Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Ναι gigi, την παρέλαβα σήμερα.
Ουσιαστικά ζητάει πάνω-κάτω τα δικαιολογητικά που καταθέσαμε στις αρχικές αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, όπως τίτλοι, πτυχία αγγλικών κλπ, μαζί με κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις. Το σημαντικότερο είναι το medical certificate απ' το ΚΑΙ.
Τέλος, αναφέρεται deadline 20 ημερών από τη λήψη της επιστολής, το οποίο δε ξέρω αφενός αν είναι εφικτό λόγω φόρτου του ΚΑΙ, αφετέρου αν είναι ελαστικό ή "σκληρό".
 
Holy Dio":b9g5c5ea said:
Τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσών και δεξιοτήτων δεν αναζητούνται από καμιά υπηρεσία αυτεπάγγελτα.

Mea culpa. Εχεις δίκιο.

Αυτεπάγγελτα θα αναζητηθούν το πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου, το πιστοποιητικό ότι δεν τελείς υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση και για τους άρρενες το πιστοποιητικό στρατολογικής καταστασης.

Τα υπόλοιπα κατατίθενται από τον διοριστέο. Συγκεκριμένα και για future reference, ζητούνται:

1) φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας μπρος-πίσω
2)αντιγραφο πανεπιστημιακού πτυχίου
3)επικυρωμένο και μεταφρασμενο αντίγραφο πτυχίο αγγλικών
4)πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ (σε όσους δεν τους καλύπτει το πτυχίο τους)
5)υπεύθυνες δηλώσεις Χ 4 (λέει αναλυτικά τί πρέπει να γράφει η καθεμία, είναι για κωλυμα διορισμού και για προσωπικά στοιχεία)
6)για όσους χρησιμοποιησαν εντοπιοτητα, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
7)για όσους χρησιμοποίησαν πολυτεκνία, πιστοποιητικό της ΑΣΠΕ (Ανωτατη Συνομοσπονδία Πολυτεκνων Ελλάδος) και πιστοποιητικό οικογενειακής καταστασης
8 )για τρίτεκνους τα σχετικά δικαιολογητικά, αν και σε αυτη την προκήρυξη δεν προέκυψαν διοριστέοι τρίτεκνοι
9)τα σχετικά εγγραφα για απόδειξη εμπειρίας κατα περίπτωση
10)πιστοποιητικό υγείας Γ κατηγορίας από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής
11) φωτογραφίες ταυτότητας Χ 2

Νομίζω ότι δεν ξεχναω κάτι.
 
Παιδιά καλημέρα! Έχουμε κάποιο νέο σχετικά με τη διαδικασία; Έχουν περάσει οι 20 ημέρες προθεσμίας; Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο αποτέλεσμα από τις ιατρικές εξετάσεις, θεωρώ πως για λόγους διαφάνειας θα ήταν πολύ χρήσιμο να το ανακοινώσει εδώ, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος πληροφόρησης. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους!
 
Να υποθέσω ότι είσαι στους επιλαχόντες;

Για τις 20 μερες είναι σίγουρα και αυτή η εβδομάδα, τουλάχιστον για όσους μένουν στην επαρχία και άργησε κάπως η επιστολή τους.

Κυκλοφόρησε η βρώμα την προηγουμενη εβδομαδα ότι ενας κόπηκε στα ιατρικά (οφθαλμολογικά), αλλά δυστυχως δεν εχω καταφερει να διασταυρωσω αρνητικά ή θετικά τη συγκεκριμένη ανεπίσημη διαρροή. Ισως κάποιος άλλος να ξέρει κάτι περισσότερο επ αυτού.

Θα μπορούσες να πάρεις ενα τηλέφωνο στο 251 ή στην ΥΠΑ να ρωτησεις αν κόπηκε κάποιος διοριστέος ΕΕΚ, αν και το πιο πιθανό είναι να μη δίνεται τέτοια πληροφορία τηλεφωνικά.
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ναι είμαι στους επιλαχοντες γι'αυτό ενδιαφέρομαι. Δυστυχώς την τελευταία φορά που πήρα τηλέφωνο στην ΥΠΑ δεν ήθελαν να μου πουν καν αν έχουν στείλει τις επιστολές, οπότε δεν νομίζω να δώσουν τέτοια πληροφορία... Να πω την αλήθεια φοβάμαι λίγο για τη διαδικασία από εδώ και πέρα όσον αφορά τη διαφάνεια,οπότε όποιος έχει κάποια πληροφορηση έστω και αβέβαιη παρακαλώ να την αναρτήσει. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση, ήταν πολύ βοηθητικη όπως και τα περισσότερα σχόλια σου!
 
Παρακαλώ :great: .

Ξέρω τουλάχιστον 2 διοριστέους (από επαρχία) που παρέλαβαν την επιστολη της ΥΠΑ την εβδομαδα 25-29/09 , οπότε και αυτη η εβδομαδα (τρέχουσα) συμπεριλαμβάνεται σίγουρα στο 20ημερο notice, αν όχι και μέρος της επόμενης. Ξέρω τουλάχιστον 1 διοριστέο που θα πάει στο 251 την Πέμπτη (μεθαύριο) για το ιατρικό πιστοποιητικό (σσ. το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής του 251 δέχεται πολίτες μόνο Τρίτη και Πέμπτη, ενώ τις υπόλοιπες δέχεται μόνο ένστολους).

