Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Kαλησπέρα.
Αν και βλέπω πως τη συζήτηση έχει μονοπωλήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ,θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου συναδέλφου για πληροφορίες σχετικά με την κινητικότητα των ΕΕΚ σε χώρες της Ευρωπα'ι'ικής Ένωσης.Υπάρχει η δυνατότητα μεταθέσεων ;Αν όχι,υπάρχουν χώρες που θα προσλάβουν αλλοδαπό ελεγκτή( που γνωρίζει βέβαια τη γλώσσα της χώρας εργασίας) και ποιες;Αν γνωριζει κάποιος θα είμαι ευγνώμων.
 
Καταρχάς. Είσαι συνάδελφος ή πρόκειται να γίνεις και τι εννοείς ως δυνατότητα μεταθέσεων;

Κατά καιρούς διάφοροι φορείς ζητούν να προσλάβουν ΕΕΚ.

Πριν καιρό (ίσως και 3 χρόνια) το αεροδρόμιο του Birmingham ζητούσε ΕΕΚ.

Αυτή την περίοδο η Air Navigation Solutions στο ΗΒ, θυγατρική της γερμανικής DFS, δέχεται βιογραφικά για τις μονάδες τις στο Γκάτγουικ και Εδιμβούργο.

Πριν κάποια χρόνια η Ferronats (κοινοπραξία μιας πολυεθνικής με την βρετανική NATS ζητούσε ΕΕΚ για τα αεροδρόμια της Ισπανίας με απαιτούμενο την γνώση της ισπανικής γλώσσας σε επίπεδο 4 κατά ICAO (1 - 6 με 6 = άριστο).

Η εταιρία που διαχειρίζεται κάποια αεροδρόμια στη Σκωτία ζητά ΕΕΚ για τα νησιά Σετλαντ.

Όλοι οι παραπάνω φορείς ζητούσαν άτομα που κατέχουν ήδη πτυχίο ΕΕΚ (δηλαδή μια άδεια ΕΕΚ που έχει εκδοθεί από Εποπτική Αρχή Αεροναυτιλίας από χώρα της ΕΕ) με συγκεκριμένες ειδικότητες και καταχωρήσεις (Ελεγκτής αεροδρομίου, ελεγκτής προσέγγισης, κλπ).

Ως ΕΕΚ, υπάλληλος της ΥΠΑ θα αποκτήσεις τέτοια άδεια ελεγκτή με κάποιες ειδικότητες που σχετίζονται με την μονάδα στην οποία θα δουλεύεις. Αυτή η άδεια ισχύει στην ΕΕ. Θα μπορείς λοιπόν να αναζητήσεις και αλλού την τύχη σου.
 
Καλησπέρα παιδιά! Έχει κάποιος νεότερα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα απο δω και πέρα?
 
Μετά την έκδοση του ΦΕΚ, το επόμενο βήμα ειναι η αποστολή επιστολών από την ΥΠΑ προς τους διοριστέους. Το βρίσκω απίθανο αυτό να γινει μέσα στο βαθυ θέρος και λογικά πάει για μετά τον 15υγουστο, περί τα τέλη Αυγούστου δηλαδή. Προσωπική εκτιμηση αυτή. Από εκει και πέρα η διαδικασία γίνεται χρονικά aligned με αυτήν του 2008. Δες και εδώ. Την προηγούμενη φορά η αποστολή επιστολων ξεκίνησε στις 26/08/2008 και εν τέλει η ορκωμοσία πήγε Ιανουάριο 2009 (Παρασκευή 23/01) .
 
Ευχαριστώ για την απάντηση troxoforos! Στην ουσία εννοώ αν κάποιος έχει μάθει κάποια συγκεκριμένη νεότερη πληροφορία, οχι πως είναι η διαδικασία γενικά :)
 
Παρανόησις από μεριάς μου. Παρακαλώ :great: .

Δυστυχως δε διαθέτω οποιαδήποτε εσωτερική πληροφορηση, οπότε ατύχησες :p . Πάντως, θεωρω εντελώς απίθανο να σταλούν οι επιστολές αυτή, την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομαδα (καλοκαίρι το ελληνικό, για να παραφράσω ελαφρώς τον ποιητή). Πιο πολύ το βλέπω για την εβδομάδα της 21ης ή και 28ης Αυγούστου. Αυτό θα το γνωριζουμε σίγουρα όταν παραλάβει ο πρώτος την επιστολή του, λογικά κάτοικος του λεκανοπεδίου, αφού στην επαρχία και ειδικά σε Κυκλάδες-Δωδεκάνησα ,με τους ντόπιους που πέρασαν, θα κάνουν σαφώς περισσότερες ημέρες να φτάσουν οι συστημένες επιστολές.

Αν πάλι κανείς πιστεύει ότι η πληροφορία ημερομηνίας αποστολής των επιστολών θα δοθεί από τα κεντρικά της ΥΠΑ τηλεφωνικα, να του ευχηθω καλή τυχη και αν τα καταφερει, ας παίξει και ενα Τζόκερ: πιο πιθανό να πιάσει το Τζόκερ :twisted: .

Ως γενική ιδέα συνεχίζω να προβλέπω ορκωμοσία και εναρξη εκπαίδευσης (και μισθοδοσιας) στις αρχές του 2018 (Φεβρουάριος συν-πλην ένας μήνας).
 
μη ξεχνάμε επίσης οτι για να ξεκινήσει η εκπαίδευση πρέπει να είναι διαθέσιμοι και οι εκπαιδευτές...επειδή οι περισσότεροι θα είναι ΕΕΚ, μάλλον απίθανο να μπορούν να ξεκινήσουν εν μέσω καλοκαιριού- κίνησης... το βλέπω μετά το τέλος της σαιζόν !!
 
Ε, πιστεύω οι εκπαιδευτές από Οκτώβριο-Νοέμβριο θα μπορούν. Άλλα θα είναι τα προβλήματα... :rolleyes:
Για όσους έδωσαν στον προηγούμενο διαγωνισμό ή για όποιον ξέρει:
εκτός από τις επιστολές μας ενημερώνουν και κάπως αλλιώς για τις ημερομηνίες? π.χ. μέσω μέιλ ή τηλεφώνου (όπως στην Ορθοφωνία)?
 
Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων 3528/2007

Άρθρο 15
Υποχρέωση διορισμού
Οι επιτυχόντες που περιλαμβάνονται στον πίνακα διο­ριστέων διορίζονται υποχρεωτικά μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών και το αργότερο μέσα σε τέσσερις (4) μήνες από την έκδοση των πινάκων διοριστέων.


https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/224


Συνεπως,αν τηρηθουν τα ανωτερω,τον Νοεμβρη πρεπει να γινει το αργότερο διορισμος..
 
Αυτό εχει και επίσημα μπει στην άκρη. Πέρα από το ότι ισχυε και το 2008 , αλλά δεν τηρηθηκε (ΦΕΚ στις 06/08/2008 και πρόσληψη στις 23/01/2009, δηλαδή 5 μήνες και 17 ημέρες), πλέον υπάρχει και η επιφυλαξη με βάση το νόμο 3833/2010 (άρθρο 11) , όπως μπορείς να δεις στην προκήρυξη του τρέχοντος διαγωνισμού, σελίδα 382, κεφάλαιο Η' :



οπότε το τετράμηνο μην το δένει κανείς κόμπο. Εδώ δεν τηρηθηκε όταν δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη παράκαμψης, φανταστείτε τωρα ...
 

Attachments

  • periorism.jpg
    periorism.jpg
    122,8 KB · Προβολές: 3.489
Top