LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Εκπρόσωπος της Arkia Airlines βρέθηκε στα Ιωάννινα και συναντήθηκε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού όπως ο Δήμαρχος και η Ένωση Ξενοδόχων. Μέσα σε αυτά που συζητήθηκαν και τονίστηκαν στην συνάντηση από την πλευρά της εκπροσώπου της αεροπορικής ήταν ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για την Arkia Airlines είναι πρωταρχικής σημασίας διότι μπορεί να εξυπηρετήσει περιοχές που είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν από τα αεροδρόμια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Επίσης από την μεριά της αεροπορικής εκφράστηκε η πεποίθηση να εκτελούνται τακτικές πτήσεις προς το Ισραήλ και τσάρτερ καθώς και να είναι όλα έτοιμα για τις περαιτέρω κινήσεις πριν τον Φεβρουάριο όπου και θα γίνει μια έκθεση στο Ισραήλ που θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι φορείς και θα ειπωθούν οι τελικές αποφάσεις από τις δύο πλευρές.

http://allnews-epirus.blogspot.gr/2017/11/2018.html?m=1

ΥΓ. Θέμα ημερών είναι και το άνοιγμα πτήσεων προς την Κύπρο.
 
Ξεκινάει μέσα στο Δεκέμβριο η σύνδεση Λάρνακα - Ιωάννινα από την Tus Airways με πιθανώς προγραμματισμένες πτήσεις το οποίο μένει να δούμε αν θα είναι όντως προγραμματισμένες ή τσάρτερ πτήσεις. Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Λευκωσία παρουσία εκπροσώπων της αεροπορικής, τουριστικών πρακτόρων της Κύπρου αλλά και εκπροσώπων από τα Ιωάννινα. Πιθανές ημερομηνίες άφιξης της πρώτης πτήσεως από την Λάρνακα είναι ή στις 17 Δεκεμβρίου ή στις 19 Δεκεμβρίου. Κάτι ακούγεται ότι η πτήσεις δεν θα είναι εποχικές αλλά όλο το χρόνο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες θέλουν να ποντάρουν στους Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στα Γιάννενα,σε διαμένοντες μόνιμα Κύπριους στα Ιωάννινα,στον τουρισμό της περιοχής ειδικά τον χειμώνα αλλά ποντάρουν και στην περιοχή της Νοτίου Αλβανίας.
Η πτήσεις θα εκτελούνται με Fokker 100 των 100 θέσεων.
Η εκπρόσωποι της αεροπορικής έθεσαν το θέμα της έλλειψης των καυσίμων αλλά εφόσον έχει επιλυθεί δεν θα υπάρξει πρόβλημα καθώς η BP περιμένει το πράσινο φως από την ΥΠΑ για να ξεκινήσει την λειτουργία της στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Τέλος είχε και η Aegean εκφράσει ενδιαφέρον πριν λίγα χρόνια για τον συγκεκριμένο προορισμό αλλά τους πρόλαβε η Tus Airways.
---------------------------------------------------------------------

Η Ισραηλινή αεροπορική Arkia που έγραψα σε προηγούμενο θέμα, είναι θέμα εβδομάδων να εντάξει τα Ιωάννινα στους προορισμούς της όλο το χρόνο.
Ενδιαφέρον για θερινή σεζόν εκδήλωσε και μεγάλο τουριστικό πρακτορείο από την Ολλανδία.
Η Apollo που ξεκίνησε φέτος της πτήσεις από Κοπεγχάγη και του χρόνου ξεκινάει και την Στοκχόλμη, ενέταξε εκτός τα Σύβοτα και τους Αγίους Σαράντα και το Πάπιγκο Ιωαννίνων από τις 14 Μαίου έως και τις 24 Σεπτεμβρίου.
Επίσης ήρθαν και Ρώσοι και αναμένουμε και από αυτούς τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Τέλος και ο Μουζενίδης με την Ellinair βρέθηκε στα Ιωάννινα και από αυτόν περιμένουμε τις περαιτέρω κινήσεις του.

Κλείνοντας,θα κάνω μια μικρή αναφορά στο θέμα των καυσίμων που θεωρείται λήξαν καθώς η BP όπως είπα παραπάνω περιμένει το πράσινο φως να ξεκινήσεις οπότε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το εξωτερικό όπως τώρα με την Tus Airways, αλλά και η ΕΚΟ αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητες της από τον Μάρτιο μάλλον καθώς έχει κλείσει συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες.
Τέλος τα έργα πάνε με ρυθμούς γρήγορους καθώς έχει ξεκινήσει η ανέγερση του κτιρίου που θα κουμπώσει στο υπάρχων με μάλλον κάποια προσωρινή σμίκρυνση του χώρου των αναχωρήσεων.

