Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Έτσι όπως πάει το πράγμα δεν νομίζω να ισχύει το χρονοδιάγραμμα για Νοέμβριο.

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Η ΣΠΟΑ είναι ανοιχτή πάντα; Δλδ μπορεί κάποιος να πάει και να επαιδευτεί σε μία διαφορετική από την αρχική του ειδικοτητα αν το θελήσει?
 
Η ΣΠΟΑ είναι διεύθυνση της ΥΠΑ άρα λειτουργεί πάντα.

Εκπαιδεύσεις βασικής εκπαίδευσης ΕΕΚ γίνονται όποτε υπάρχει ανάγκη είτε για εκπαίδευση ΕΕΚ της ΥΠΑ είτε για εκπαίδευση ΕΕΚ της ΠΑ. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στην ΣΠΟΑ ο επιτυχών γίνεται εκπαιδευόμενος ΕΕΚ που σημαίνει ότι μπορεί να παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Μονάδα του για απόκτηση ειδκότητας και καταχώρησης. Δεν είναι στην ευχέρεια του ΕΕΚ να συμμετέχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα άλλης μονάδας από αυτήν που υπηρετεί για να αποκτήσει ειδικότητα που δεν θα κληθεί να ασκήσει και κατά συνέπεια θα απολέσει σε 6 μήνες.
 
Δημοσιεύθηκε και το οριστικό ΦΕΚ πρόσληψης : Τεύχος Γ' 1150/15.11.2017 , σελ. 8295 - 8296 . Είναι διαθέσιμο εδώ .
 
Συγχαρητήρια σε όλους,
Αν δεν κάνω λάθος είναι 1 άτομο λιγότερο στην Αθήνα...
 
Συγχαρητηρια σε όλους και από εμένα.

Σωστός ο saharaboy. Υπάρχουν 31 ονόματα για 32 θέσεις. Συγκεκριμένα, εκτός λίστας έμεινε ένας οριστικά διοριστέος του ΚΕΠΑθ που ηταν μάλιστα στο top 50% των επιτυχόντων στο ΚΕΠΑθ στη Γενική σειρά (βαθμός γραπτών εξετάσεων) και στο βαθμολογικό top 0,5% :shock: των διαγωνιζομενων συνολικά (με όλους από το Α' σταδιο) . Δεν εχω ιδέα γιατί έγινε αυτό. Ισως να ισχύει η βρώμα που είχε κυκλοφορήσει ότι ενας κόπηκε στα οφθαλμολογικά. Μπορεί απλά να μην προλαβε να δωσει όλα τα δικαιολογητικά έγκαιρα (και αυτό να εγινε με μικρή καθυστερηση, αλλά δεν πρόλαβε το πρώτο κυμα) ή να είναι στα δικαστηρια κάποιος άλλος υποψηφιος.

Πάντως, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό. Και στον προηγούμενο διαγωνισμο (του 200:cool: ενώ υπήρχαν οριστικά διοριστέοι 70 ΕΕΚ και 19 αερολιμενικοι, στο τελικό ΦΕΚ υπήρχαν μόλις 65 ΕΕΚ και 17 αερολιμενικοί. Οταν ξεκαθαρισαν οι εκκρεμότητες, συμπληρώθηκαν και οι υπόλοιπες 7 θέσεις. Πέρασαν ΣΠΟΑ (Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας) οι 65 ΕΕΚ και οι υπόλοιποι 5 μετά το διορισμό τους περίμεναν την πρώτη ΣΠΟΑ για να πάνε κι αυτοί κάποια στιγμή που θα διοργανωνόταν ετσι κι αλλιώς (ΣΠΟΑ περνάνε και οι ΕΕΚ της Πολεμικής Αεροπορίας αν δεν απατώμαι, απλά αυτοί λέγονται Ελεγκτές Αεράμυνας).

Εχει ενδιαφέρον να ψάξετε στη Διαύγεια για τους 5 ΕΕΚ που διοριστηκαν αργότερα. Στις υπουργικές αποφάσεις και στα συνημμένα εγγραφα μπορεί κανείς να διαβασει όλη την ιστορία των ενστάσεων και των δικαστικών προσφυγών που ανέτρεψαν αποφάσεις του ΑΣΕΠ, καθώς και από ποια ημερομηνια πήραν αναδρομικα όλους τους μισθούς (ψάχνοντας κάτι τέτοια, περνάω τα βράδια μου :p ). Δε θα πω κάτι παραπάνω, καθώς είμαστε σε δημόσιο forum.


