LGTS/SKG: Έργα στο intersection των διαδρόμων

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας;Δηλαδή οι άλλες εταιρίες πετάνε με χαμηλά στάνταρντς ασφαλείας;
 
ΣΕ ΦΟΥΛ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ Η ΚΙΝΗΣΗ

Με υπερταχείς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες στη συμβολή των διαδρόμων του αεροδρομίου «Μακεδονία», με αποτέλεσμα ενώ άρχισαν με καθυστέρηση 40 ημερών – στις 25 Νοεμβρίου αντί στις 16 Οκτωβρίου 2017- να είναι ήδη μπροστά 10 ημέρες από το χρονοδιάγραμμα.

Τα συνεργεία του εργολάβου δουλεύουν νυχθημερόν αξιοποιώντας τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ενώ φορτσάρουν για να προλάβουν τυχόν επιδείνωση του καιρού αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το τμήμα της συμβολής των διαδρόμων 10/28 και 16/34, θα παραδοθεί ως τις 7 Μαρτίου 2018, αλλά αν δεν μας τα χαλάσει ο καιρός, μπορεί να παραδοθεί ακόμη νωρίτερα. Ως σήμερα, έχει γίνει η μισή οδοστρωσία του συγκεκριμένου τμήματος το οποίο προηγουμένως είχε ανασκαφεί σε βάθος 2,7-2,8 μέτρων, χωρίς ευτυχώς να εντοπισθούν παλαιά πυρομαχικά, όπως είχε συμβεί σε άλλα σημεία του διαδρόμου 10/28.

Με την ολοκλήρωση της οδοστρωσίας, περί τις αρχές Φεβρουαρίου, θα αρχίσουν τα ασφαλτικά. Ανάδοχος, αρχές αεροδρομίου και τουριστικοί φορείς παρακαλάνε να μη χαλάσει ο καιρός και συγκεκριμένα να μην εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες χαμηλότερες από -5 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/trechoun-t ... -makedonia
 
Πρακτικά αυτό τι σημαίνει? Ότι μπορεί και να κλείσει το αεροδρόμιο? Ότι θα φύγουν κι άλλες εταιρίες?
 
Η αναφορά στον Όλυμπο επιεικώς αστεία νομίζω. :rolleyes: Εκεί ήταν πάντα...

The approaches lack Missed Approach guidance regarding high terrain in Northeast, East, and Southeast sectors
and the Southwest sector, Mount Olympus 2960m approx 10,000ft is southwest of the field.
 
και εμειναν 2 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση και καλά νωρίς έβγαλαν ανακοίνωση.
 
4η συνεχόμενη μέρα προβλημάτων...

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" της Καβάλας αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ρώμη- Θεσσαλονίκη.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής, και αιτία ήταν οι δυσδμενείς καιρικές συνθήκες που εκικρατούσας στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, και οι οποίες καθιστούσαν αδύνατη την προσγείωση του.

https://www.kavalareport.gr/koinonia/an ... romio.html

Έχουν μείνει λιγότερο από 2 μήνες για την ολοκλήρωση των έργων! Λίγη υπομονή!

Και κάποιο άλλο ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ νέο!

Το 2019 μεταφέρεται η λειτουργία του "υπερατλαντικού" διαδρόμου προσαπογειώσεων 10-28 του Αεροδρομίου Μακεδονία. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών το έργο παίρνει παράταση 365 και νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης τις 31.12.2018. Αυτό σημαίνει πως η λειτουργία του νέου διαδρόμου θα ξεκινήσει από το 2019, εφόσον βεβαίως δεν έχουμε και άλλες καθυστερήσεις.

http://www.ypodomes.com/index.php/liman ... -diadromou
 
Ryanair: Memmingen,Berlin,Ciampino,Karlsruhe(Diverted Kavala), Athens (Diverted Athens).

Aegean: Munich (Diverted Kavala), και το σύνολο μέχρι και αυτήν την ώρα των πτήσεων από Αθήνα έχει ακυρωθεί εκτός από την OA106 στις 07:55 το πρωί και την OA104 όπου προσγειώθηκε με καθυστέρηση στις 13:15.

Η Turkish Airlines γύρισε πίσω στην Κωνσταντινούπολη και η Tarom συνεχίζει τα Holdings πάνω από την Θεσσαλονίκη.

Πάντως η ορατότητα δυσκόλεψε πιο πολύ μετά τις 07:45 το πρωί και μετά, σύμφωνα με τα Metars που βλέπω στο FR24.

Αυτά τα νέα μέχρι και αυτήν την ώρα.

Με εκτίμηση.
 
Mα η πρωινη ομιχλη δεν εφυγε και αντικατασταθηκε απο ψιλοβροχο με καλυτερη ορατοτητα; ουτε δυνατους ανεμους εχει,αρα γιατι ακομα υπαρχει προβλημα;
 
Πτήση της aegean από τη Φραγκφούρτη κάνει κύκλους πάνω απ' τη δυτική Θεσσαλονίκη τώρα... έκανε ήδη δύο και συνεχίζει
 
Top