Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
GP707":1os9jix1 said:
Τα Islander και τα Twin Otter τις έχουν για πλάκα αυτές τις προσγειώσεις αφού μπορούν να προσγειωθούν σχεδόν σαν... ελικόπτερα. Ειδικά όταν οι πιλότοι γνωρίζουν τον χώρο προσγείωσης / αεροδρόμιο, μπορούν να προσγειωθούν σχετικά εύκολα σε φαινομενικά δύσκολες καταστάσεις χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες και εμπειρία.

Σωστός.
www.youtube.com/watch?v=6l-vso323iw
 
Μερικές προσγειώσεις και απογειώσεις, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, όπου τράβηξα τον Σεπτέβριο του 2016. Enter Air, Easyjet, Ryanair, Travel Service, Smartwings, Thompson, Air Berlin, είναι οι εταιρείες που φαίνονται στο βίντεο. Λήψεις απο το γνωστό αεροπορικό ναό-καφενέ. :thx:

https://www.youtube.com/watch?v=IlLB9mYO1Dw
 
Ένα τούρ έξι λεπτών, μέσα στο CS300 της Air Baltic, ο κυβερνήτης ήταν αρκετά συνεργάσημος, μου εξήγησε κάποια πράγματα για το νέο κόκπιτ, κάποια εκ των οποίων ακούγονται μέσα στο βίντεο. Κάλυψα κόκπιτ, καμπίνα, τουαλέτα, αμπάρι, κινητήρα κλπ. :banana:

https://www.youtube.com/watch?v=HdCssfpDYY0
 
Το 2014 ο Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας "Απογείωση" πραγματοποίησε μια ιστορική επίσκεψη στο κλειστό, σήμερα, αεροδρόμιο της Λευκωσίας που βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.
Εκεί ο πρώην Κυβερνήτης των Κυπριακών Αερογραμμών Αδάμος Μαρνέρος ξενάγησε την αποστολή στους χώρους του αεροδρομίου και βέβαια στο Trident με νηολόγιο 5B-DΑB και μίλησε για την τελευταία προσγείωση στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο την ώρα που ο "Αττίλας" ήταν σε εξέλιξη.

http://kozani.tv/index.php/44061
 
Ωραίο το βίντεο και μίλησε ωραία και ο πιλότος. Τις μέρες εκείνες φυσικά τις θυμάμαι πολύ καλά καθότι ήμουν 14 χρονών και έμενα ανάμεσα αεροδρόμιο και παραλία (πρώτη στάση Γλυφάδας). Δεν θα σάς κουράσω με τις αναμνήσεις μου καθότι και εδώ τις έχω γράψει και στο Remove before Flight και τους είχα φτιάξει και ένα φωτογραφικό "κολλάζ". Αρκεί να πω ότι αυτό το αεροπλάνο πολύ το λιμπίζομαι για εθελοντική εργασία αλλά δεν θα με άφηναν διότι έχει και η τρέλα τα όριά της....
 
Top