Eπιλογή σχολής

Αρχικα σας ευχαριστω ολους που εχετε την ορεξη να δωσετε καποια βοηθεια....Θελω να σας ρωτησω...δλδ τι προτεινετε να κανω ωστε να ασχοληθω με ενα ελαγγελμα που εχει σχεση με την πολιτικη αεροπορια αν γινετε φυσικα δωρεαν...και επισης λενε οτι δημιουργειται μια νεα σχολη σχοκη υπαξιωματικων αεροποριας δλδ ΣΜΥΑ ξερετε τπτ...?γτ θα ηταν κριμα ενω θελω πολυ να ασχοληθω με επαγγελμα που αφορα την πολιτικη αεροπορια...ειμαι κ θεωρητικη....αλλα δν πιστευω να υοαρχει καποιο προβλημα με αυτο αλλα αρχικα ας λυσουμε τα παρακατω κ βλεπουμε...Και αν ξερετε καποια δημοσια σχολη σε αλλη χωρα που ειναι ελληνικη η αγγλικη η κατι τετοι τελοςπαντων να μ πειτε....βεβαια να ξεμπερδευουμε με τα παρακατω απλα για να μν ερθουν στην συνεχεια μαζεμενα :D Περιμενω :D
 
Όπως σου είπαν και παραπάνω ο όρος "πολιτική αεροπορία" περιλαμβάνει πληθώρα επαγγελμάτων(ελεγτής εναέριας κυκλοφορίας;λήρωμα καμπίνας,μηχανικός,χειριστής και τόσα άλλα)
.
Η ΣΤΥΑ που αναφέρεις είναι σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας και μετά την αποφοίτηση σου θα πρέπει να παραμείνεις κάποια (αρκετά νομίζω) χρόνια στην ΠΑ, σε πόστο πιθανότατα άσχετο με την αεροπορία.

Από κει και πέρα, δωρεάν σχολές υπάρχουν, όπως το ΙΕΚ που αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά και το ΙΕΚ Ελληνικού, καθώς και σχολές αεροναυπηγών επιπέδου ΤΕΙ και ΑΕΙ (Χαλκίδα και Πάτρα αντίστοιχα). Βέβαια, δεν ξέρω κατα πόσο έχεις πρόσβαση σε αυτά από την θεωρητική κατεύθυνση.
Επίσης, κατά καιρούς γίνονται προκηρύξεις για προσλήψεις και εκπαίδευση ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και συχνά ζητούνται άτομα για πλήρωμα καμπίνας.

Για σχολές του εξωτερικού δεν γνωρίζω, αλλά μια φιλική συμβουλή που μπορώ να σου δώσω και θα σε βοηθήσει, σε ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις στην ζωή σου, είναι να μάθεις να ψάχνεις. Μια αναζήτηση στο google, αλλά και σε αυτό εδώ το φόρουμ, θα σε βοηθήσει να σου λυθούν πολλές, αν όχι όλες οι απορίες.
 
Σας ευχαριστω αν εχω καποια αλλη απορια θα σας ενημερωσω....Οσον για τν αναζητηση εχω φαει ατελειωτες ωρες μονο και μονο για να ψαξω γιαυτο μπηκα στην ομαδα αυτη :D :great:
 
Θα ηθελα μια δημοσια σχολη η οποια να εχει σχεση με πολιτικη αεροπορια.....αλλα τα ιεκ δν ειναι κ τοσο ψηλα.

Λοιπον εψαξα αρκετα αλλα δν λενε τπτ...κριμα που σν υπαρχει μια σχολη πολιτικης αεροποριας...μηπως εκτος απο τα ιεκ ξερετε τπτ καλυτερο που να ασχολειται με την Πολιτικη αεροπορια δωρεαν παντα?Γιατι οπως ξερετε τα ΙΕΚ δν ειναι και τοσο υψηλα....Τι λετε..
 
Chris Kon said:
Λοιπον εψαξα αρκετα αλλα δν λενε τπτ...κριμα που σν υπαρχει μια σχολη πολιτικης αεροποριας...μηπως εκτος απο τα ιεκ ξερετε τπτ καλυτερο που να ασχολειται με την Πολιτικη αεροπορια δωρεαν παντα?Γιατι οπως ξερετε τα ΙΕΚ δν ειναι και τοσο υψηλα....Τι λετε..
 
Γεια σας ξανα...Θα ηθελα να ρωτησω καποια πταγματα για την πολεμικη αεροπορια.....αρχικα Η σχολη ΣΜΥΑ τι σχολη ειναι γενικα τι ειδικοτητες εχει κτλπ...Δευτερον,απο οσο ξερω υπαρχει περιπτωση να με παρουν γτ ειμαι θεωρητικη κατευθυνση αλλα μπορει κ οχι...αν μπορειτε να με σιγουρεψετε.Τριτον και τελευταιο αν μπορω να περασω απο την πολεμικη στην πολιτικη αεροπορια ποτε και πως?Αν μπορειτε να με απαντησετε ευχαριστω... :D
 
Κοιτα αρχικα θα ηθελα να ασχοληθω με την ΠΑ αλλα απο τι καταλαβα δν υοαρχουν δημοσιες σχολες παρα μονο ιδιωτικες κ τα λεφτα ειναι πολλα κατι που δεν εχω...Εμαθα πως μπορω να μπω σε πολεμικη αεροπορια κ μετα να μεταφερθω Στην ΠΑ....Το προβλημα ειναι οτι ειμαι θεωρητικη κ δν ξερω τι δυνατοτητες εχω...Γενικα θα με ενδιεφερε επιμελητης πτησεων κτλ....Οτι μπορειτε να μ πειτε....ειμαι σε αναμονη :)
 
Επιμελητή πτήσεων έχει το δημόσιο ΙΕΚ Θέρμης και ίσως άλλα ΙΕΚ.
 
Top