Iδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων (Fraport Greece)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Για να ειμαστε δικαιοι, να πουμε οτι στη Σαμο εχει ηδη τοποθετηθει εδω και 10 μερες περιπου , ικανος αριθμος κλιματιατικων μοναδων ( ντουλαπες) που θεωρω λυνουν το προβλημα με τον κλιματισμο.
 
Ulrike":umub50ap said:
Κάτι που φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κλιματισμό, απλά μου φαίνεται επιπόλαια εάν τα μέσα ενημέρωσης συγκεντρώνονται τόσο σε τέτοια θέματα.

μπορεί να συμφωνούμε σε αυτό, όμως απο τη στιγμή που ΟΛΑ τα προηγούμενα χρόνια τα τοπικά ΜΜΕ, δεν άφηναν ευκαιρία να αναδείξουν τα όποια προβλήματα είχαν τα α/δ, κοινώς "βγάζαμε τα μάτια μας" και μόλις βούλωνε μια αποχέτευση εβγαζαν βίντεο τα βοθρατζίδικα που μπαινόβγαιναν (άσχετα αν οι επιβάτες δεν έπαιρναν χαμπάρι), δεν παρέλειπαν να δείχνουν τις ΙΔΙΕΣ φωτογραφίες με τα άδεια πλαστικά μπουκάλια στους παραγεμισμένους κάδους, επειδή μια φορά είχε βγεί έκπτωτος ο εργολαβος και μεσολάβησαν 8 ώρες μέχρι να αναλάβει ο επόμενος, να σχολιάζουν καθημερινά τον ελλιπή κλιματισμό στους χώρους, πείθοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες και προετοιμαζοντας τες για την αναγκαιότητα της ιδιωτικοποίησης, γιατί πρέπει σήμερα να σοβαρευτούν, μήπως επειδή ενδέχεται να πάρουν και καμμιά διαφήμιση σε αντάλλαγμα?
 
Παράξενα πράγματα... αφού δεν έχει λεφτά η εταιρία είπαμε

«Άνοιξε η όρεξη» της Fraport: Μετά την Ελλάδα επέκταση στη Βραζιλία
 
Συνάντηση της Έλενας Κουντουρά με υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece

Ο κ. Ζίνελ διαβεβαίωσε την υπουργό ότι οι εργασίες αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων θα ολοκληρωθούν έγκαιρα, πριν από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Πηγή : https://www.eleftheriaonline.gr/ellada- ... ort-greece
 
Με υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece συναντήθηκε η Έλενα Κουντουρά

Ο κ. Ζίνελ διαβεβαίωσε την υπουργό ότι οι εργασίες αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων θα ολοκληρωθούν έγκαιρα, πριν από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.
 
Γεια σας,

θέλω να σας γράψω για ένα απίστευτο περιστατικό που μου συνέβη σήμερα.
Από τη μια είναι γελοίο, από την άλλη μπορεί όμως να προκαλέσει προβλήματα.

Όπως κάθε καλοκαίρι κατά την παραμονή μου στην Κεφαλλονιά, πηγαίνω μερικές φορές στο αεροδρόμιο για φωτογράφιση.

Η θέση όπου στεκόμουνα σήμερα, αποτελεί ιδιωτική ιδιοκτησία (χωράφι) και χωρίζεται από το φράκτη του αεροδρομίου με ένα δημόσιο δρόμο. Αυτός ο δημόσιος δρόμος είναι πολυσύχναστος, λόγω του ό,τι κοντά βρίσκεται μια τουριστική παραλία. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο σε ένα εξόγκωμα του χωραφιού.

