πρώτο ΦΕΚ είχε τυπωθεί 12 μέρες μετά τα οριστικά αποτέλεσματα, τα οποία ειχαν ανακοινωθεί στις 25/07/2008 έναντι 12/07/2017 φέτος. Ενώ το πρώτο στάδιο του τρέχοντος διαγωνισμού έγινε Οκτώβριο (16/10/2016) και το 2008 έγινε Μάρτιο (16/03/200:cool:, τα οριστικά αποτελεσματα φέτος βγηκαν μόλις 12 μέρες νωριτερα, αν και η διαδικασία ξεκινησε 5 ολόκληρους μηνες νωρίτερα :rolleyes: .

Βεβαια, εδώ να σημειωσω ότι ο ρόλος του ΑΣΕΠ ολοκληρωθηκε. Η λίστα διοριστέων έφυγε από το ΑΣΕΠ στους Αμπελόκηπους , πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο στην Καποδιστρίου και από εκεί θα καταλήξει στην ΥΠΑ στο Ελληνικό. Πιθανώς η αμεση αναγκη της ΥΠΑ για δεκάδες ΕΕΚ να επιταχύνει τις διαδικασίες, αλλά η δημοσιονομική στενοτητα κατά πάσα βεβαιοτητα θα τις επιβραδύνει εκ νέου. Αν δεν υπογράψει ο Τσακαλώτος, δεν κινείται τίποτα, όσα δάκρυα και αν ρίξει ο αρμόδιος Υπουργός Σπίρτζης :twisted: :twisted: :twisted: .

Το ΦΕΚ φέτος το κόβω περί τα τέλη Ιουλιου με αρχές Αυγούστου. Εκεί καπου ειναι νεκρά τα πάντα. Κάπου στα τέλη Αυγούστου προβλέπω να φεύγουν οι συστημενες επιστολές προς τους 32 επιτυχόντες (ετσι , η φετινή διαδικασία θα γίνει χρονικά aligned με την τότε) και οι ιατρικές εξετάσεις να γινονται μεσα στο Σεπτέμβριο, μαζί με φωτογραφίες και ό,τι αλλο ζητάνε. Η αυτεπάγγελτη αναζητηση των δικαιολογητικών θα πάρει σιγουρα 2 μηνες και βάλε. Μέχρι να μαζευτούν όλα και να συγκληθούν τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα επικυρώσουν τις προσλήψεις , λογικά θα κοντεύουμε Χριστούγεννα, ίσως και μετα. Το δευτερο ΦΕΚ το βλέπω εκεί κατά τον Ιανουαριο και την εναρξη εκπαίδευσης (και μισθοδοσίας) θα πω για 15 Φεβρουαρίου, συν-πλην 1 μήνα. Στην προηγουμενη (διπλή) πρόβλεψή μου είχα φτάσει κοντά, αλλά δεν ειχα πέσει εντελώς μέσα (αυτό δεν το μετράω σαν πρόβλεψη γιατί ηταν σα να κλέβω εκκλησία). Να δούμε τώρα αν θα πέσω μεσα.

(σσ. τελικά η βαση των πολυτεκνων διαμορφώθηκε στα 75.56 μόρια και όχι στα 74 όπως προέβλεπα, πέρασε και η 8η πολύτεκνη και όχι μεχρι την 7η όπως περίμενα , αλλά πράγματι αν ησουν πολύτεκνος μέσα στους πρώτους 120 περνούσες, αφού προσλαμβανεται η ν.113 της καταταξης και μένει εκτός η ν.131)

Ειρήσθω εν παρόδω δε φέρω καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πρόβλεψή μου. Μην ξεκινησετε κάτι πιστευοντας ότι θα αργησουν οι προσληψεις, η ΥΠΑ τρέξει το θεμα και μετά μου ζητάτε τα ρεστα , λέμε τώρα :cool: .

Katsikaki":3b17q65h said:
Πολύ σωστή η ανάλυσή σου troxofore (όπως και όλες μέχρι σήμερα). Οι εκπλήξεις που αναφερόμουν είναι στο ότι αποφάσισαν τελικά να κόψουν μόρια από μεταπτυχιακά. Για κάποιο λόγο φανταζόμουν ότι πιο εύκολα θα τα αναγνώριζαν όλα, έχω την εντύπωση ότι έτσι έγινε και το 2008.