Πάμε και στο προκείμενο:

1. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας φαινεται αποφασισμένη να γίνει η πρόσληψη των ΕΕΚ όσο το δυνατόν πιο συντομα, προφανώς για υπηρεσιακούς λόγους έλλειψης ΕΕΚ. Πιθανώς να προσπαθήσει αυτό να γινει και πριν τις γιορτές. Θα αλλάξω την πρόβλεψή μου για εναρξη της εκπαίδευσης (άρα και της μισθοδοσίας) από {Φεβρουαριος συν-πλην ενας μήνας} σε {Ιανουάριος συν-πλην ένας μήνας} (και θα μου πειτε ότι σας φώτισα :mrgreen: ) . Το κλειδί βρίσκεται στη ΣΠΟΑ, εάν προλαβαινει να οργανώσει την εκπαίδευση άμεσα. Οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι μπορείτε να κάνετε ενα τηλεφώνημα στη ΣΠΟΑ και να ρωτησετε σχετικά. Βλέπω εδώ ότι το τηλέφωνο για τους ΕΕΚ είναι το 210-9973226. Αν σας απαντήσουν :twisted: , ποσταρετε εδώ να υπάρχει ως reference.

Θα κάνω για άλλη μια φορά την αγαπημενη μου αναδρομή :banana: . Συγκεκριμένα, την προηγούμενη φορά (200:cool: η υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί την Τρίτη 23/12/2008. Τωρα υπεγράφη την Τετάρτη 08/11/2017.

-Η δημοσίευση τότε έγινε την Τετάρτη 07/01/2009 στο ΦΕΚ Τεύχος Γ' 3/07.01.2009 , σελ.19-20 (δηλαδή μετά από 15 ημέρες, αλλά με 4 εξτρα αργίες μέσα). Τωρα έγινε την Τετάρτη 15/11/2017 (μετά από 7 ημέρες). Μετραω την ημέρα δημοσίευσης και όχι τη μερα αναρτησης του ΦΕΚ.
-Τότε οι κλήσεις για την ορκωμοσία είχαν γίνει την Τρίτη 13/01/2009, δηλαδή 6 μέρες μετά το οριστικό ΦΕΚ. Αν τηρηθει και φέτος αυτό, οι κλήσεις θα λάβουν χωρα την επόμενη εβδομαδα.
-Η ορκωμοσία είχε γίνει την Παρασκευή 23/01/2009, δηλαδή 16 μέρες μετά το οριστικό ΦΕΚ. Αν τηρηθει και φέτος αυτό, η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή 01/12/2017.

2. Κάποια στιγμη θα προστεθει και ο 32ος ΕΕΚ και θα περάσει ΣΠΟΑ. Πάντως , ακόμα και αυτα τα 31 ονόματα δεν είναι κατ αναγκη τα οριστικά. Ενώ παλαιότερα ελέγχονταν τα δικαιολογητικά και μετά έβγαινε το οριστικό ΦΕΚ , πλέον ο νόμος εχει αλλάξει και πρώτα βγαινει το οριστικό ΦΕΚ με τα δικαιολογητικά να ελέγχονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια εκ των υστέρων Αν προκύψει κάποιο πρόβλημα (πιστοποιητικό στρατολογικής καταστασης για τους αρρενες, ποινικο μητρώο και στερητική δικαστική συμπαράσταση), φανταζομαι ότι θα κληθούν οι επιλαχόντες.

Ειρήσθω εν παρόδω αυτό περί της αλλαγής του νόμου για το πότε συνεδριαζουν τα υπηρεσιακά συμβούλια το έμαθα από υπερ-αξιοπιστη πηγή. Εψαξα τον εν λόγω νόμο, αλλά δυστυχως δεν τον βρήκα. Αν τον ξερει κάποιος, παρακαλώ να τον αναφέρει για να δούμε τί ακριβώς προβλέπεται (και για να τον κρατησω στο αρχείο μου για λόγους πληρότητας :idea: ).