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβασαι κάτι για τη διαφάνεια. Ολες οι αποφάσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια καταγράφονται, οπότε όποιος πάει να κάνει κάτι παράτυπο, θα σου ειναι πολύ εύκολο να τον κυνηγησεις. Ο τρόπος; πολύ απλός. Οταν βγει το τελικό ΦΕΚ με τα οριστικά ονόματα (την προηγουμενη φορά το 2009 αυτό ειχε γινει Ιανουάριο μήνα, μερικές ημερες πριν την έναρξη της εκπαίδευσης), θα κάνεις μια διασταυρωση των οριστικά διοριστέων με τη λίστα καταταξης που εχει ανακοινωθει από τον Ιούλιο . Αν δεις ότι έχεις παρακαμφθει, πας στα δικαστηρια και τους λιανίζεις. Προσωπικά δε δίνω ούτε 1 στο 1.000.000 να παίξει κάτι παράτυπο. Αν ηταν να γίνει κάτι παράτυπο, θα ειχε ήδη γίνει, είτε με πληροφορηση για τα θέματα στο Β σταδιο από τις πρωινες βάρδιες στις απογευματινές/βραδινές είτε με κανα εξτρα μόριο σε μεταπτυχιακα/διδακτορικα/προϋπηρεσιες.

Ισως κάποιο άλλο μέλος να εχει (διασταυρωμενη) πληροφορηση ως προς το αν κόπηκε κάποιος διοριστέος στα ιατρικά. Πάντως αν ήμουν διοριστέος και είχα κοπεί, δε θα ειχα καμία όρεξη να ποστάρω επ'αυτού δημόσια και νομίζω ότι ειναι λογικό και ανθρώπινο.

Σου ευχομαι καλή επιτυχία, αν και αυτό σημαινει ότι εύχομαι κακή (sic) επιτυχία σε κάποιον άλλο διοριστέο :mrgreen: .
 
δεν υπαρχει περιπτωση να παρουν παραπανω ατομα τελικα?
 
Δεν μπορώ να πω πολλά, οπότε θα πω όσα μπορώ να πω.

(τωρα που το ξαναδιαβάζω, δε βγαζω ιδιαίτερο νόημα :with: )

Σύμφωνα με ανεπίσημη μεν, διασταυρωμενη δε εσωτερική πληροφόρηση που για πρώτη φορά κατάφερα να αποκτήσω πριν από λίγες ημέρες (βοήθησαν κάποιες πολύ πρόσφατες γνωριμίες), αναμεταδίδω χωρίς να μπορώ να δώσω περισσότερα στοιχεία (οπότε το αν θα με πιστέψει κανείς επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη) , αλλά και χωρίς επιφύλαξη τα εξης:

-η ΥΠΑ είχε ζητησει περισσοτερους ΕΕΚ (περί τους 70) το 2014
-για διαφορους λόγους (δεν είναι της παρούσης) εγκρίθηκαν οι 32 για τον 1Γ/2015 διαγωνισμό ΑΣΕΠ
-υπήρχε και υπάρχει πιθανοτητα οι υπόλοιποι 35-40 να προσληφθουν σχετικά συντομα
-σημερα που μιλάμε δεν υπάρχει καμία επίσημη, αλλά ούτε και ανεπίσημη κινηση προς αυτή την κατευθυνση (των έξτρα διοριστέων), κοινώς, το θεμα εχει προς το παρόν παγωσει, σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή μου

Μάλλον δε σας ηχούν και πολύ ευχάριστα αυτα, αλλά είναι όλα όσα διασταυρωμένα ξέρω.

Το ζητημα ειναι ότι θα υπάρχει έλλειψη ΕΕΚ ακόμη και μετά την πρόσληψη των 32 ΕΕΚ του διαγωνισμού. Για την κάλυψη των κενών αυτών υπάρχουν 3 σενάρια:

α) να πάρουν επιλαχόντες από τον 1Γ/2015
β) να κάνουν νέο διαγωνισμο ΑΣΕΠ και μάλιστα πιθανως με αυξημένο ηλικιακο όριο
γ) να πάρουν με μεταταξη από άλλες υπηρεσίες και να τους περάσουν ΣΠΟΑ (Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας)

Υπάρχει φυσικά και ένα τεταρτο σενάριο: με τον προϋπολογισμο να ξεμένει από ρευστό πιο γρήγορα και από το νερό σε λίμνη στη Σαχάρα, οι ΕΕΚ θα μείνουν ως εχουν (32 διοριστεοι) και τα κενά θα καλυφθούν εκ των ενόντων μέχρι να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωταθλημα (όχι), να σβησει ο ήλιος (όχι), να βγουμε από την επιτροπεία (όχι), νεωτέρας (ναι).

(νόμιζα ότι είχαμε strike στα macros του forum, αλλά τελικά βολευτηκα με τις παρενθεσεις :rant: )

(προφανεστατα η ΣΟ μπορεί να θεωρήσει το παρόν ποστ σπεκουλαδόρικο, αφού δεν μπορώ, δυστυχως, να παραθέσω πηγή και να το σβησει, αλλά η κατασταση ειναι ακριβώς ετσι όπως την περιέγραψα)
 
Λέτε να βγαίνει είδηση από επίσημη ομιλία του ίδιου του διοικητή της ΥΠΑ ;

Κ. Λιντζεράκος, διοικητής ΥΠΑ: 740.000 υπερπτήσεις εφέτος στην Ελλάδα, η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών

Λιντζεράκος":12czcmx8 said:
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, στάθηκε στην πρόσληψη 32 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, των οποίων η πρόσληψη εκκρεμούσε από το 2013, ενώ τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση τους.
 
Θα προλάβουν λέτε για Νοέμβριο? Νωρίς μου φαίνεται.
Έχει κάποιος ακούσει τίποτα από άλλη πηγή για το πότε λένε ότι θα ανοίξει η ΣΠΟΑ?
 
Top