Όπως στεκόμουνα, έρχεται ξαφνικά ένας σεκιουριτάς με ένα αυτοκίνητο και μου φωνάζει τι κάνω. Του το λέω, και μου απαντάει πως απαγορεύεται η φωτογράφιση επειδή σε όλη την τριγύρω περιοχή του φράκτη, ισχύουν τώρα κανόνες της Φράπορτ (σας τα λέω, όπως ακριβώς μου τα ανέφερε!!!). Του απαντώ, πως βρίσκομαι σε ιδιωτικό χώρο, ο δρόμος που μας χωρίζει είναι δημόσιος και έτσι και αλλιώς, βάση νόμου, η φωτογράφιση σε καθαρά επιβατηγά αεροδρόμια όπως η Κεφαλλονιά επιτρέπεται.
Η απάντησή του ήταν πάλι πως ισχύουν ειδικοί κανονισμοί της Φράπορτ και πως θα φωνάξει την αστυνομία. Ωραία του λέω, φώναξε την αστυνομία. Εκεί μετά έφυγε απειλώντας και λέγοντας πως εάν με ξαναδεί θα υπάρξουν άσχημα μπλεξίματα.

Μιλάμε για απίστευτη συμπεριφορά!!! Δηλαδή, θα μας κάνει κουμάντο η Φράπορτ στα χωράφια μας; Είναι ποτέ δυνατόν να δώσανε τέτοιες εντολές στην ιδιώτικη σεκιούριτι; Μαζί μου στεκόνταν και τουρίστες, οι οποίοι τρόμαξαν με τις φωνές και δεν ήξεραν τι να κάνουν.
 
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις εγγράφως με την fraport και να ρωτήσεις αν υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις για φωτογράφηση και planespotting. Στην Κεφαλονιά υπάρχει και κλιμάκιο της ΠΑ και ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί οι οποίοι βέβαια θα έπρεπε να υπήρχαν και πριν τη fraport.

Μην αναφέρεις τι έγινε ακόμα. Περίμενε να δεις τι θα απαντήσουν. Μπορείς επίσης να απευθυνθείς στην αρμόδια αεροπορική αρχή του αερολιμένα που είναι ο Αερολιμενάρχης ή το γραφείο αερολιμενικού ελέγχου. Γενική εποπτεία του security έχει η ΥΠΑ ως αρμόδια αεροπορική αρχή οπότε εκεί μπορείς να αναφέρεις και αυτό που σου έτυχε.
 
Αυτά τα θέματα χρειάζονται προσοχή γιατί μπορεί να πας για μαλί και να βγεις κουρεμένος, ιδίως αν είναι μεμονωμένος ιδιώτης. Σωστά κατευθύνεις προς τον Αερολιμενάρχη, δεδομένου ότι αν απευθυνθεί στην Fraport, αυτή θα αδράξει την ευκαιρία να βγάλει μια γενική απαγόρευση φωτογράφησης.
 
Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας και θα σας ενημερώσω.

Γενικά όμως, με βάση ποιο νόμο μπορεί μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των αεροδρομίων, όχι τα θέματα ασφαλείας που είναι κρατική υπόθεση και ευθύνη της ΥΠΑ, να απαγορεύσει τη φωτογράφιση από ιδιωτικούς χώρους;

ΜΙλάμε, υπάρχουν σπίτια κυριολεκτικά 3 μέτρα από εκεί που στεκόμουνα! Δηλαδή, εάν ήταν δικό μου και στεκόμουν στην ταράτσα μου με μια φωτογραφική μηχανή, θα μπορούσαν να μου το απαγορεύσουν;
Γιατί εάν ισχύει αυτό, έχουμε γίνει χειρότεροι από τη Β. Κορέα!
 
Κάτι άλλο, θυμάμαι πως παλαιότερα κάποιος είχε ανεβάσει ένα link ή pdf με τη σχετική νομοθεσία περί φωτογράφισης σε στρατιωτικά και πολιτικά αεροδρόμια. Το έχει ακόμα κάποιος και θα μπορούσε να μου το δώσει; Με ενδιαφέρει τι γράφει επακριβώς.
Ευχαριστώ!
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top