LGTS/SKG: Έργα στο intersection των διαδρόμων

Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να μην κλείσει το αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω των εργασιών, καθώς όπως είπε, δεν μπορεί ένα τέτοιο αεροδρόμιο να λειτουργεί με το 30% της δυναμικότητας του για τέσσερις με πέντε μήνες. Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι με τον πρωθυπουργό βρίσκονται σε κοινή γραμμή αναφορικά με το ζήτημα αυτό.

Αναλυτικά δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Τζιτζικώστας:
«Του ζήτησα στο θέμα του αεροδρομίου Μακεδονία να παρθούν γρήγορα οι αποφάσεις από το αρμόδιο υπουργείο και σε καμία περίπτωση να μην μειωθεί κατά 70% η δυνατότητα εξυπηρέτησης του αεροδρομίου και τη χειμερινή περίοδο το "Μακεδονία" δέχεται έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών. Δεν μπορεί το αεροδρόμιο αυτό να λειτουργεί για 4-5 μήνες με το 30% της δυναμικότητας του».
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι με τον κ. Τσίπρα συμφωνούν ότι το αεροδρόμιο δεν πρέπει να κλείσει και ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να γίνουν οι εργασίες και το αεροδρόμιο να λειτουργεί ταυτόχρονα κανονικά, αλλιώς θα πρέπει ενδεχομένως οι εργασίες να γίνουν αργότερα».

Τελικά τι θα γίνει; Σε μια βδομάδα ξεκινούν (υποτίθεται) τα έργα...

https://www.voria.gr/article/kini-gramm ... -makedonia
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

.......... Συμπλήρωσε μάλιστα ότι με τον κ. Τσίπρα συμφωνούν ότι το αεροδρόμιο δεν πρέπει να κλείσει και ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να γίνουν οι εργασίες και το αεροδρόμιο να λειτουργεί ταυτόχρονα κανονικά, αλλιώς θα πρέπει ενδεχομένως οι εργασίες να γίνουν αργότερα».
Έχει κάποιος ένα μαγικό ραβδί να τους δωρίσει γιατί αυτό που επιθυμούν δεν μπορεί να συμβεί. Οπότε ας καθυστερήσουμε μερικά χρόνια ακόμη, ίσως τότε να έχει ιδρυθεί (και) σχολή μάγων στην Ελλάδα.

Το έργο πρέπει να ξεκινήσει, να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να τελειώνει αυτή η ιστορία.
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Το έργο θα γίνει κανονικά, ο τροχοδρομος έχει μεταμορφωθεί σε διάδρομο, και η ΥΠΑ προχτές εκτέλεσε την πρώτη απογείωση με το τζετ της, δοκιμαστικά.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι γνωστές αεροπορικές εταιρείες (δεν λέω ποιες) προσπαθούν να πάρουν τα νέα σλοτ.
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Ξέρουμε τις 3 εναλλακτικές που κατέθεσε το υπουργείο στη Φραπορτ? όπως έγραψα λίγα σχόλια πιο πάνω. Ή μήπως τελικά πάρθηκε η απόφαση να γίνουν τελικά τα έργα? Σαφώς και δε μπορούν να πάρουν παράταση άλλον ένα χρόνο, γιατί κάθε χρόνο θα έχουμε τα ίδια και τα ίδια!
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Η απόφαση έχει σχεδόν βγει, όλες οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι που υπάρχουν περιμένουν τις νέες ώρες των δρομολογίων, κάποιες πτήσεις σταματάνε (καργκο), και μάλλον και κάποιες επιβατικες.

