LGKR/CFU Kerkyra "Ioannis Kapodistrias"

Πρέπει να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη και καλό είναι να μην κάνουμε τους δικηγόρους!
 
Ούτε τους ιατροδικαστές! Προφανώς στις περιπτώσεις αυτές γίνεται νεκροτομή.

Πάντως από το αρχικό δημοσίευμα προκύπτει ότι υπήρχε τουλάχιστον βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Kefalonia Press":m3r5de1x said:
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίτια του θανάτου οφείλονται σε καρδιακή χρόνια πάθηση και δεν έχουν σχέση με την εργασία ή τις συνθήκες των ημερών.
 
Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Λένε συνεχώς ότι υπάρχουν εξαντλητικά ωράρια. Γιατί δεν διευκρινίζουν ποια είναι τα εξαντλητικά ωράρια; Δηλαδή δουλεύουν πάνω από 8 ώρες την μέρα; Δεν έχουν ένα διάλειμμά ενδιάμεσα όπως δικαιούνται;

Γιατί το να βάλουμε μια μεγάλη τέντα στον αεροδιάδρομο δεν γίνεται για.. πρακτικούς λόγους. Πέρσι δηλαδή δεν είχε ζέστη ή όλα δούλευαν τέλεια;
Σίγουρα έχει ΠΟΛΛΑ θέματα το αεροδρόμιο αλλά η υπερβολή είναι γνωστό μας χαρακτηριστικό.
 
polman":16yiemdy said:
; Δεν έχουν ένα διάλειμμά ενδιάμεσα όπως δικαιούνται;

Διάλειμμα ?? τί ειναι αυτό ? προσωπικά έχω δεί κοπελλες στα check-in και στα gates που απο τις 11 το βράδυ είναι όρθιες και τρέχουν απο το ένα στο άλλο ώς τις 7-8 το πρωί και αρκετές φορές έτοιμες να καταρεύσουν... Σε περιπτώσεις δε που έκαναν λάθη, δεν μπορούσα να τους κάνω παρατήρηση, βλέποντας την κατάσταση που ήταν !!!
Οσο για την πίστα, μόνο οσοι δουλεύουν ή έχουν θητεύσει σε κάποια θέση εκεί μπορουν να μιλήσουν..
Για τα 8ωρα και τον τρόπο πληρωμής (κουπόνια απο σουπερ μαρκετ κλπ) , έχουν αναφερθεί σε άλλα post !!
 
Όταν πήγαν για την συγκεκριμένη εργασία δεν ήξεραν ότι θα δουλεύουν 11 το βράδυ με το πρωί; Ή τους είπανε ότι το αεροδρόμιο δουλεύει 08:00 με 16:00 μόνο; Επίσης κάτι παρόμοιο για όσους είναι στην πίστα. Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι εύκολες αλλά έτσι είναι η δουλειά. Δηλαδή η fraport έχει τα αεροδρόμιο κάτι μήνες τώρα.. Πέρσι δεν γινόταν αυτά; Δεν είχε ζέστη και βραδινές βάρδιες;

Μας έχει ποτίσει η καθισιά του δημοσίου και ότι βρέξει χιονίσει θα πάρω τον μισθό μου...
 
Το ότι δουλεύουν από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν διάλειμμα ;)
Μάλιστα το θέμα του διαλείμματος είναι από τα πράγματα στις ιδιωτικές εταιρείες που δεν "σηκώνουν συζήτηση" (μιλάω για τον Καποδίστρια, για άλλο δεν ξέρω), σε σημείο που να έχει καθυστερήσει να ανοίξει το security γιατί ήταν διάλειμμα ένας υπάλληλος.

Κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον άστοχο να εκμεταλεύονται τον θάνατο του ανθρώπου (που γνώριζα και εγώ προσωπικά, ενώ ο Κύριος Μαυρωνάς δεν νομίζω να τον είχε δει ποτέ) για πολιτικούς λόγους. Για να μη μιλήσουμε για το τι έγινε στα social media, και από τις δύο "μεριές".
 
Αγαπητέ Polman,
λυπάμαι που αυτά κατάλαβες... δεν νομίζω οτι το θέμα του "δύσκολου" ωραρίου ή των συνθηκών αφορά τη Fraport... ποιός έγραψε - ή μήπως αυθαίρετα το εγραψες- οτι δεν γινόταν αυτά τα προηγούμενα χρόνια ??..
Αλλά και το τελευταίο σχόλιο, περι Δημοσίου και της καραμέλας περί μισθού και ολων των άλλων σχετικών σχολιών, μόλις βρεθεί ευκαιρία, μάλλον άστοχο ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση... ίσως το χρησιμοποιεί;ς συχνα και σου ξέφυγε !!!
Οσον αφορά τα social media που διάβασα και εγώ, νομίζω οτι οι περισσότεροι απο τους σοβαρούς σχολιαστές, επικεντρώθηκαν στο "no comment", τόσο απο τη Fraport, ως διαχειρίστρια οσο και απο τη Swissport ώς εργοδότη του άτυχου εργαζόμενου !!

Για το διάλειμμα, η δική μου εμπειρία είμναι αυτή που έγραψα παραπάνω, δεν χωράει αμφισβήτηση, δυστυχώς δεν είχα μαγνητόφωνο μαζί μου να γράψω τι μου έλεγαν, όσον αφορά την εξόντωση των εργαζομένων, άλλωστε όλη η περσυνή σιαζόν- γιατί μεχρι εκεί ξέρω-- βγήκε με αρκετά λιγότερο προσωπικό για τη Swissport , πιθανόν και τις άλλες handling εταιρείες...δεν έχει παρα να ρωτήσει κάποια απο τις κοπέλλες που δουλεύουν στα counters, αρκετές απο τις οποίες την κοπανησαν και δουλεύουν στη Fraport, Πιθανώς και για αυτό το λόγο !!

Γενικότερα πάντως, θα ήταν καλό να γνωρίζαμε τους όρους της σύμβασης μεταξύ Fraport και ΕΚΑΒ , για την οποία θυμόμαστε τί γραφόταν πρίν την υπογραφή της και μετά "άκρα σιγή"... ούτε αν πληρώνεται ουτε πόσο, ούτε πόσοι γιατροί, ούτε τί παρέχει η μεν και τί η δέ πλευρά κλπ..για την ώρα οι γιατροί που διανυκτερεύουν στο Ιατρείο δεν έχουν ενα κρεβάτι να κοιμηθούν, αν και το ζήτησαν απο όσο γνωρίζω !
 
Τι λέγαμε ???
τυχαίο ? μπορεί !!
https://left.gr/news/olympic-air-apolyt ... oylia-nero

το θέμα βέβαια δεν αφορά το LGKR αλλά το σύνολο των ελληνικών α/δ και ίσως η κουβέντα περί συνθηκών εργασίας θα πρέπει να μεταφερθεί στην κατάλληλη κατηγορία !!
 
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Με συγχωρείτε για τη διακοπή στη ροή της συζήτησης, αλλά ήθελα να δείξω κάτι από την αίθουσα παραλαβής αποσκευών. Νομίζω ότι βγάζει μάτι το λάθος. Και δεν ήμουν ο μόνος που το φωτογραφησα σήμερα το πρωί. Αλλά ήμουν ο μόνος που δε γέλασε. ..
 

Attachments

  • 2017-08-19 21.34.59.png
    2017-08-19 21.34.59.png
    482,9 KB · Προβολές: 4.625
Top