Υδροπλάνα στην Ελλάδα

Συνεχεια στα επεισόδια με τα υδροπλανα και τα υδατοδρομια στην Ελλαδα (μου θυμιζει πλεον το ολο θεμα φρασεις τυπου Εγκελαδος-το μαχαιρι στο κοκαλο-ο μολωχ της ασφαλτου κλπ κλπ) τωρα απο την Ιαπωνια ... http://www.capital.gr/epixeiriseis/3249 ... udroplanon
 
Δυστυχώς τα έπαιξε το Kodiak και ακυρώθηκαν οι demo πτήσεις. Κακή αρχή έκαναν οι Γιαπωνέζοι...
 
Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα για αυτό που θα γράψω,αν δεν είναι ας μεταφερθεί.

Το Quest Kodiak 100 που είχε προβλήματα στην διεξαγωγή των δοκιμαστικών πτήσεων του πριν λίγες μέρες στην Κέρκυρα, σήμερα
(4-11-2017) και χθες (5-11-2017) βρίσκεται σε πτητική λειτουργία. Ειδικότερα εχθές πέταξε από το αεροδρόμιο Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας" προς το λιμένα Κέρκυρας και σήμερα και ώρα 11:20 πετάει από το λιμένα Κέρκυρας με κατεύθυνση στα βορειοδυτικά της νήσου Κέρκυρας προς το Σιδάρι.
 
Μακάρι να τα δούμε σύντομα να επιχειρούν από τα νησιά μας. Είναι μια τελείως διαφορετική επιχειρηματική πρόταση η οποία μπορεί να ''απογειώσει'' τουριστικά όλα τα νησιά .

Ελπίζω η δοκιμαστική πτήση να είναι ένας καλό σημάδι για το δύσκολο εγχείρημα :arrow: https://goo.gl/JNeuxa
 
Πολύ ωραίο και διδακτικό Video!!!!!!!!!!!. Το α/φος ενώ ήταν ακόμη δεμένο και στην προσπάθειά του να υδατοδρομίσει το σχοινί το τράβηξε πίσω με αποτέλεσμα να χτυπήσει το πηδάλιο Υ/Β στο κάγκελο του προβλήτα. Κάποιος προσπάθησε να το εμποδίσει με τα χέρια του !!!!!!!!!! Καμία περαιτέρω ενέργεια, μια απλή ματιά, λύσιμο του σχοινιού και φύγαμε. Ο τύπος που έλυσε το σχοινί ανέβηκε στον πλωτήρα και προσπαθούσε να μπει στο α/φος κατά την διάρκεια της υδατοδρόμησης. Συνηθίζεται αυτό στα υδροπλάνα? Αυτά έγιναν από την εταιρεία που κάνει τις δοκιμαστικές πτήσεις.!!!!!!!!!!!!
 
1ο Διεθνές Συνέδριο Λουτρακίου, με θέμα «Υδατοδρόμια – Κρουαζιέρα – Αεροδρόμια – Ανάπτυξη –Ασφάλεια» πραγματοποιείται στις 15 και 16 Μαρτίου 2019

https://loutrakinternationalconference.gr/en/home-page/
 
Νέα εταιρεία με την επωνυμία Eagle seaplanes ιδιοκτησίας του ομογενή Ρ.Φ. Νικολόπουλος έχει μπει γερά στο παιχνίδι των υδροπλάνων. Εχει ήδη γραφεία στο κτίριο 7 του ΑΙΑ και βρίσκεται πολύ κοντά στην συμφωνία αγοράς έως και 13 υδροπλάνων Twin Otter.
 
Ενδιαφερον. Aυτη ειναι η ιστοσελιδα τους (???), εδω ειναι η σελιδα τους (sic) στο ΦΒ, και εδω (sic)²το καναλι στο ΣυΣωλην.
 
Βλέπω στο βίντεο α/φη με Καναδέζικο νηολόγιο. Είναι και αυτοί Καναδοί? Γιατί δεν ρωτάνε τι έπαθε ο άλλος Καναδός? Καλό κουράγιο !!!!!!
 
Top