Eπιλογή σχολής

Re: Σχολές και πτυχία

1α) Η αποφοίτηση από μια σχολή στην Ελλάδα (μιλάω για σχολές όπως Egnatia, global, jetstream και λοιπά) εξασφαλίζει και μια θέση σε μια οποιαδήποτε αεροπορική μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα;
Απάντηση: Οχι.

1β) Τι πιθανότητες υπάρχουν να μείνεις άνεργος;
Απάντηση: Τεράστιες

2α) Το ATPL integrated είναι ένα πτυχίο που αποκτώντας το είσαι έτοιμος να εργαστείς σε αεροπορική?
Απάντηση: Ναι

2β) Το ATPL integrated είναι ένα πτυχίο που αποκτώντας το είσαι έτοιμος ( κάνοντας και type rating) να εργαστείς σε αεροπορική?
Απάντηση: Ποτέ δεν παίρνουμε type rating εκτός αερομεταφορέως δηλ δεν πάμε και παίρνουμε πχ το type rating του Α320 και μετά ψάχνουμε για δουλειά σε εταιρία με Α320 και αφού δεν βρούμε τίποτα πάμε σε assessment, μας προσλαμβάνει η Ryanair που έχει Β737 και το type rating του Α320 πάει άχρηστο. Πρώτα μας προσλαμβάνει μια εταιρία και μετά κάνουμε το type rating -το πληρώνουμε cash ή μας το χρεώνει και κάνουμε απόσβεση δουλεύοντας- για τον τύπο του αεροπλάνου που μας θέλει.

3) Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνεις πιλότος χωρίς να δώσεις όλα τα λεφτά με τη μία. Εννοώ να πληρώνεις σιγά σιγά ανάλογα με τα πτυχία που πέρνεις και τις ώρες που βάζεις όποτε εσύ θέλεις και μπορείς;
Απάντηση: Ναι

4) Ποια πτυχία χρειάζεται να έχει κάποιος για να είναι ένας πιλότος έτοιμος να εργαστεί σε μια αεροπορική;
Απάντηση: Τουλάχιστον Commercial Pilot Licence με τα εξής προσόντα
a) Multi Engine Piston Airplane(Land)/Single Pilot/Instrument Airplane
b) ATPL theory credit
c) Multi Crew Cooperation qualification
 
Re: Σχολές και πτυχία

C421, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ποτέ δε φανταζόμουν ότι ένας πιλότος έχει πολλές πιθανότητες να μείνει άνεργος.
Τέλος πάντων μου λήθηκαν οι απορίες ευχαριστώ (αν και δεν χρειαζόταν να τα γράψεις δύο φορές ) :D
Το δεύτερο ήταν πιο βοηθητικό απ την άποψη ότι ερωτήσεις και απαντήσεις ήταν μαζί. :great:
 
Σπουδές

Για σας είμαι 15 Χρονών και ενδιαφέρομαι να γίνω πιλότος . Θα ήθελα να μου πείτε γενικά για της διάφορες σχολές (ποιες είναι οι καλύτερες κτλ)
 
Re: Σπουδές

Καλησπέρα φίλε μου,
Είμαι κι εγώ στην ίδια φάση με εσένα (15 χρονών και θέλω να γίνω πιλότος) και έχοντας ψάξει λίγο το θέμα έχω δει ότι, σε αντίθεση με παλιά, έχουν ανοίξει πολύ αξιόλογες σχολές στην Ελλάδα. Τέτοιες είναι η egnatia aviation που θεωρείται απ΄τις καλύτερες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές ακόμα όπως η global aviation, η jetstream aviation academy, η olympus aviation, superior air, FAS και άλλες αλλά αυτές κυρίως. Όλες σου προσφέρουν το atpl σε κοντινές τιμές (50000 ευρώ περίπου) αλλά έχουν μερικές διαφορές όπως για παράδειγμα η jetstream στο atpl περιλαμβάνει 160 ώρες πτήσεις νομίζω ενώ οι άλλες έχουν κάπου στις διακόσιες.
Ελπίζω να βοήθησα και άμα χρειάζεσαι κάποια επιπλέον πληροφορία άν ξέρω θα σου την λύσω :great:
 
πολιτικη αεροπορια

καλησπερα στην ομαδα
2 ερωτησεις εχω
1ον υπαρχει διαφορετικη σχολη για την πολιτικη και την πολεμικη αεροπορια
2ον εαν ναι μετα απο ποσο καιρο μπορω να παω στην ολιτικη
 
Re: πολιτικη αεροπορια

Tsolo, μου φαίνεται πως είσαι μικρός άρα σου προτείνω ανεπιφύλακτα από τώρα να μάθεις να χρησιμοποιείς το google :great:
....ναι είναι εντελώς διαφορετικές σχολές και ο περιορισμός είναι κυρίως στην πολεμική που σου επισημαίνει ποσά χρόνια πρέπει να υπηρετήσεις π.χ. εδώ στο Αμέρικα είναι 10 χρόνια αν είσαι ιπτάμενος.
 