Και για λόγους πληρότητας του παρόντος post, επισυναπτω το οριστικό ΦΕΚ πρόσληψης του 2008-09 και το φετινο:





(πωπω, σεντονι βγήκε το ποστ τελικα, ελπίζω να φτάσατε μέχρι εδώ :| )
 

Attachments

  • ΦΕΚοριστικό2009.pdf
    90 KB · Προβολές: 86
  • ΦΕΚοριστικό2017.pdf
    145,2 KB · Προβολές: 128
Λοιπόν, από ενημέρωση που είχα μέσα από την ΥΠΑ, από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους επιτυχόντες οι προσκλήσεις για την ορκομωσία. Το χρονικό διάστημα που θα μας δίνεται θα είναι κάπου μεταξύ 10 - 15 ημερών.

Τώρα από εκεί και πέρα, για το πότε θα ξεκινήσει η εκπαίδευση στην ΣΠΟΑ δεν γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι η ημερομηνία ορκομωσίας είναι το χρονικό σημείο εκκίνησης της μισθοδοσίας. Ως εκ τούτου η ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης θα είναι αμέσως μετά την ορκομωσία (καθ'ότι δεν μπορεί να μας πληρώνουν στο τζάμπα κι εμείς να καθόμαστε, όχι ότι μας χαλάει βέβαια... :twisted: :twisted: :twisted: ).
 
Σιγά μη κάθεστε, έχετε πολλά να μάθετε :D :D .
Αρχίστε να διαβάζετε σιγά σιγά, προτείνω την πλήρη σειρά των βιβλίων του Trevor Thom, θεωρία πτήσης, κανόνες αέρα κ.λ.π. :oops: :rolleyes: . , έτσι να μπαίνετε στο νόημα και να αρχίζετε να φτιάχνετε την βιβλιοθήκη σας :cool: .

Συγχαρητήρια σε όλους, καλή αρχή, καλή καριέρα ΕΕΚ και "Α - τράφικοι" παιδιά! :great: :great: ( θεωρώ καταλαβαίνετε τι σημαίνει :rolleyes: ).
 
Γεια σας παιδια! Παρακολουθω και εγω αρκετο καιρο το forum με ενδιαφερον, ανηκω στους επιλαχοντες του διαγωνισμου του ασεπ για τους εεκ και θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο νεο σχετικα με επιπλεον προσληψεις εεκ. Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια ενημερωση!
 
Η ορκωμοσία αναμένεται μεταξύ 5 και 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σχετική άτυπη, αλλά διασταυρωμενη, πληροφορηση. Υπάρχει μια ακόμη λίστα δικαιολογητικών που πρέπει να κατατεθούν εις διπλούν (ανάμεσά τους και ο λογαριασμός μισθοδοσίας), μικρότερη αυτη τη φορά. Δεν ξέρω τί παίζει με τα capital controls και το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσιας. Ισως με το οριστικό ΦΕΚ ανα χείρας να εξυπηρετηθείτε.

Για τους επιλαχοντες δεν εχω κάποιο νέο παραπάνω από όσα εχω γραψει (το γράφω επειδή είχα λάβει 4-5 σχετικά πμ).

@ Katsikaki έχεις πμ

gigi":1g6s915b said:
Λοιπόν, από ενημέρωση που είχα μέσα από την ΥΠΑ, από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους επιτυχόντες οι προσκλήσεις για την ορκομωσία.

Ορκωμοσία .

:cool:
 
Νέα αναφορά στο metaforespress για τους ΕΕΚ. Μου κάνει εντύπωση που λεει για 31 ΕΕΚ (όσα και τα ονόματα στο ΦΕΚ) και όχι 32. Φαίνεται ότι εχει κάποια πηγή εντός ΥΠΑ (υπενθυμιζω ότι ειχε δημοσιευσει πρώτο , ή κάτι τέτοιο, την είδηση για τον διαγωνισμο του ΑΣΕΠ το 2015) :

Η έλλειψη ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας δημιουργεί τριγμούς

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο εισερχόμενος τουρισμός. Από ρεκόρ σε ρεκόρ αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και περιφερειακά αεροδρόμια.

Η άνθιση του ελληνικού τουρισμού και των αερομεταφορών έχει δημιουργήσει πρόσθετες απαιτήσεις και δυσκολίες.

Φαίνεται ότι ο αριθμός των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας έχει «πιάσει ταβάνι», παρά τη πρόσφατη πρόσληψη 31 ελεγκτών, οι οποίοι – ωστόσο – θα χρειαστούν 3-4 χρόνια για να μπουν στην «παραγωγή».

Μάλιστα, λόγω της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων έχουν ζητηθεί αναδιατάξεις, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει τριγμούς και προστριβές.
 
Top