Easyjet

Κλείνει η βάση στο Αμβούργο από το 2018 λογω υπερπροσφοράς....Αν και 3η σε κίνηση εταιρεία με 30 προορισμούς και 1,5 εκατ.επιβάτες, περιοριζει κατά 70% την παρουσία της του χρόνου σε 500χιλ. ετησίως..Λογικά θα μεινουν οι πτήσεις προς Αμβούργο από άλλες βάσεις..Τωρα,γιατι αντι να φύγει η FR πουναι 4η σε κινηση, φευγει η ΕΖΥ και της δινει χωρο δεν το καταλαβαινω...κριμα :(


http://www.airliners.de/easyjet-basis-h ... afen/41578

Το αγγλικό λινκ εχει καποια λάθη..την δίνει 4η σε κινηση

https://mobile.nytimes.com/reuters/2017 ... google.it/
 
easyJet Europe

Μέχρι την άνοιξη του 2019, καθώς το Brexit πλησιάζει, έως 110 Airbus που έχουν βάση σε χώρες της ΕΕ θα περάσουν σε αυστριακό νηολόγιο και στην easyJet Europe. Έτσι θα μπορέσουν να διατηρηθούν όλα τα δρομολόγια κάτω από το τρίπτυχο easyJet UK, easyJet Switzerland και easyJet Europe.
 
Με 4 λίρες (4,34 ευρώ) θα μπορούν οι επιβάτες να παραδίδουν τις χειραποσκευες στο check in. Ως αντάλλαγμα οι,χωρίς πλέον χειραποσκευη,επιβατες θα μπορούν να κάνουν priority boarding και να παραλαμβανουν στον ιμάντα τις χειραποσκευες τους πρώτοι. Το σύστημα δούλεψε πρωτα πιλοτικα στη Γαλλία και τώρα επεκτείνεται.
 
Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος λόγος να μπεις priority στην Easy είναι για να βρεις χώρο για τη χειραποσκευή σου. Αν δεν έχεις... ποιός ο λόγος;
 
Μολις επέστρεψα από Νάπολη (Λονδινο), κ έκανα χρήση αυτής της επιλογής κ στα δύο σκέλη κ δεν μπορώ να περιγράψω πόσο βοήθησε. Καταρχήν να πω ότι είχαμε μωρο μαζί μας κ ενα καρότσακι. Συνολικά 2 ενήλικοι είχαν 1 αποσκευη 20kg (checked in), 2x10kg χειραποσκευες, ένα καροτσι, χειραποσκευη του μωρού κ τσάντα λαπτοπ (συν το μωρό, βεβαίως, βεβαίως) . Με 8 λιρες (10 ευρώ) οι δέκακιλες έφυγαν κάτω όπου μαζί με το καροτσάκι συνολικα δώσαμε 4 αντικείμενα που βγήκαν πρώτα.
Πέρα από ότι το ταξίδι από μαρτύριο έγινε λιγότερο μαρτύριο (ναι είμαστε αυτοί που το παιδί τους τραβάει τα μαλλιά του μπροστινου στην πτήση), είχα ξεχάσει ότι η easy δεν επιστρέπει 2η χειραποσκευη όπως η Ράιαν. Οπότε τσεκαρωντας τη μια με 5 ευρώ κράτησα μόνο το λαπτοπ κ γλίτωσα γκρίνια στο gate.
 
jj_lgkr":345h7sbp said:
Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος λόγος να μπεις priority στην Easy είναι για να βρεις χώρο για τη χειραποσκευή σου. Αν δεν έχεις... ποιός ο λόγος;

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Για μένα ο μοναδικός λόγος για να χρησιμοποιήσω priority boarding είναι για να βρω χώρo για την χειραποσκευή μου και για να μην πρέπει να τη παραδώσω, όχι μόνο στην Easyjet… Και στις περισσότερες φορές πετάω μόνο με χειραποσκευή (διατηρώντας τους κανόνες).

