LGTS/SKG: Έργα στο intersection των διαδρόμων

spotterakis":1zqxgu6t said:
Mα η πρωινη ομιχλη δεν εφυγε και αντικατασταθηκε απο ψιλοβροχο με καλυτερη ορατοτητα; ουτε δυνατους ανεμους εχει,αρα γιατι ακομα υπαρχει προβλημα;

METAR: LGTS 121250Z VRB03KT 2000 -RA BR SCT005 BKN018 10/08 Q1017 NOSIG
Scattered clouds at a height of 500 ft
Broken clouds at a height of 1800 ft
 
Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο Ελευθέριος Βενιζέλος για προορισμό Θεσσαλονίκη. 15:30 κανονικά πετάω αλλά είπανε ότι θα μας ενημερώσουνε στις 15:30 για τον καιρό και για την ομίχλη. 13:30 πετούσε ακόμα μια πτήση για Θεσσαλονίκη από Αθήνα και είχε καθυστερήση επίσης. Δεν με ενοχλεί η ταλαιπωρία γιατί ξέρω πως είναι η κατάσταση οπότε υπομονή ;)

Ακόμα λένε για την ομίχλη πάντως και ότι περιμένουν δελτίο καιρού.
 
Η ελάχιστη δυνατή ορατότητα χωρίς ILS για να προσγειωθεί αεροπλάνο ξέρετε ποια είναι?
 
Να πρεπει απλα ο πιλοτος να βλεπει το διαδρομο; :rolleyes:
 
aris320":2bh1k802 said:
Ryanair: Memmingen,Berlin,Ciampino,Karlsruhe(Diverted Kavala), Athens (Diverted Athens).

Aegean: Munich (Diverted Kavala), και το σύνολο μέχρι και αυτήν την ώρα των πτήσεων από Αθήνα έχει ακυρωθεί εκτός από την OA106 στις 07:55 το πρωί και την OA104 όπου προσγειώθηκε με καθυστέρηση στις 13:15.

Η Turkish Airlines γύρισε πίσω στην Κωνσταντινούπολη και η Tarom συνεχίζει τα Holdings πάνω από την Θεσσαλονίκη.

.

Και η Austrian σήμερα πήγε Καβάλα, μας το είπαν ήδη στη Βιέννη ότι λόγω των έργων και των σημερινών καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατό προσγείωση στη Θεσσαλονίκη. Και όπως το βλέπω ελάχιστες πτήσεις σήμερα προσγείωσαν τελικά Θεσσαλονίκη.

Για να δούμε τί θα γίνει, μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχω τουλάχιστον άλλα 6 με 7 αεροπορικά ταξίδια…
 
Ο μεγάλος διάδρομος σίγουρα δεν λειτουργεί; Γιατί βλέπω απόψε ότι όλες οι προσγειώσεις και απογειώσεις γίνονται από αυτόν.
 
Λάθος βλέπεις.

Από τον τροχοδρομο 10L/28R γίνονται όλες οι προσγειώσεις και απογειώσεις, ο οποίος βρίσκεται παράλληλα με τον 10/28 που είναι υπό κατασκευή.
 
Ναι, έτσι είναι. Πάντως, το Δεκέμβριο ερχόμενος από Κύπρο είχαμε προσγειωθεί στο μικρό κάθετο διάδρομο και όχι στο μεγάλο παράλληλο του υπό κατασκευή.
 
Αν κάποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε αφανταστα.
Όταν η Turkish ακυρώνει πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Θεσσαλονίκη τους επιβάτες τους προωθεί την ίδια μέρα με πτήσεις μέσω Αθηνών ή τους βάζει για την επόμενη μέρα;
 
chr04΄, αυτό μόνο η Turkish θα σου απαντήσει .
 
Top