:great:
 
gigi":18mmi8ze said:
Οδοντίατρος???? Για να μη μυρίζει το στόμα όταν μιλάς στο μικρόφωνο....??? :D :D :D

Μην το γελάς όμως αυτό. Αν είσαι σε αεροδρόμιο θα πιάνεις και θα μιλάς σε ένα μικρόφωνο που το έχουν πιάσει και το έχουν βάλει στο στόμα τους γύρευε πόσοι άλλοι. Στο ΚΕΠΑΘ δουλεύουν με κάσκες που κανονικά είναι προσωπικές αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν ελλείψεις και αν τις μοιράζονται.
 
drokos":2whmxy9o said:
Για τι ιατρικές εξετάσεις(αν και τις έχω ήδη κάνει) ,από ελεγκτή έμαθα πως θα περιμένουμε αρκετά,ίσως και μετά την βασική εκπαίδευση.>Σε κάθε περίπτωση,θα μας παραπεμψει η ΥΠΑ,οπότε μάλλον δεν θα είναι προαπαιτούμενο ως πιστοποιητικό.

Αυτό το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο. Το πιστοποιητικο υγείας Γ' κατηγορίας συμπεριλαμβανεται στα δικαιολογητικά πρόσληψης (μην το λέτε "διορισμού", εχει αρνητική χροιά η λέξη :mrgreen: ). Δε νομιζω ότι μπορεί να παρακαμφθεί και δεν εχει και νόημα. Κάποιος που εχει πχ αχρωματοψία ή διαβητη τύπου 1 , δεν εχει νόημα να κάνει την εκπαίδευση στη ΣΠΟΑ και να απολυθει 5 μήνες μετά για λόγους υγείας.

Ως προς τις εξετάσεις, ισχύουν αυτά :

παθολόγος,
καρδιολόγος [καρδιογράφημα],
ακτινολόγος [ακτινογραφία θώρακα],
οφθαλμίατρος [τα προφανή],
οδοντίατρος [που ψάχνει για φευγάτα δόντια και γέφυρες],
ψυχολόγος [για ένα εξαντλητικό τέστ σωστό-λάθος με 500κάτι ερωτήσεις που πρέπει να περάσεις σε αυτά τα σπαστικά κουτάκια με μολύβι, όπως πρώτη φάση ασεπ και παίρνει πολλή ώρα - πονοκέφαλος με έπιασε. α, και μετά μια μίνι συνέντευξη με το γιατρό],
ψυχίατρος [συνέντευξη πολύ παρόμοια με αυτή του ψυχολόγου],
νευρολόγος [μια σφραγίδα μου έβαλε, ούτε το σφυράκι του δεν ακούμπησε]
ΩΡΛ

;
 
Troxofore πήγες κι εσύ για το πιστοποιητικό; Το πήρες αυθημερόν; Μια απορία που έχει γεννηθεί (αν και υπερβολικά γραφειοκρατική) είναι αν σίγουρα θα τα δεχτεί αυτά τα πιστοποιητικά η ΥΠΑ δεδομένου ότι βγήκαν σε προγενέστερο χρόνο από αυτόν που θα ορίσει. Έχει επικοινωνήσει κάποιος από εσάς με την ΥΠΑ;


Επίσης συμφωνώ για το πιστοποιητικό ότι θα το ζητήσουν στην αρχή. Για ποιο λόγο να πληρώνουν κάποιο 5 μήνες και μετά να βγει ακατάλληλος για την θέση. Θα πρέπει έτσι να εκπαιδεύσουν και κάποιον επιλαχών μετά οπότε νέο κόστος και αρκετή σπατάλη χρόνου. Άσε που αν κάποιος ορκιστεί χωρίς πιστοποιητικό και μετά δεν μπορέσει να το πάρει δεν υπάρχει δυνατότητα απόλυσης.
 
Σίγουρα τα ιατρικά θα γίνουν πριν την πρόσληψη για προφανείς λόγους. Αν θυμάμαι καλά στην προκήρυξη διευκρινιζόταν για ποιους ιατρικούς λόγους μπορεί να αποκλειστεί κάποιος. Η διαδικασία ειναι σχετικά εύκολη και γρήγορη όπως προείπε συμφορουμίτης, αλλά για το τελικό και ζητούμενο έγγραφο θα χρειαστεί μια σχετική αναμονή!
 
Top