Iδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων (Fraport Greece)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Αλεξάντερ Ζίνελ (Fraport): Βρήκαμε 12.200 καμένες λάμπες στα 14 αεροδρόμια!

Εξοικονόμηση πόρων, μέσω της... μη αντικατάστασης των χαλασμένων λαμπτήρων φαίνεται ότι προσπαθούσε να πετύχει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όταν είχε την εκμετάλλευση και υποστήριξη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία από τον περασμένο Απρίλιο έχουν παραχωρηθεί στην κοινοπραξία Fraport-Slentel.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στην πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinnel, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Άκτίο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθο) ήταν αρκούντως αποκαλυπτική.

Και αυτό διότι, όπως σημείωσε:

* βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό: εάν -υποθετικά- ο αριθμός των βλαβών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αναγόταν σε ορίζοντα επταετίας, δηλαδή ως χρονική αφετηρία ετίθετο το 2010, σημαίνει ότι κάθε χρόνο καίγονταν 1.742 λαμπτήρες χωρίς να αντικατασταθούν.
* αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες
* τοποθετήθηκαν 81 καινούργια κλιματιστικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fraport, από τον Απρίλιο έως τις 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε συνολικά 7.765 εργασίες από τις οποίες περίπου 2.900 αφορούσαν διορθωτικές επεμβάσεις, 4.650 εργασίες είχαν προληπτικό χαρακτήρα, ενώ περίπου 200 ήταν μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης.
http://www.capital.gr/epixeiriseis/3242 ... aerodromia

Ψάχνω σύννεφο να πέσω και δεν βρίσκω!!!
 
dtrach":2vzqxmue said:
φαντάζομαι ότι του χρόνου η κατάσταση θα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με φέτος και συνολικά θα μπορούμε να κρίνουμε στη τετραετία αν αυτό που έγινε ήταν άξιο λόγου...

Δυστυχώς ο πήχης δεν είναι και πολύ ψηλά. Και μόνο οι τουαλέτες, που σε πολλά από τα αεροδρόμια ήταν για να ντρεπόμαστε, να είναι κόσμιες, θα έχουν κάνει μια σημαντική διαφορά.
 
Δυστυχώς λοιπόν (δεν είμαστε εδώ για να πούμε με ποιανού ευθύνες) τα αεροδρόμιά μας είχαν απαξιωθεί (τουλάχιστον) τα τελευταία 7 χρόνια που μπήκαμε στα μνημόνια μόνο και μόνο επειδή ήξεραν όλοι ότι θα τα πάρουν "άλλοι". Όχι μόνο δεν έκαναν κάποια αναβάθμιση ή επέκταση των χώρων - οι οποίοι όλο κι εξυπηρετούσαν περισσότερο κόσμο - αλλά ακόμη κι αν έβρισκαν κάτι που δε λειτουργούσε, απλά δεν το έφτιαχναν για να το αφήσουν προίκα στους ξένους. Με αποτέλεσμα να έχουμε τα αεροδρόμιά μας μέσα στα χειρότερα της Ευρώπης και να αφήνουν στους τουρίστες και ακόμη και σε 'μας τους ίδιους μία άσχημη εικόνα...

Όσον αφορά το 2018 δεν περιμένουμε να έχουμε μία τέλεια κατάσταση, αλλά τουλάχιστον εύχομαι να δούμε κάτι καλύτερο από το φετινό χάλι. Εξάλλου τα απολύτως απαραίτητα (όπως κλιματιστικά, καθίσματα, τουαλέτες-χώροι υγιεινής και γενικά έναν καθαρισμό) δεν είναι κάτι δύσκολο να γίνουν τώρα που πλέον δε θα έχουμε και πολύ κίνηση μέχρι και τον Απρίλιο.
 
Αυτά τα στατιστικά της Fraport για μένα είναι τουλάχιστον γελοία. Έχετ μια ζώνη παράδοσης αποσκευών θα σας φτιάξουμε ακόμα μια και ξαφνικά έχουμε ένα ωραιότατο 100% πάνω.

Επισης για τις τουαλέτες ε προφανώς ευθύνονται και οι χρήστες τους για την κατάσταση που επικρατεί
 
chr04":4ah07vlp said:
Επισης για τις τουαλέτες ε προφανώς ευθύνονται και οι χρήστες τους για την κατάσταση που επικρατεί

Οι χρήστες είναι παντού οι ίδιοι και στο Βενιζέλος και στα περιφερειακά και στο εξωτερικό. Αυτό που αλλάζει είναι η διοίκηση και κατά συνέπεια η αποτελεσματικότητα.
 
