Ανακαίνιση του Aegean Lounge στη Θεσσαλονίκη

  • Thread starter akas
  • Ημερομηνία δημιουργίας

akas

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
06/02/2017
Μηνύματα
6
Likes
1
Και στα καλά καθούμενα λαμβάνεις αυτό το mail...

ΟΚ ρε παιδιά, ΠΟΣΟ θα είναι κλειστό; Πότε θα κλείσει; Πότε θα ανοίξει;
(κάποιοι κάνουν οικονομία)

aegean.jpg
 
akas":3h7kenfz said:
Απάντηση έχουμε μόνο στο δεύετερο ερώτημα: έκλεισε ήδη, και οι κάρτες επιβιβάσεως δεν περιέχουν την σχετική πρόσκληση. :cry:
 
Καλά καλοκαιριάτικα βρήκαν να κάνουν ανακαίνιση; :thx:
Αυτό είναι Ελληνικός σχεδιασμός και επιχειρηματικότητα.
Τον Χειμώνα που θα βαράνε μύγες δεν μπορούσαν να το κάνουν;

Νοέμβριο ή Φεβρουάριο δεν τους πολυάρεσε; :evil:
A…ρε Βαλκάνια.. :twisted:
 
Απ΄την άλλη πλευρά: τώρα στην περίοδο διακοπών το lounge της Θεσσαλονίκης είναι πιο άδειο. Προφανώς γιατί οι τουρίστες που έχουν χρυσή κάρτα ή/ και ταξιδεύουν σε business class δεν είναι τόσο πολλοί, ενώ τα άτομα σε επαγγελματικά ταξίδια (που μάλλον είναι η πλειοψηφία αυτών που έχουν χρυσή κάρτα) είναι λιγότερα.

Μένει βέβαια το πρόβλημα ότι ιδιαίτερα αυτές τις μέρες με τις ουρές παντού το να έχεις πρόσβαση στο lounge ήτανε πραγματικά πλεονέκτημα. Όχι λόγω του φαγητού, αλλά κυρίως για να αποφύγεις από το χάος της κεντρικής αίθουσας όπου δεν βρίσκεις ούτε καν μια θέση να κάτσεις...

PS: Ξέρει κανείς εάν το άλλο lounge δίπλα παραμένει ανοιχτό και ποιός έχει πρόσβαση εκεί;
 
Καλα προσφατα δεν ανακαινίσθηκε και επεκταθηκε, ξανα ανακαινηση? Παντος τωρα είναι η καλυτερη περιοδο για να το κλεισουν μιας και αυτό τον καιρο οι business class ταξιδιώτες είναι λιγοτεροι. Στο διπλανο lounge εχουν προσβαση οι επιβάτες ολων των εταιριων που δεν είναι μελη της star alliance και μελη του priority pass.
 
Αυτό που όλοι είστε ειδήμονες εκτός από τους ανθρώπους που τρέχουν την εταιρία με ξεπερνά.
Ο ένας λέει τον χειμώνα βαράνε μύγες. Ο άλλος κάνουν οικονομία (ΣΤΟ LOUNGE!!!)

No hope...
 
NFEEFE, μα αν διαβάσεις ένα άρθρο πάνω σε ένα θέμα τότε είσαι και εσύ εμπειρογνώμονας. Έλα τώρα είσαι πολύ
κακός/κή :(
 
Ό,τι και να λέτε ορισμένοι "experts" όταν εγώ εκλεισα το εισιτήριο μου (πριν 1 βδομάδα) ήξερα ότι στο "αεροδρόμιο" της Θεσσαλονίκης θα είχα την πρόσβαση στο lounge. Σε όλα τα άλλα αεροδρόμια του κόσμου όταν κάνει ένα ανακαίνιση μας πηγαίνουν σε άλλο. Εδώ δεν υπάρχει λόγος μιας και το επίπεδο των πελατών (ακόμα και των experts) είναι αυτό που είναι.
 
Αυτό που με ενοχλεί είναι κυρίως η έλλειψη ενημέρωσης. Έφυγα την Κυριακή από Θεσσαλονίκη, ήμουνα στο lounge, αλλά δεν είδα ή άκουσα κάτι ότι από Δευτέρα θα κλείσει… Ούτε λένε για πόσο καιρό, έστω περίπου – μιλάμε για κάποιες μέρες ή εβδομάδες ή μήνες :?:

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κανείς δεν ήξερε ότι θα κλείσει και ότι δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για πόσο καιρό θα παραμείνει κλειστό. Εάν είναι για αρκετό καιρό ίσως θα άξιζε να σκεφτεί κανείς το Priority Pass (εφόσον παραμένει ανοιχτό το Skyserv lounge…).
 


Λοιπόν, χθες το βράδυ επέστρεψα από Θεσσαλονίκη με OA127. Μόλις έφθασα στο αεροδρόμιο πήγα στο check in counter αν και δεν είχα αποσκευές και ζήτησα το δελτίο σίτισης. Μου είπαν ότι δίνουν έως δυο (δηλαδή και για έναν συνοδό). Ισχύει για την νέα καφετέρια KLEA που άνοιξε έξω από τα lounges και εξυπηρετεί κυρίως επιβάτες της Ryanair.

Πήγα στην καφετέρια και ρώτησα τι παίρνω με αυτό. Δίνουν μια τυρόπιτα ή πίτσα κλπ και νερό ή καφέ. Τελικά χωρίς πολλά παζάρια κατέληξα σε ένα διπλό εσπρέσο και ένα γλυκάκι μινιατούρα. Φυσικά το αεροδρόμιο ήταν γεμάτο και έπρεπε να ψάξεις πολύ για να βρείς θέση. Αφού κατάφερα να καθήσω κάπου, δεν τολμούσα να σηκωθώ για να μην χάσω την θέση. Το FR24 αρχικά έδινε τρελή καθυστέρηση για την OA126 (αναχώρηση από Αθήνα 20:20) αλλά τελικά έφθασε με 20 λεπτά φέσι, εμείς φύγαμε πάλι με 25 λεπτά καθυστέρηση.

Επιβίβαση από gates 5+6 ταυτόχρονα. Ναι μεν προτεραιότητα στους Business - Gold αλλά μετά φρόντισαν να γεμίσει καλά το λεωφορείο πριν το διώξουν.

Να μην γράψω καλύτερα το χάλι κατά την άφιξη στην Αθήνα... γενικά ήταν μια πτήση που θύμιζε την παλιά κακή Alitalia.
 
Top