Κι αυτό όχι γιατί δεν θέλω να πληρώσω – στις περισσότερες πτήσεις θα μπορούσα να παραδώσω βαλίτσα δωρεάν - αλλά για να είμαι σίγουρη να την έχω στο τελικό προορισμό (έχω συχνά short connections) / γιατί θέλω να αποφύγω τυχόν βλάβες στην βαλίτσα ή στο περιεχόμενο / γιατί δεν θέλω να περιμένω μέχρι να έρθει η βαλίτσα κλπ.

Αλλά όπως δείχνει το παράδειγμα του michalisx, προφανώς υπάρχουν πελάτες που αυτή τη δυνατότητα τη βρίσκουν χρήσιμη…
 
Σήμερα διάβασα σχετικό άρθρο για το πώς η easyJet προσπαθεί να μετατρέψει το πρόβλημα των χειραποσκευών σε πηγή εσόδων.
 
Μετά τη Ryanair σειρά παίρνει και η easyjet στη δυνατότητα μετεπιβίβασης, με αρχή το Gatwick. Σε συνεργασία λοιπόν με τη Norwegian και τη Westjet οι επιβάτες θα μπορούν να μετεπιβαζονται για προορισμούς κυρίως των ΗΠΑ και Καναδά. Από ότι φαίνεται οι επιβάτες θα πρέπει ωστόσο να παραλαμβανουν και να στη συνέχεια να παραδίδουν εκ νέου τις αποσκευές τους στο Gatwick. Απαραίτητη προϋπόθεση οι δυόμιση ώρες ανάμεσα στην ώρα άφιξης και αναχώρησης. Στα σχέδια επίσης είναι στο μέλλον να προσφέρονται δυνατότητες μετεπιβίβασης στο CDG και στο MXP
 
easyJet @TXL

Την ερχόμενη Τετάρτη ανακοινώνονται οι πρώτες πτήσεις από Βερολίνο Τέγκελ.
 
Βγηκε το πρόγραμμα των πτήσεων από TXL--Μέχρι στιγμής καμία πτήση για Ελλάδα (και δεν ξερουμε αν θα υπάρξει ή θα μεινουν όλες στο SXF).."Πρωτη" εμφάνιση της U2 σε FRA, HEL..

Berlin Tegel – Dusseldorf eff 07JAN18 2 daily (1 on Saturdays)
Berlin Tegel – Frankfurt eff 07JAN18 5 daily (4 on Saturdays)
Berlin Tegel – Munich eff 07JAN18 8 daily (5 on Saturdays, 6 on Sundays; 1 flight also scheduled on 05JAN1:cool:
Berlin Tegel – Stuttgart eff 07JAN18 4 daily (3 on Saturdays)

Berlin Tegel – Budapest eff 08JAN18 1 daily
Berlin Tegel – Catania eff 08JAN18 1 daily
Berlin Tegel – Copenhagen eff 07JAN18 2 daily
Berlin Tegel – Fuerteventura eff 03FEB18 1 weekly
Berlin Tegel – Helsinki eff 01MAR18 1 daily
Berlin Tegel – Madrid eff 07JAN18 1 daily
Berlin Tegel – Milan Malpensa eff 01MAR18 1 daily
Berlin Tegel – Palma Mallorca eff 07JAN18 2 daily
Berlin Tegel – Paphos eff 03MAR18 1 weekly
Berlin Tegel – Paris CDG eff 07JAN18 1 daily (2 daily from 01FEB1:cool:
Berlin Tegel – Rome eff 07JAN18 1 daily (2 daily from 01MAR1:cool:
Berlin Tegel – Stockholm Arlanda eff 01MAR18 2 daily
Berlin Tegel – Tel Aviv eff 01FEB18 1 daily
Berlin Tegel – Vienna eff 07JAN18 4 daily (5 daily from 01FEB18, 4 daily on Saturdays)
Berlin Tegel – Zurich eff 07JAN18 4 daily (3 daily on Saturdays; 5 daily from 01FEB18, 4 on Saturdays)

https://www.routesonline.com/news/38/ai ... -jan-2018/
 
Top