Γεια σας,ειμαι 17 χρονων και εχω καποιες σημαντικες αποριες :) Θελω να σπουδασω πολιτικη αεροπορια και ξερω την σχολη ΥΠΑ που υπαρχει στην Αθηνα οποτε θα ηθελα να μαθω για να μπω στην σχολη τι εξετασεις δινω και επειδη ειμαι θεωρητικη αν εχει καποιο αρνητικο προτυπο?Επιπροσθετα θα ηθελα να μαθω αν και με ενδιαφερουν καθε ειδους δουλεια οσον αφορα την πολιτικη αεροπορια τι πεζει με την μοιωπια?Και κατι ακομα οσον αφορα την ΥΠΑ ξερει κανεις τι πεζει με υποτροφειο?Δλδ να μενω κ να τρεφομαι?Αν μπορειτε σας παρακαλω να με απαντησετε? :D
 
Καλώς ήρθες.

Λοιπόν ας ξεκαθαρίσουμε κάποια βασικά πράγματα που τα έχεις μπερδεμένα λιγάκι στο μυαλό σου.

Ας ξεκινήσουμε από το πιο βασικό και εύκολο.

Η ΥΠΑ δεν είναι Σχολή, η ΥΠΑ είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που διαχειρίζεται τον εναέριο χώρο και τα κρατικά και δημοτικά αεροδρόμια και επιβλέπει τα 14 ιδιωτικά αεροδρόμια.

Τώρα ας πάμε στα άλλα θέματα.

Την Πολιτική Αεροπορία δεν την σπουδάζεις σε κάποια δημόσια σχολή αλλά σε ιδιωτικούς σχολές όπως η Superior air, Egnatia Aviation, Global Aviation και ένα από τα βασικά κριτήρια είναι η οικονομική ευχέρεια του καθενός.

Η Πολεμική Αεροπορία εν αντιθέσει για να πας σε αυτήν πρέπει να περάσεις από τις Πανελλαδικές και μετά αφού πετύχεις θα επιλέξεις την Σχολή Ικάρων ή τα υπόλοιπα παρακλάδια του τομέα αυτού.

Όσο για την μυωπία δεν υπάρχει μεγάλο θέμα στην Πολίτικη Αεροπορία, αλλά στην Πολεμική Αεροπορία δεν πρέπει να έχεις καθόλου.


Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην παρέλειψα κάτι ή να είπα κάτι λάθος.

Με εκτίμηση.
 
Καλησπερα κι από εμενα Χρήστο, καλωσηρθες στην ομαδα μας!
Κατι το οποίο δεν είπε ο φίλος Άρης και νομίζω ότι θα σου φανεί χρήσιμο είναι το ποσό των διδάκτρων αυτών των ιδιωτικών σχολών. Για να μπορείς να κάνεις αίτηση σε κάποια εταιρία για πρόσληψη, να είσαι δηλαδή επαγγελματίας πιλότος πρέπει να πάρεις το πτυχίο Atpl το οποίο κοστίζει στην καλύτερη 50000 ευρώ εδώ στην Ελλάδα και ανεβαίνει. Αυτό για την πολιτική. Η πολεμική όπως κατάλαβες είναι δωρεάν αλλά σε κόβουν, όπως προειπώθηκε, για μυωπία (όπως π.χ. εγώ) :great:
Ελπίζω να σε βοήθησα κι εγώ και με συγχωρείς αν ξέχασα κάτι
 
Για να ξεκαθαρίσουν όντως κάποια πράγματα.

Ο όρος Πολιτική Αεροπορία δεν είναι προσδιοριστικός κάποιου συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου ή επαγγελματικής δραστηριότητας. Είναι ένας γενικός όρος που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ιδιωτικών και εμπορικών δραστηριοτήτων. Καλό θα είναι λοιπόν να γίνεις πιο συγκεκριμένος σε αυτό που ζητάς ή νομίζεις ότι μπορεί να κάνει κάποιος που απασχολείται στην πολιτική αεροπορία.

Η ΥΠΑ έχει την Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας η οποία εκπαιδεύει το προσωπικό της ΥΠΑ, προσωπικό της ΠΑ και παρέχει και εκπαιδεύσεις σε ιδιωτικούς φορείς για το προσωπικό τους (π.χ. υπαλλήλους εταιριών security για παροχή υπηρεσιών σε αεροδρόμια). Οπότε καλώς άκουσες για σχολή της ΥΠΑ. Αλλά δεν είναι κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει διαρκώς ένα πρόγραμμα σπουδών.
 
Top