:arrow: http://allnews-epirus.blogspot.gr/2017/11/2_12.html

Με εκτίμηση.
 
H TUS έχει προσθέσει στο site της τα δρομολόγια και μπορεί κάποιος πλέον να κλείσει εισιτήριο.
Οι πτήσεις είναι διαθέσιμες 16/2/18-24/3/18 με τιμές από 100€.

Τα αεροπλάνα θα αναχωρούν Παρασκευή και Δευτέρα 14:00 από Γιάννενα και 10:45 από Λάρνακα.
Οι επιλογές που είχα μέχρι τώρα ως Ηπειρώτης που ζει και εργάζεται στην Κύπρο ήταν είτε Θεσσαλονίκη και μετά ΚΤΕΛ, που οικονομικά συνέφερε λόγω Rayan, είτε με Agean με ανταπόκριση μέσω Αθήνας, που έχω ταξιδέψει και με 135€ πήγαινε-έλα (και για τις 4 πτήσεις).

Και πάλι το 108€ από Γιάννενα και 100€ από Λάρνακα είναι ανταγωνιστικό.
Καλή αρχή! :banana:
 
Ανέβηκαν στην ιστοσελίδα της Tus Airways η πτήσεις μεταξύ Λάρνακας - Ιωαννίνων.

Αναλυτικά.

:arrow: https://booking.tusairways.com/flight-r ... 2-19/1/0/0

U8190: LCA - IOA
10:45 - 13:15

U8191: IOA - LCA
14:00 - 16:20

Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή και η πρώτη πτήση όπως ξανά γράφτηκε θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου 2018.

Η τιμές είναι στα 208 ευρώ και για τα δύο σκέλη που πιστεύω είναι μια πολύ καλή τιμή για μια πτήση περίπου 2 ωρών.

ΥΓ. Να σημειώσω εδώ ότι είναι οι πρώτες διεθνείς πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων που θα μπορούν να κλείσουν εισητηρία όλος ο κόσμος καθώς δεν απευθύνεται μόνο σε τουριστικό κοινό όπως οι φετινές πτήσεις που εκτελέστηκαν από Κοπεγχάγη από το τουριστικό πρακτορείο Apollo. Είναι μια ιστορική στιγμή για τα Ιωάννινα και το αεροδρόμιο τους που κατάφεραν να υπογράψουν αυτήν την συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία.

Να ευχηθώ καλή αρχή και γεμάτες οι πτήσεις.

Με εκτίμηση.
 
Δεν ειναι οι πρώτες διεθνεις προγραμματισμενες πτησεις στα Ιωαννινα.

Στο παρελθον η Ολυμπιακη εκτελουσε για αρκετα χρονια δρομολόγια Ιωαννινα - Τιρανα.
 
Από την υπερβολική χαρά δεν το θυμόμουν, ευχαριστώ για την διόρθωση και συγγνώμη που δεν το θυμόμουν.
 
Πριν από λίγες μέρες το blog που παρακολουθώ τις εξελίξεις του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ανέβασε πως θα είναι το νέο αεροδρόμιο που φτιάχνεται σύμφωνα με τις τροποποιημένες μακέτες.

:arrow: http://allnews-epirus.blogspot.gr/2017/11/28_14.html

Εμένα και μου αρέσει έτσι όπως θα το φτιάξουν και δεν μου αρέσει. Εσάς πως σας φαίνεται;;

spotterakis":3k7lpcwe said:
Τι έγινε με την περίφημη ανακοινωση για δρομολόγια της Άστρα που θα ξεκινούσαν χειμώνα;

Επίσης τι χωρητικότητας θαναι ο νέος αεροσταθμος και η πίστα σταθμευσης τι μαξ δυνατοτητες θαχει;

Υπαρχει καποια ιστοσελίδα για τα σχέδια του νεου τερματικου-με τη νεα βερσιόν..

Spotterakis, δεν ξέρω αν την προηγούμενη φορά σε κάλυψα με την απάντηση μου, αλλά τώρα πιστεύω να πήρες μια γεύση για την νέα Version του αεροδρομίου.
 
Προσωπικά νομίζω μ αρέσει το καινούργιο περισσότερα από τις παλαιές μακέτες. Αλλά φαίνεται αισθητά μικρότερο...
 
