British Airways

Βασικά, αυτό που σχεδιάζουν να κάνουν είναι να βάλουν τους status επιβάτες στα 3 πρώτα γκρουπ. Στο 4ο γκρουπ βάζουν τους επιβάτες, που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια της οικονομικής χωρίς στάτους και στο 5ο γκρουπ βάζουν τους επιβάτες, που έχουν αγοράσει τα NOBAG (και θεωρητικά, τα φθηνότερα) εισιτήρια της πτήσης. Μέχρι τώρα, υποτίθεται, ότι η επιβίβαση γινόταν βάσει του πόσο «μέσα» βρίσκεται η σειρά που κάθεται κανείς (μετά τους status/business επιβάτες), με τη λογική, ότι βάζοντας αυτούς που κάθονται στις τελευταίες σειρές, να επιβιβαστούν πρώτοι, διατηρεί της μπροστινές σειρές ελεύθερες, για να περάσουν οι επόμενοι. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό το νέο μέτρο βοηθάει στην επιβίβαση ή λειτουργεί ως ψυχολογικός εκβιασμός, για να αγοράσει κανείς ακριβότερο εισιτήριο ή πληρώσει κάποιο priority boarding, που θα του προσφερθεί ως ancillary, φοβούμενος είτε ότι δε θα βρει χώρο να βάλει τη χειραποσκευή του, είτε ότι θα θεωρηθεί υπαινιγμός, πως «κυνήγησε» το χαμηλότερο ναύλο, άρα εισοδηματικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αυτούς που επιβιβάστηκαν πριν από αυτόν. Για τους περισσότερους, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Στο μικρόκοσμο κάποιων άλλων όμως, αυτό μπορεί να αποτελεί θέμα πρεστίζ.

http://www.independent.co.uk/travel/new ... 62236.html
 
Αυτός ο Cruz ό,τι του καπνίσει κάνει. Πάει να κάνει την ΒΑ low-cost χωρίς το χαμηλό κόστος...
 
Oσοι κλεινουν ναύλο χωρίς αποσκευή, μπορουν να την προσθέσουν αργοτερα,οπως στην Α3 ή δεν παιζει αυτό στην ΒΑ?
 
Παίζει αλλά την χρυσοπληρώνεις..
 
Ναι, ευχαριστω..Μηπως ξερει κανεις να με βοηθησει και με το θεμα του executive club? Εκανα εγγραφη ονλάιν κ μου εστειλαν τον αριθμό..Ακομα δεν εχω πατήσει το λινκ ενεργοποιησης λογαριασμου γιατί ανακάλυψα παλιοτερη εγγραφη μου όπου ειχα καποτε μιλια..Εβαλα τον παλιο αριθμο στο σάιτ κ οτι ξεχασα το συνθηματικό να μου στειλουν νέο,αλλά δεν εστάλη κάτι. Και τωρα εχω μπερδευτεί..Ισχυουν και τα δυο; Ισχυει ακομη το παλιό μέχρι να ενεργοποιήσω τον νέο; Αν ναι γιατι δεν μου εστάλη λινκ για reset password? δεν ισχυει κανένα; Εγω σε ενδεχόμενη κρατηση ποιο θα δωσω για τα μίλια; :?
 
British Airways customer data stolen from its website

British Airways is investigating the theft of customer data from its website and app over a two-week period and has urged customers affected to contact their banks or credit card providers.

The airline said around 380,000 payment cards had been compromised and it had notified the police.

In a statement it said: "The stolen data did not include travel or passport details. From 22.58 BST August 21 2018 until 21.45 BST September 5 2018 inclusive, the personal and financial details of customers making bookings on ba.com and the airline's app were compromised. The breach has been resolved and our website is working normally.

Όλο και πιο χαμηλά. :mrgreen:
 
Σημερα είναι το τελευταιο δρομολογιο του Boeing 767-336ER με κινητήρες Rolls Royce. ΒΑ663 από Λαρνακα προς Χιθροου με το G-BHZA να εκτελεί την τελευταία πτηση. Αυριο Δευτερα το G-BHZB και την Τριτη το G-BHZB θα πεταξουν για τελευταια φορα προς St Athan για σκραπ! :cry:
 
Ήμουν στην τελευταία πτήση και ήταν πραγαμτικά ιδιαίτερη. Πέρα από την τελευταία εμπορική πτήση του 767 στην BA, ήταν και η τελευταία πτήση και προσγείωση της κυβερνήτη Julie Levy, η οποια φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλής στα media σαν γυναικα πιλότος. Το πλήρωμα καμπίνας ήταν γεμάτο senior managers και μαζί τους ήταν και η νούμερο ένα αεροσυνοδός σε seniority level της BA. Δώσανε σαμπάνιες, πιστοποιητικά και γενικά επικρατούσε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της πτήσης, με πολύ κόσμο στο πόδι να βγάζει φωτογραφίες με το πλήρωμα και να συλλέγει αυτόγραφα. Είχαν έρθει αρκετά άτομα μονο για την συγκεκριμένη πτήση..ακόμα και από την Αυστραλία.


Και τα δυο 767 θα αναχωρήσουν για St Athan σήμερα.
G-BZHA B763 BAW9250 ptd 10.30
G-BZHB B763 BAW9252 ptd 14.00
 
Το Boeing 767-300ER φεύγει, το Airbus A321neo έρχεται! Με 235 θέσεις, έχει 30 θέσεις λιγότερες από το B767 και τον ίδιο αριθμό θέσεων με το A321neo της easyJet. Το τραπεζάκι ανάμεσα στα καθίσματα καταργείται στην Club Europe, αν και το μεσαίο κάθισμα θα παραμένει κενό. Καλοτάξιδο!
 
Top