Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

Καλημέρα σας !

Είμαι 31 χρονών και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω τώρα την εκπαίδευση atpl .

Ζω στη Θεσσαλονίκη και βρίσκομαι στην έρευνα για να αποφασίσω ποιά θα είναι η σχολή που θα

ακολουθήσω .

Μου είναι λίγο ασαφές το ζήτημα του type rating.. Κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να γίνει στα πλαίσια της

σχολής , άλλοι λένε οτι ο ενδιαφερόμενος εκπαιδεύεται απο την εταιρία που θα τον προσλάβει κανονίζοντας

τα έξοδα απο το μισθό σου σε βάθος χρόνου.

Έχει κάποιος άποψη ? Σας ευχαριστω εκ των προτέρων ...
 
Αν σε απασχολει το θεμα της ηλικιας δεν εισαι καθολου μεγαλος για να αρχισεις τωρα.
Σχολες υπαρχουν πολλες και μαλιστα τα επομενα χρονια η βιομηχανια θα χρειαστει πολλους πιλοτους. Οποτε τα στατιστικα ειναι αισιοδοξα. Το θεμα ειναι 1ον αν μπορεις να παρεις Medical class 1 και δευτερον... ποσα λεφτα διαθετεις.
 
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια αντίστοιχη ερώτηση με τον παραπάνω φίλο για το όριο ηλικίας. Είμαι 35.5 κ σκέπτομαι να ξεκινήσω από τον Γενάρη εκπαίδευση για ATPL. Ψάχνω για τα όρια ηλικίας πρόσληψης για cadet FOs σε διάφορες εταιρίες κ δ κατέστει δυνατό μέχρι στιγμής. Μόνο για Aegean άκουσα από 2-3άτομα πως έχει όριο τα 37.
Γνωρίζει κάποιος για άλλες εταιρίες; Επίσης αξίζει νά το κάνω σε αυτή την ηλικία κ θα βρώ δουλειά ή τσάμπα τα χρήματα κ ο κόπος;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 
Φυσικα και εισαι μεγαλος να ξεκινησεις εκπαιδευση 36 χρονων. Οσο πλησιαζεις τα 40 οι πιθανοτητες δεν ειναι μαζι σου. Βεβαια στο πολυ προσφατο παρελθον τα εχουν καταφερει και μεγαλυτεροι απο εσενα και εχουν βρει δουλεια σε airline κατευθειαν.

Οσο για το αν κανεις τσαμπα κοπο εξαρταται απο σενα. Ποσο καλος μαθητης θα εισαι, ποσο θα ξεχωρισεις και το κυριοτερο ποσο πολυ το θες!
 
Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια aviation academy Ελλάδα η Ευρώπη για εκπέδαιυση για πιλότος.Το budget που διαθέτω για όλα είναι απο 80 εως 90 χιλίαδες ευρω για όλα καθώς και αν ξέρετε και πόσο καίρο θα κάνει η απόσβεση μιας τέτοιας επένδυσης.Εχω background χημικού μηχανικού αλλά συνειδητοποίησα οτι δν θέλω να ασχοληθώ με αυτό.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Γεια σε ολους. Ειμαι 15 χρονων και απο πιτσιρικας αγαπουσα παρα πολυ την αεροπορια και ονειρευομουν να γινω πιλοτος μια μερα. Αλλα μου ειπε μια μερα ο οφθαλμιατρος πως εχω μυωπια :( .Ευτυχως τοτε δεν ηξερα πως για να γινεις χειρηστης δεν επρεπε να ειχες μυωπια γιατι θα ειχα παθει την καταθλιψη της ζωης μου. Και τελος παντων εχω δεχτει το γεγονος πως στην ικαρων δεν μπαινω λογω των ματιων μου. Βεβαια δεν σταματαω να ελπιζω για μια αλλαγη στην πολιτικη της σχολης μιας και σε 5-8 χρονια οι περισσοτεροι πιλοτοι της ΠΑ δεν θα ειναι σε ηλικια να πετανε πλεον. Και πιστευω πως δεν ειμαι ο μονος που ελπιζει σ αυτο διοτι οντως θα υπαρχει ελλειψη προσωπικου στην ΠΑ στους ιπταμενους μιας και η ικαρων δεν εχει και πολυ ζητηση. Αλλα σε περιπτωση που τα πραγματα μεινουν ετσι οπως ειναι τωρα (σιγουρα) θα ηθελα να ξερω εαν γινεται καποιος δεκτος εχοντας κανει εγχειριση με λεηζερ στην σχολη χειριστων ελικοπτερων του ΠΝ η του στρατου μιας και ειναι μια υπεροχη εναλλακτικη για να υπηρετησεις την χωρα σου ως ιπταμενος. Η στην σχολη ραδιοναυτιλων της ΠΑ.
Θα ηθελα παρακαλω πολυ να μου απαντησει καποιος με σιγουρια η εστω να μου πει καποιοες πηγες απο τις οποιες μπορω να πληροφοριθω οσον αφορα αυτο το θεμα.

Σας ευχαριστω
 
Από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι η Σχολή Ικάρων δεν έχει ζήτηση;Ιδίως τώρα έχει μεγάλη ζήτηση αφού προσφέρει μόνιμη και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση...Αν έχεις μυωπία ξεχνάς τις ένοπλες δυνάμεις για πιλότος είτε α/φους είτε ελικοπτέρου.Μπορείς να πας,αν έχεις λίγη μυωπία,στην πολιτική αεροπορία.Τώρα αν κάνεις εγχείρηση δεν ξέρω τι ισχύει.Αλλά θα ήταν καλύτερα να πας σε ένα οφθαλμίατρο που έχει άδεια να δίνει πιστοποιητικά για ιπταμένους να πάρεις έγκυρη απάντηση.Πάντως την Π.Α και τις ένοπλες δυνάμεις για πιλότος τα ξεχνάς.
 
Οκ ευχαριστω παντως για την απαντηση θα κοιταξω μαλλον και καμια αλλη σχολη που μ αρεσει μιας και η πολιτικη αεροπορια δεν με ενδιαφερει και τοσο. Δεν χαθηκε και ο κοσμος στην τελικη.
 
Γεια σας. Καταρχας ειμαι νεος εδω και εχω μερικες εως πολλες ερωτησεις να κανω :D. Ειμαι 14 ετων και θελω να γινω πιλοτος (μεγαλες κουβεντες αλλα δεν με φανταζομαι να κανω κατι αλλο στην ζωη μου). Ψαχνομαι απο τωρα σχετικα με σχολες εδω στην Ελλαδα γιατι για εξωτερικο δεν το συζηταμε καν.
1) Γινεται να παρω δανειο για την σχολη?
2) Ποια καλη σχολη υπαρχει που να εχει και type rating a320?
3) Τι προγραμμα να κανω για πιλοτος σε airbus? πχ ATPL, CPL,?
 
Η Aer Lingus ετοιμαζει προγραμμα για cadets ( χωρις οριο ηλικιας) και δεχεται αιτησεις μεχρι τις 13 Μαιου.
Πληροφοριες και οροι στο παρακατω link.

https://www.aerlingus.com/careers/caree ... -programme

Το καλυτερο αντιστοιχο προγραμμα το προσφερει η Wizz αλλα μονο για μονιμους κατοικους Πολωνιας και Ρουμανιας (εαν ειναι κανεις ή μπορει να γινει αξιζει τον κοπο).

https://pilot-academy.wizzair.com
 
Top