Με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά η κουλτούρα μας στο θέμα τουαλέτα είναι τριτοκοσμικη όπως Κ η γενικότερη συμπεριφορά μας στην κοινωνία.

'Να κάνω εγώ την δουλειά μου και τι με νοιάζει για τον άλλο. '

Εκτός Κ αν η αγαπητή fraport θα πάρει ένα καθαριστη για κάθε τουαλέτα να την καθαρίζει μετά από κάθε χρήση. Τι ποσοστό θα βγάλει αυτό άραγε;
 
Σίγουρα είναι τριτοκοσμική! Εδώ στο "Μακεδονία" κάποιος πέταξε το χαρτί που σκούπισε τα χέρια του απέξω επειδή βαριόταν ν' ανοίξει τον κάδο να το βάλει μέσα... Ο οποίος κάδος ήταν άδειος!

Για τα στατιστικά είπαν ότι ένας συγκεκριμένος χώρος αντιστοιχεί ανά χίλιους επιβάτες (δε θυμάμαι ακριβώς πόσα τετραγωνικά μέτρα πάει ανά επιβάτη αλλά είναι με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές). Έτσι, βάση της μελέτης τους για την αύξησης της επιβατικής κίνησης είδαν ότι θέλουν 5 σημεία παραλαβής αποσκευών. Άρα, αφού έχουμε 3 θα χρειαστούμε +50% μόνο! Αν για παράδειγμα δουν ότι το 2025 αντί για 10 εκατ. που είχαν υπολογίσει ότι ξαφνικά το Μακεδονία έχει 10,5 εκατ. τότε θα βάλουν κι άλλο ένα. (Τα νούμερα είναι τυχαία που βάζω)
 
Συγνώμη, αλλά στο Μακεδονία συγκεκριμένα, τόσα (πολλά) χρόνια έχουν τους μισούς σχεδόν ουρητήρες (δεν ξέρω αν λέγονται έτσι) μπλοκαρισμένους με κορδέλα και να τρέχουν νερά από εδώ και από εκεί. Δεν νομίζω να φταίνε οι χρήστες και γι αυτά.

Ζητάω συγνώμη από τους διαχειριστές για το θέμα τουαλέτας, αλλά δυστυχώς νομίζω πως είναι αντιπροσωπευτικό.
 
chr04":j39si1em said:
Επισης για τις τουαλέτες ε προφανώς ευθύνονται και οι χρήστες τους για την κατάσταση που επικρατεί
Βασικά αν φταίνε για κάτι οι χρήστες των αεροδρομίων, αυτοί που χρυσοπληρώνουν δηλαδη τους υπαλλήλους της ΥΠΑ στα αεροδρόμια για να ξύνονται με την τσουγκράνα είναι οτι δεν τους είχαν πάρει στο κυνήγι με τη τσουγκράνα!
Είτε επειδή οι υπάλληλοι αυτοί βαριόντουσαν/δεν γουστάρανε μια να αλλάξουν τις καμένες λάμπες αλλά ΚΥΡΙΩΣ επειδή δεν ασχολήθηκαν να φτιάξουν/γεμίσουν τόσους άχρηστους πυροσβεστήρες!!!
 
εννοείτε δηλαδή οτι γνωρίζετε με σιγουριά οτι υπήρχαν διαθέσιμες λάμπες στα κουτιά και οι "κακοί" υπάλληλοι δεν σηκωνόταν απο την καρέκλα να τις αλλάξουν, οτι επίσης είχαν εγκριθεί τα απαραίτητα κονδύλια για τις ετήσιες αναγομώσεις των πυροσβεστήρων και πολύ απλά δεν γινόταν οι προβλεπόμενοι διαγωνισμοί, γιατί ολοι οι υπατζήδες "ξυνόταν", έτσι δεν λέτε αγαπητέ Karamitros Air?
Ελπίζω να μπορείτε να υποστηρίξετε τις κατηγορίες σας, γιατί απο τη μεριά μου μπορώ να υποστηρίξω το αντίθετο, μια ματιά στη "Διαύγεια" - αν κάποιος ξέρει να ψάξει και αν εχει τις απαραίτητες γνώσεις περί Δημόσιου Λογιστικού - με ημερομηνίες κλπ, μ,πορεί να διαφωτίσει τον κάθε ενδιαφερόμενο...
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top