LGKY/JKL Kalymnos

Όση βροχή δεν έριξε όλο τον χειμώνα στην Κάλυμνο ,μας την έριξε πριν λίγες μέρες ..Η Sky express και η Olympic air απογειώνονται με έντονη βροχόπτωση από το φανταστικό αεροδρόμιο της Καλύμνου... :D :D https://www.youtube.com/watch?v=sB1jVb8nR1k
 
Μήπως γνωρίζει κανείς ποιά τελικά θα πάρει το δρομολόγιο Αθήνα Κάλυμνος ; Θέλει κάποιος να βγάλει εισητήριο απο 1 Ιουνίου και μετά και δεν υπάρχει η πτήση σε καμία εταιρεία.Απ όσο γνωρίζω περιμένανε να εκδικαστεί η υπόθεση αυτή, εξαιτίας νομικών θεμάτων που προέκυψαν από την Aegean-Olympic air για την Αστρα ..τι να πω..το αεροδρόμιο αυτό ειναι στην τύχη του...πριν λίγο καιρό βγήκε και ο ''Δήμαρχος '' του νησιού και δήλωσε σε τοπικό κανάλι οτι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το αεροδρόμιο..σκέφτεται να φτιάξει άλλο ... :D Πάντως αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι για ρεκορ αφίξεων ..μια καροιδία και μισή .Από την στιγμή που η Ryanair έβγαλε την Κω ,ξενοδοχεία που ανήκουν σε ντόπιους Έλληνες ( Κω και Κάλυμνο) και όχι σε ξένα συμφέροντα ,έχουν δει τις κρατήσεις τους να έχουν πτώση εως 70 %..
 
Η Αstra airlines τελικά πήρε την γραμμή Αθήνα -Κάλυμνος με δρομολόγια μέχρι και Ιούλιο . Για Αύγουστο και μετά μαύρο σκοτάδι .. :evil:
^ https://www.youtube.com/watch?v=Fz5uV-_iLCQ&t=3s

*** Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο Επικρατείας την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Μαίου 2017, προκειμένου να γίνει γνωστό για το ποιά θα είναι η Εταιρεία που τελικά θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής μέχρι το 2020.
 
Καλημέρα παιδιά. Θέλω να ρωτήσω ένα πραγματάκι . Η Sky express από την πρώτη Ιουλίου όπου ανέλαβε την Κάλυμνο ,προσγειωνεται και απογειωνεται πάντα από την πλευρά που βλέπει την Κω και οχι από την άλλη. Το Dash 100 της olympic air όμως επιχειρεί προσγείωση και απογειωση και από την άλλη πλευρά. Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί η Sky το κάνει αυτό ? Ευχαριστώ πολύ και καλό υπόλοιπο διακοπών σε όλους. Σας περιμένουμε Κάλυμνο για θαλασσινά και γαλακτομπουρεκο :D
 
Οι χειριστές της Sky έχουν αποφασίσει ότι προτιμούν απογείωση με ουριο (σε λογικές εντάσεις) από τον 10 που τους προσφέρει έξτρα ώθηση για να πιάσουν γρηγορότερα τη Vr χωρίς να αυξάνεται σημαντικά το take off distance.
 
Πως το ειπατε αυτο;;; "Εξτρα ωθηση";;;
Ελπιζω καποιος να αστειευται! :wall:
 
Ο ούριος άνεμος αυξάνει το take off distance...Μήπως υπάρχει σχετική εταιρική οδηγία; Ακουγεται υπερβολικο το να " συμφωνησαν " ολοι οι χειριστες σε κατι τετοιο..
 
Ναι αστειεύομαι. Γι αυτό και διορθωνω λοιπόν, ώθηση δίνουν μόνο οι P&W στην προκειμένη περίπτωση.
Πουθενά δεν έγραψα ότι "συμφώνησαν όλοι οι χειριστές". Προφανώς είναι εταιρική οδηγία και ο αρχιχειριστης της εταιρείας έλαβε υπόψη όλα τα δεδομένα του συγκεκριμένου α/δ και του α/φ.
Ασφαλώς το take off distance αυξάνει με ουριο αφού έχεις μεγαλύτερη ground speed και η Vr επιτυγχανεται αργότερα όμως όχι τόσο ώστε να είναι απαγορευτικη γι αυτό έγραψα "όχι σημαντικά".
Για να καταλάβουν και τα μέλη που δεν γνωρίζουν το ανάγλυφο της Καλύμνου με το που τελειώνει ο RWY28 υπάρχει καθετος γκρεμός 700ft στη θάλασσα. Επίσης ο RWY10 έχει -1,20 downhill slope ενώ στον 28 το αντίθετο.
Έτσι προτιμανε να πάρουν performance προς τον αντίθετο διαδρομο και σε περίπτωση engine flame out καλύτερες προοπτικές.
 
Αν υπάρχει κάποιος χειριστής της Sky εδώ στο forum και παρακολουθεί την κουβέντα ας μας γράψει να μάθουμε τι παίζει :cool: Πάντως ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον για την ερώτηση μου
 
Μετά την κατακύρωση του αποτελέσματος της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Sky Express ,✈ https://www.youtube.com/watch?v=lTKvCd4p4OU ✈, είναι ο αποκλειστικός αερομεταφορέας της γραμμής Αθήνα-Κάλυμνος-Αθήνα, για το διάστημα 1 Αυγούστου-30 Νοεμβρίου 2017. Ελπίζω κάποια στιγμή να αποφασίσει εκεί το υπουργείο ποια εταιρεία θα αναλάβει τελικά την γραμμή γιατί αρκετό κακό έχει κάνει αυτή η διαδικασία στην τουριστική οικονομία της Καλύμνου . Αλλά δεν φταίει κανείς άλλος απ'τον καλυμνιακό λαό που συνεχίζει να αντιμετωπίζει με απάθεια αυτό το σοβαρό θέμα όπως και άλλα πολλά .Θα μου πείτε ο ''Δήμαρχος '' τι κάνει ?...χα χα χα. Ούτε καν η ένωση των ξενοδόχων δεν αντιδρά.Μεμονομένα κάποιοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων γράφουν στο fb δημοσιεύσεις όπως αυτές : Η Κάλυμνος παρακολουθεί και δεν αντιδρά .. πόσοι από τους κατοίκους της ακόμα πρέπει να φύγουν για Αμερικές και Αυστραλίες ; Πότε θα καταλάβουν οι ντόπιοι πως λειτουργεί ο τουρισμός ; Ποιός νοιάζεται για όλο τον κόσμο που τόσους μήνες τώρα ζητάει πληροφορίες από καταλύματα και ξενοδοχεία για το τι γίνεται με την αεροπορική σύνδεση και ακυρώνει ή δεν κάνει καν κρατήσεις ; Βλέπε διαφυγόντα κέρδη ; Η κυριούλα στον ΕΟΤ μας λέει ότι θα βουλιάξει ο τουρισμός της Ελλάδας φέτος.... ξέρει που πέφτει η Κάλυμνος ; .... Αυτό το ανάλγητο κράτος, πότε επιτέλους θα σταματήσει να τρώει τα παιδιά του ;
 
Top