Οι αλλαγές αυτές, θα επηρεάσουν δραστικά το ωράριο όλων των υπαλλήλων.
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Για όσους έχει κλείσει πτήσεις τι 'επιπτωσεις' θα έχουν;
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Και πότε θα αρχίσουν (στις 16 Οκτωβρίου :?: ) και πότε θα ενημερώσουν επιτέλους τους επιβάτες; Έχω πτήση στις 16 πρωί για Αθήνα με ανταπόκριση εξωτερικού και χρόνο μετεπιβίβασης 40 λεπτών (δηλ. ακόμα κι αλλαγή των 5 λεπτών θα με ακυρώσει την σύνδεση, γιατί θα πέσω κάτω από το ελάχιστο χρόνο για ανταποκρίσεις).

Τα έργα θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη πέρσι, τα ανέβαλαν για ένα χρόνο, δηλ. θα είχαν αρκετό χρόνο να σχεδιάζουν τα προγράμματα πτήσεων, να ενημερώσουν τον κόσμο κλπ. Αλλά φτάσαμε τώρα μία εβδομάδα πριν από την (υποτιθέμενη) έναρξη και δεν ξέρουμε ακόμα τίποτα...Αυτό είναι που με ενοχλεί τόσο, αυτή η έλλειψη ενημέρωσης.  

chr04: εάν έχεις ήδη κλείσει πτήση (προσωπικά έχω πολλές….) η εταιρία θα σε ενημερώσει σχετικά. Εάν την ακυρώνουν ή εάν αλλάζουν τις ώρες σε τέτοιο τρόπο που επηρεάζει τυχόν ανταποκρίσεις, πρέπει να σου κάνουν rebooking / rerouting. Εάν απλά αλλάζουν την ώρα και προσωπικά δεν σου βολεύει πια, είναι μάλλον θέμα συζήτησης εάν / σε πόσες ώρες αλλαγή δικαιούσαι ακύρωση με επιστροφή χρημάτων / αλλαγή σε άλλη πτήση. Ιδιαίτερα εάν θέλεις rerouting σε άλλη εταιρία…. Τουλάχιστον έτσι ήταν πέρσι στη περίπτωση των Βρυξελλών, όταν μετά από τις επιθέσεις το αεροδρόμιο για σχεδόν 2 εβδομάδες ήτανε κλειστό και μετά για αρκετές εβδομάδες λειτούργησε με περιορισμούς (με ακρετές ακυρώσεις και αλλαγές πτήσεων)
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Αγαπητέ ulrike προσωπικά δε γνωρίζω πότε θα γίνει η ενημέρωση, εδώ στις εταιρείες δεν έχουν πει επίσημα ακόμα. Τώρα γιατί ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, δεν γνωρίζω. Όσων αφορά τους επιβάτες, η κάθε αεροπορική εταιρεία εχει υποχρέωση να μιλήσει με τον κάθε επιβάτη της για να υπάρξουν λύσεις.

Πέρα του τι λέμε, εάν σκεφτούμε λογικά, το ότι ο τροχοδρομος έγινε διάδρομος, μπήκαν holding points, aiming points κλπ, με βάση την λογική, καταλαβαινουμε ότι το έργο θα γίνει.

Εδώ η ΥΠΑ, τις προάλλες έκανε δοκιμές με το citation της, όλα αυτά δείχνουν ότι λογικά θα γίνει το έργο. Βέβαια, ζούμε σε μια χώρα όπου η λέξη λογικά έχει χαθεί, κι θα συμφωνήσω ότι τα έργα θα έπρεπε να είχαν τελειώσει.
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Έχω κλείσει 6 πτήσεις 4 με Aegean 1 με turkish. Αυτούς δεν τους φοβάμαι γιατί θεωρητικά θα βρούμε λύση Κ στο πήγαινε Κ στο έλα. Έχω και μια με Ryanair που με τρομάζει το customer care και αναρωτιέμαι αν θα ήταν φρονιμο να κλείσω με την aegean και ας χάσω τα χρηματα
 
Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Γιατί δεν περνάς μια βόλτα, απο την Skyserv (έκδοση εισιτηρίων) στο αεροδρόμιο, αυτή κάνει το handling της Ryanair στην Θεσσαλονίκη, λογικά θα σου απαντήσουν σε ότι απορία έχεις.
 
Top