LGTS/SKG: Έργα στο intersection των διαδρόμων

Πάλι πρόβλημα?
 

Attachments

  • ryanair.jpg
    ryanair.jpg
    67,9 KB · Προβολές: 2.385
  • aegean.jpg
    aegean.jpg
    39,9 KB · Προβολές: 2.314
  • ellinair.jpg
    ellinair.jpg
    38,4 KB · Προβολές: 2.314
  • ryanair_2.jpg
    ryanair_2.jpg
    34,8 KB · Προβολές: 2.314
Αν και αυτή τη στιγμή έχει αρκετά καλή οριζόντια ορατότητα εδάφους (8000m) έχει broken clouds στα 400 πόδια πράγμα που καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε προσγείωση χωρίς ILS. Όσοι προσπάθησαν στον 10L έφτασαν μέχρι τα 500m ύψος πάνω από την θάλασσα και έφυγαν...
Κατάσταση αεροδρομίου κίτρινη LowIFR σύμφωνα με το avia weather
 
Πολύ δύσκολες συνθήκες. Μόλις πέρασε η πτήση από Μόναχο πάνω από την Καλαμαριά στα 300m ύψος και δεν φάνηκε ούτε ένα φως... μόνο ο ήχος
 
Δεν υπαρχει πατος στην ταλαιπωρια των επιβατων στο Μακεδονια, ατελειωτα προβληματα σε καθημερινη βαση πλεον.
Ειναι μολις 9.15 κ λογω ομιχλης ηδη μία πτήση της Olympic Air προς Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη για τις 8:30 έχει ακυρωθεί, ενώ σημαντικές καθυστερήσεις υπάρχουν στην πτήση της Ellinair για Στουτγκάρδη και στην πτήση της Turkish Airlines για Κωνσταντινούπολη.
 
Ατελειωτη "βεντουζα" και σημερα για τους επιβατες στο Μακεδονια.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του αεροδρομίου οι πρωινές πτήσεις της Olympic Air από και προς Αθήνα ακυρώθηκαν, όπως και η πτήση της Turkish από Κωνσταντινούπολη. Η αγανάκτηση και η ταλαιπωρία που υφίστανται για ακόμη μία ημέρα οι επιβάτες είναι μεγάλη,
 
Συγκεντρωτικά μέχρι σήμερα τα στοιχεία από τα έργα στο Μακεδονία (σύμφωνα με έρευνα της voria.gr)

- Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι χθες 17 Ιανουαρίου ακυρώθηκαν 46 πτήσεις, ενώ σε άλλα αεροδρόμια κατευθύνθηκαν 34 πτήσεις (Καβάλα κ Αθήνα)

- Οι χειρότερες ημέρες για το αεροδρόμιο και τους επιβάτες ήταν η Τρίτη 9 Ιανουαρίου και η Παρασκευή 12 Ιανουαρίου όταν ακυρώθηκαν 10 πτήσεις την κάθε ημέρα

- Οι πτήσεις που επηρεάζονται κυρίως είναι οι πρωινές και συγκεκριμένα από και προς Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Μπέργκαμο(Μιλάνο) και Ηράκλειο.

- Τρεις αεροπορικές εταιρείες, οι EasyJet, Wizzair και Eurowings έχουν σταματήσει να πετούν στη Θεσσαλονίκη μετά την έναρξη των έργων.
 
Συν τις (κάποιες φορές πολύωρες) καθυστερήσεις άλλων πτήσεων – με πολλούς επιβάτες που τελικά καταφέρουν μεν να φύγουν από Θεσσαλονίκη, αλλά χάνουν μετά τις ανταποκρίσεις τους (ιδιαίτερα στις πτήσεις για MUC/FRA/VIE). Αν και φυσικά το πιο σημαντικό είναι να φύγεις από Θεσσαλονίκη…

Και όπως το βλέπω, σήμερα η ίδια εικόνα, ακυρώσεις από / προς Αθήνα και IST.
 
Υπάρχει περίπτωση να χάσει κάποιος την ανταπόκρισή του από Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας για το εξωτερικό με την aegean? Ακόμη κι αν έχει κάνει ολόκληρη κράτηση για πχ Θεσσαλονίκη-Μαδρίτη από το επίσημο σαιτ της εταιρίας? Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
 
Αν η κράτηση έχει ένα booking ref (PNR), ένα ηλεκτρονικό αριθμό (e-ticket) δεν θα έχεις θέμα η Α3 θα σε τακτοποίηση με την επόμενη διαθέσιμη χωρίς κάποια χρέωση.
 
Εάν έχεις κλείσει τις πτήσεις σε ένα εισιτήριο είναι υποχρέωση της αεροπορικής να φροντίσει για δωρεάν rebooking σε εναλλακτική πτήση και να καλύψει τα τυχόν έξοδα (ξενοδοχείο κλπ.). Και η Α3 το κάνει (το ίδιο και η OS).

Εάν σε πτήσεις όπως SKG-ATH-MAD ακυρώνεται ήδη η πρώτη πτήση, μπορεί να σου το αλλάξει και μέσω MUC ή FRA. Κάποιες φορές το κάνουν ήδη όταν η πρώτη πτήση έχει τέτοια καθυστέρηση που σίγουρα θα χάσεις την ανταπόκριση και έχει καλύτερες εναλλακτικές.

Βέβαια, από Θεσσαλονίκη συχνά δεν έχει και πολλές άλλες δυνατότητες (ή σε μέρες με πολλές ακυρώσεις οι πτήσεις είναι γεμάτες). Στις πτήσεις για FRA/MUC/VIE η δική μου εμπειρία είναι ότι συχνά σου λένε να πετάς εκεί και ότι εκεί θα σε βάλουν στην επόμενη πτήση στον τελικό σου προορισμό.

Και ακόμα για Αθήνα μπορεί να σου πουν να πετάς για Αθήνα κι ότι από εκεί να συνεχίζεις με άλλη πτήση για Μαδρίτη. Δηλ. εξαρτάται από την συγκεκριμένη περίπτωση, διαθέσιμες εναλλακτικές κλπ.
 
Top