Προς διακοπή βαδίζουν τα έργα για πολλοστή φορά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων λόγω έλλειψης χρηματοδότησης προς το προσωπικό και τους προμηθευτές και το κακό είναι ότι αφήνουν στην μέση το κτίριο με ότι συνέπειες έχει αυτό :arrow: http://allnews-epirus.blogspot.gr/2017/ ... 6.html?m=1

Να θυμίσουμε πως ο εργολάβος δεν έχει πληρωθεί από το κράτος και έχει ξεκινήσει τις εργασίες με δικά του λεφτά.

Αν υπάρχουν κάποιοι σε αυτό το φόρουμ που να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τα έργα να σκεφτούν λίγο καλά τι πάνε να κάνουν αφήνοντας και πάλι ένα αεροδρόμιο στην μέση και αυτήν την φορά με ένα μισοτελειωμένο κτίριο. Πρέπει να βρούνε την άκρη χωρίς να σταματήσουν τα έργα διότι αν έρθει πάλι η νέα θερινή σεζόν με την αυξημένη επιβατική κίνηση που περιμένουμε και τις νέες πτήσεις που από μέρα σε μέρα θα ανεβαίνουν στα site τουριστικών πρακτόρων και αεροπορικών εταιρειών και βρούν ένα αεροδρόμιο που θα θυμίζει εργοτάξιο πάει χαθήκαμε. Εγώ με ένα πράγμα απορώ γιατί τόσα χρόνια με τόσες καθυστερήσεις από τον εργολάβο εξαιτίας της χρηματοδότησης,δεν τον κήρυξαν έκπτωτο,την ώρα που ένα τέτοιο έργο θα μπορούσε κάλλιστα να τελείωνε σε άλλη χώρα της Ευρωπης και του κόσμου γενικότερα σε 1,2 χρόνια, στην Ελλάδα και στα Ιωάννινα να το σέρνουν από εδώ να το σέρνουν από εκεί με τις συρρικνώσεις στα κτιριακά και στις χρηματοδοτήσεις και να μην έχουν τελειώσει ακόμα μια 10ετια μετα; Καλά ας μην μιλήσουμε για το ποιος φταίει για την χρηματοδότηση, διότι τον ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι αυτός που δεν το έβαλε στο ΕΣΠΑ.
Το θέμα είναι να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί θα τρέχουμε εν μέσω θερινής σεζόν και δεν θα προλαβαίνουμε, όπως για παράδειγμα έτρεχαν με τα καύσιμα.


Με εκτίμηση.
 
Ένα πρόβλημα που δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις και παραλίγο και στην ακύρωση των πτήσεων της Apollo την προηγούμενη Άνοιξη πριν ξεκινήσουν οι πτήσεις τον Ιούνιο οι οποίες εν τέλει πραγματοποιήθηκαν,λύνεται οριστικώς και αμετακλήτως και δεν είναι άλλο πέρα από το θέμα των καυσίμων.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί η πρώτη εταιρεία η BP σε χώρο που έχει επιλέξει η ίδια (πληροφορίες που έχω θέλουν ο χώρος αυτός να είναι εκεί που στεγαζόταν το παράρτημα της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι και λίγο πριν τα κτίρια της πρώην ΔΕΣΕ).Έτσι λοιπόν όλα θα είναι έτοιμα και η πρώτη πτήση από την Κύπρο θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα στις 16 Φεβρουαρίου. Αλλά έπεται και συνέχεια μια ακόμα εταιρεία η κρατική ΕΚΟ (αν θυμάστε είναι αυτήν που συμφώνησαν όταν έγινε η συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό και μας υποσχέθηκε ότι θα το λύσει και θα φέρει εταιρεία ανεφοδιασμού στα Γιάννενα για να λυθεί το πρόβλημα αλλά την πρόλαβε πρώτη η BP που ήταν και παλιά στο αεροδρόμιο) θα πιάσει δουλειά από την Άνοιξη και θα εγκατασταθεί και αυτήν σε χώρο δίπλα από την BP.

:arrow:https://www.epiruspost.gr/reportaz/5853 ... -ioanninon


ΥΓ. Κάθε Δευτέρα με το μέχρι στιγμής ανακοινωθέν πτητικό πρόγραμμα θα έχουμε 5 πτήσεις προγραμματισμένες: 2 Olympic, 2 Small Planet και 1 TUS Airways. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα ξανά ζήσει παλαιές εποχές.

Με εκτίμηση.
 
Top