Η Ryanair ακυρώνει πτησεις

  • Thread starter grX
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, αλλά δεν ξέρω πως αυτοί τον εφαρμόζουν. Μπορεί και να τον εφαρμόζουν μόνο αν πάρεις δικηγόρο. Θα ενημερώσω μόλις ξεκινήσω την διαδικασία και έχω νεότερα.
 
Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι τον εφαρμόζουν και στην επιστροφή χρημάτων από unused tkt και σε compensation
 
Συνέντευξη τύπου αυτή τη στιγμή από τον γνωστό CEO που ανακοινώνει τις ακυρωμένες πτήσεις. Μέχρι στιγμής και για τις πτήσεις για τις επόμενες δευτέρες δεν υπάρχει κάποια πτήση από και προς την Ελλάδα.
 
pilakis89":3jxbscyn said:
Υπάρχουν και εταιρίες όπως αυτήν https://www.flightright.co.uk/your-righ ... 1505747321, που σε βοηθούν σύμφωνα με τα γραφόμενα τους ,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.

Υπάρχουν, αλλά όχι παντού. Και συχνά αναλαμβάνουν μόνο την είσπραξη της αποζημίωσης (όχι άλλων απαιτήσεων όπως εισιτήριο με άλλη εταιρία κλπ.).

Και μάλλον δεν είναι τυχαία ότι τις έχεις κυρίως σε χώρες με αποτελεσματικό δικαστικό σύστημα (δηλ. όπου είναι σχετικά εύκολο να κάνεις αγωγή, ακόμα και χωρίς βοήθεια), όπως στη Γερμανία. Εφόσον ξέρω, αρμόδια είναι τα δικαστήρια είτε της χώρας αναχώρησης είτε της χώρας προορισμού, δηλ. πρέπει να βρεις τέτοια εταιρία σε μία απ΄αυτές τις χώρες.

Εφόσον ξέρω, το κύριο πρόβλημα με την FR (και γενικά με τις Lowcost εταιρίες) είναι η άρνηση να δίνει πτήσεις άλλης εταιρίας, ακόμα εάν η ίδια δεν μπορεί να προσφέρει λογική εναλλακτική πτήση. Ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό θα ήταν υποχρεωμένη τα το κάνει.
 
Μία ενδιαφέρουσα εξήγηση αυτής της παράλογης τακτικής της Ryanair να ακυρώνει καθημερινά 40-50 πτήσεις την ημέρα κυκλοφορεί σήμερα στο γερμανικό τύπο. Η εξήγηση ίσως βρίσκεται στην επικείμενη απόφαση για τον αγοραστή της air berlin , απόφαση που πρέπει να παρθεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Σε περίπτωση λοιπόν που ξαφνικά θα πρέπει να καθηλωθουν τα αεροπλάνα της air berlin στο έδαφος ( βλέπε skyeurope ), άμεσα το γερμανικό κράτος πρέπει να απελευθερώσει τα δικαιώματα προσγείωσης/απογείωσης για τα δρομολόγια που θα διακοπουν. Αρκεί να βρεθεί εταιρεία με άμεσα διαθέσιμα αεροπλάνα.....και αυτή τη στιγμή η Ryanair με όλο αυτόν τον κακό χαμό με τις ακυρώσεις πτήσεων ίσως να προετοιμαζεται για αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο.....και αν της κάτσει της έκατσε. ...
 
But the new kid on the no-frills block is Norwegian. They've grown almost exponentially in the last three years and even plan to set up a new base in Dublin - Ryanair's back yard.

To rub it in, they boasted last week of taking on 140 Ryanair pilots so far this year.

Furthermore Norwegian said that the newly hired pilots would get, unlike most new Ryanair pilots, a full time job (as opposed to contractor status) and a competitive salary.

Ryanair flatly denies that there has been an exodus of staff and that that might lie behind the sudden decision to ground up to 50 flights a day for 6 weeks.

It says it's cancelling hundreds of flights due to personnel and air traffic control issues.

Μια επιβεβαίωση αυτών που είπε ο gonso, η Ryanair έχει χάσει 140 πιλότους που πήγαν στην Norwegian η οποία συνεχίζει να επεκτείνεται και σκοπέυει να ανοίξει βάση στο Δουβλίνο!

Πηγή: BBC
 
Aris1979":11e7ijo3 said:
, άμεσα το γερμανικό κράτος πρέπει να απελευθερώσει τα δικαιώματα προσγείωσης/απογείωσης για τα δρομολόγια που θα διακοπουν. ...

Τί ακριβώς εννοείς με αυτό; Τις χρονοθυρίδες ή τα δρομολόγια που διέπονται από καθεστώς διακρατικών συμφωνιών;
 
Για τα δρομολόγια που έχουν να κάνουν με τις διακριτικές συμφωνίες. Τουλάχιστον αυτό αφήνεται να εννοηθεί και δε γίνεται σε κανενα δημοσιευμα λόγος για τα slots
 
Top