Cathay Pacific

AirNamibia

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
25/02/2016
Μηνύματα
1.282
Likes
240
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
HVN
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTT
Ενδιαφέρουσες εξελίξεις, :idea:
η Cathay Pacific σχεδιάζει να μετακομίσει στην Star Alliance καθώς η Air China κατέχει το 29,99%. Αλλά κυριότερος λόγος είναι τα σχέδια της China Southern που σχεδιάζει να μετακομίσει στην Oneworld καθώς η American Airlinew κατέχει το 3,68%.
Θα είναι ανώφελο δύο εταιρείες να είναι στην ίδια συμμαχία και να έχουν τις βάσεις τους τόσο κοντά. CAN για HKG ένα τσιγάρο δρόμος. Λέτε η Qatar που κατέχει το 9,6% της Cathay να την συγκρατήσει στην Oneworld; :?:
Τώρα θα μου πείτε China Southern με Hainan Airlines (ώσπου να πάει στην Oneworld…!.!) ταιριάζουν καλύτερα από China Southern με China Eastern και China Airlines;
Δεν ξέρω αλλά πολύ συνωστισμός.,΄..΄.. :?:
H Cathay στην Star Alliance θα έχει παρέα μόνο την Air China και την Eva.
Θα είναι όμως τρομερό κτύπημα για την Κοινοπολιτεία, ένα βήμα πιο μακριά :( το Χονγκ Κονγκ από το Η.Β. :mrgreen:

Τώρα θα μου πείτε, τι μας νοιάζει εμάς; Μήπως η Α3 θα κάνει συνεργασία με την CX; εδώ η Α3 δεν κάνει συνεργασία με την Avianca :evil: (και με την ΑC ή την ΤΡ που έχει συνεργασία, η AC την LH προτιμά και η ΤΡ προτιμά την LX), θα κάνει συνεργασία με τις Ασίες;
:D

https://www.ch-aviation.com/portal/news ... -alliances
 
Πολύ ενδιαφέρον! Ενδιαφέρον επίσης και το ότι το προφίλ της cathay ταιριάζει περισσότερο στην OW παρά στην Star, με περισσότερη έμφαση στις premium καμπίνες και μάλλον μέτρια economy. Προφανώς βέβαια αυτά είναι λεπτομέρειες σε σχέση με το πού βρίσκονται τα hubs και την κάλυψη του network.

Σε κάθε περίπτωση, όποτε μια σοβαρή εταιρία φεύγει από την Sky Team η αεροπορία παγκοσμίως πρέπει να κάνει πάρτι. :mrgreen: :mrgreen: Κρίμα μόνο που δεν είναι η China Eastern ;)

Παρεμπιπτόντως, ένας λόγος που σίγουρα νοιάζει τους frequent flyers της Aegean, είναι ότι επιτέλους μπαίνει μια εταιρία με εξαιρετική business στις πιθανότητες εξαργύρωσης των Α3 μιλίων μας! :great:
 
Top