LGAL/AXD Alexandroupolis "Dimokritos"

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Thanosarb,μήπως ξέρεις από ποιόν τουριστικό πράκτορα γίνονται αυτές οι πτήσεις για να ρίξω και εγώ μια ματιά;
 
Όχι δεν έχω ιδέα...Ξέρω μόνο ότι είναι Γαλλοεβραίοι και ότι χθες ήρθαν 3 πτήσεις από CDG
 
αρη κανε ενα τσεκαρισμα στις τιμες των πενταστερων (ειναι πολλα στην πολη) ξενοδοχειων της αλεξ/πολης και θα καταλαβεις...
 
Ήρθε στο αεροδρόμιο μια πτήση από Αθήνα με κωδικό πτήσης A34010 και αναχώρησε πριν από λίγο με αριθμό πτήσης A36111 για άγνωστο προορισμό. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ;
 
Έφερε την ομάδα του Ολυμπιακού για τον αυριανό αγώνα στην Ξάνθη.
 
Μάλιστα, στη συνέχεια κατέβηκε τελικά στη Λάρνακα.
 
Επειδή δεν βλέπω να γράψατε για την έναρξη των πτήσεων από Λάρνακα θα τα αναφέρω εν ολίγοις εγώ.

Μεγάλη μέρα για την Αλεξανδρούπολη καθώς εγκαινιάστηκαν η νέες πτήσεις Λάρνακα - Αλεξανδρούπολη με την TUS Airways. Το πρώτο αεροπλάνο ήταν το Fokker 100 (5B-DDE) το οποίο και απογειώθηκε στις 07:48 από την Λάρνακα και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 09:30 περίπου.
Να θυμίσουμε ότι η πτήσεις θα εκτελούνται καθε Τρίτη και Κυριακή εκτός την Κυριακή του Πάσχα και το δρομολόγιο θα είναι Seasonal, οι πτήσεις είναι η CYF170,CYF171.

Αν πήγε κανένας στο αεροδρόμιο περιμένουμε και καμιά αναμνηστική φωτογραφία.

ΥΓ. Κάποιος είχε πει στο φόρουμ δεν το πιστεύω οτι θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια αν δεν δω το πρώτο αεροπλάνο να απογειώνεται από την Λάρνακα και όμως ναι ήρθε η ώρα να το πιστέψει αυτός που το είπε για το αεροπλάνο είναι στην Αλεξανδρούπολη.

Καλή αρχή να έχετε και πάντα γεμάτες η πτήσεις.

Με εκτίμηση.
 
Καλησπέρα σε όλους!! Εδώ και 4 μέρες έχει επισκεφτεί το αεροδρόμιο ένα Boeing 737-7P3(BBJ) με νηολόγιο VQ-BTA ερχόμενο από την Αθήνα! Μέχρι και αυτή την ώρα είναι σταθμευμένο στο αεροδρόμιο (στο βάθος του apron) με καλύμματα στους κινητήρες και κατεβασμένα τα στο ράκος από τα παράθυρα! Επίσης σήμερα το απόγευμα κατεύτασε και ένα Lear jet αγνώστων στοιχείων προς εμένα και γενικά επικρατεί μια αυξημένη κίνηση αυτές τις μέρες από τέτοιου είδους μικρά jet αλλά και Cessna!! Βέβαια η ερώτηση μου είναι η εξής: καύσιμα πως πέρνουν από την στιγμή που δεν έχουμε πάρκο καυσίμων παρά μόνο 2 με 3 βυτία;
 
Έχει εκδοθεί Notam από το αεροδρόμιο των Αθηνών που αναφέρει πως απαγορεύεται η διαμονή για αεροσκάφη γενικής αεροπορίας και ιδιωτικά τζετ που έχουνε σκοπό να παραμείνουν παραπάνω από 2 ώρες ή να παραμείνουν για παραπάνω μέρες στο αεροδρόμιο που έχει ισχύ μέχρι τις 30 Αυγούστου, νομίζω.

Οπότε μην ανησυχείς, τα τζέτ αυτά έρχονται απλώς για παραμονή στο αεροδρόμιο λόγω μειωμένης κίνησης και αυξημένου χώρου στάθμευσης και λογικά χαμηλών τιμών στα τέλη στάθμευσης και παραμονής ενός αεροσκάφους, στην ουσία δεν προσφέρουν κάτι στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Και εμείς εδώ στα Ιωάννινα εκτός την κίνηση ιδιωτικών τζετ που αφορά τα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή, έρχονται και τζετ από Αθήνα, να φανταστείς προσγειώνονται συνέχεια Gulfstream, είτε από Αθήνα, είτε από άλλους προορισμούς που έρχονται για να διαμείνουν στα Ιωάννινα οι επιβάτες τους. Έχω δει μέσα στο Ιούνιο τόσα Gulfstream όσα δεν έχω δεί ποτέ.

Ένα χαρακτηριστικό που ανέφερες στο ποστ σου και μου έκανε εντύπωση, τι εννοείς δεν έχετε πάρκο καυσίμων, δεν έχετε δεξαμενές καυσίμων; Τα βυτία αυτά που λες είναι τρία από πού έρχονται ή ανεφοδιάζονται καθώς νομίζω απαγορεύεται η μετακίνηση των βυτιοφόρων (μπαουζερ από ότι έχω ακούσει λέγονται) εκτός αεροδρομίου.

ΥΓ. Αν κάποιο άλλο μέλος γνωρίζει κάτι παραπάνω ή αν έχω δώσει εγώ κάποια λάθος πληροφορία να με διορθώσει.

Με εκτίμηση.
 
Top