Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

Τί πρόβλημα να υπάρχει με την εταιρεία;
Πρόβλημα θα υπήρχε αν ακολουθούσε και σκέλος επιστροφής οπότε πιθανότατα θα ακυρώνονταν το σκέλος αυτό.
Επίσης θα προκαλούνταν αναστάτωση στην περίπτωση που ταξιδέψει κανείς με αποσκευή (να ψάχνει την βαλίτσα στον Βενιζέλο - βαλίτσα μόνη της δεν μπορεί να μπει σε πτήση χωρίς να εισέλθει ο επιβάτης).
Αν είναι τελευταίο σκέλος πτήσης και μόνο με χειραποσκευή δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα.
 
"Αν είναι τελευταίο σκέλος πτήσης και μόνο με χειραποσκευή δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα."

ακριβώς έτσι. και μάλιστα πτήση one-way. Ένιωσα αδιαθεσία θα με βάλουν να ταξιδέψω με το ζόρι;
 
Για πληροφορίες, Google: Hidden city ticketing. Το έκανα πέρυσι και το είχα μελετήσει αρκετά, αφού είχα κλείσει το εισιτήριο :eek: :eek:

Υπάρουν συνέπειες που ίσως να αφορούν κάποιους.
 
Νομίζω ότι η Α3 έχει ξεφύγει, :shock: περί τις 15 Αυγούστου 2018 θέλει για one way εισιτήριο
ATH-NTE €238,24 :?:
ATH-MRS €270,69
ATH-CDG €169,69-219,69
Εύχομαι να μείνουν με τον μουτζούρη στο χέρι.
Αγόρασα στις 15/8/18
ATH-CDG AF1433 18;15-20;40 A320
CDG-NTE AF7728 21;55-23;00 A318 τελικό κόστος €127,80
 
Κατα την δική μου εμπειρία, όπως σε πολλές αεροπορικές, έτσι και στην Aegean ειναι καλο να κλείνεις αεροπορικά 2-3 μήνες πριν αν πρόκειται για low season και 3-4 αν προκειται για high season. Απο οτι έχω καταλάβει, χωρις να γνωρίζω το σύστημα τους, στο διάστημα των 2-3 μηνών πριν το ταξίδι φορτώνονται σταδιακά προς αγορά οι φθηνοί ναύλοι (P,T,U) ενω σε διάστημα παραπάνω αυτών των μηνών ειναι διαθέσιμοι προς αγορά μόνο οι ακριβοί ναύλοι (S,L etc). Βεβαιως πάντα έχει να κάνει και με το route καθώς και τον αριθμό κρατήσεων όπου έχουν πραγματοποιηθεί.
 
Δεν είναι μόνο η Α3. Ryanair oneway SKG-CLR στις 19 Αυγούστου για το βασικό εισιτήριο χωρίς βαλίτσα και τίποτα 270 Ευρώ… Α3 στο SKG-BRU (μέσω ATH) με 222 Ευρώ είναι πιο φθηνό.

Όπως έγραψε και ο ΑΕΕ320: Ιδιαίτερα στο high season πολλές εταιρίες προσφέρουν αρχικά μόνο τους υψηλούς ναύλους, και ανάλογα με την πορεία των κρατήσεων αργότερα δίνουν και πιο φθηνούς. Βέβαια, σε κάποιες ημερομηνίες (αρχές – τέλος διακοπών και παρόμοια) οι τιμές κάποιες φορές ποτέ δεν πέφτουν...
 
Γνωρίζει κάποιος εάν η Aegean βγήκε χθες από κάποιο από τα GDS ?

Το ExpertFlyer του οποίου είμαι συνδρομητής δεν δείχνει πλέον τις domestic πτήσεις των ΟΑ/Α3 (οι international εμφανίζονται κανονικά). Το ίδιο συμβαίνει εάν κάποιος κάνει αναζήτηση μέσω του airtickets.
 
Η Aegean εβγαλε απο τα GDS όλες τις πτήσεις κοινού κωδικού με την Olympic Air. Πλέον, αν θες να δεις δρομολόγια ή κρατήσεις για πτήσεις με domestic add-ons (π.χ. HER-ATH-CDG) ή πτήσεις απο Κυπρο προς Ευρωπη μεσω Ελλαδας (π.χ. LCA-ATH-LHR), θα πρεπει να παιρνεις την πληροφορια με εναν απο τους παρακατω τροπους:

- OA website
- A3 website
- online ταξιδιωτικα γραφεια με NDC connection με την A3, που παρακαμπτει τα GDS.
- ταξιδιωτικά γραφεια με SPRK connection
- A3 callcentre και εκδοτηρια

Γενικά προσπαθούν να περιορίσουν τις δαπάνες από το κόστος διανομής και να προσελκυσουν τον πελάτη στα δικά τους καναλια διανομής.
 
Δηλαδή, στην ουσία καταργεί όλα τα interlining connections με άλλες εταιρίες; Ή πώς θα κλείσεις τώρα σε ένα ενιαίο εισιτήριο της LH ή LX συνδέσεις όπως (XXX)-FRA/ZRH-ATH-HER ; Αναγκαστικά θα κλείσεις μέχρι Αθήνα και ξεχωριστό εισιτήριο ATH-HER;

Ή σε περίπτωση που χάνω π.χ. την ανταπόκριση VIE-SKG, στο transfer desk του αεροδρομίου δεν θα βρουν τώρα εναλλακτικές VIE-ATH-SKG, αφού προφανώς εκεί χρησιμοποιούν GDS και δεν μπορούν πια να κάνουν κρατήσεις για τις πτήσεις εσωτερικού;

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική. Πολύ φοβάμαι ότι θα χάσει περισσότερο απ΄ότι θα κερδίσει. Και δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέχρι σήμερα πολλοί επιβάτες έκλεισας ξεχωριστές πτήσεις εσωτερικού μέσω GDS, αφού εκεί εδώ και αρκετό καιρό πούλησε μόνο τους υψηλούς ναύλους.
 
Ulrike":1nbe6bx8 said:
Ή σε περίπτωση που χάνω π.χ. την ανταπόκριση VIE-SKG, στο transfer desk του αεροδρομίου δεν θα βρουν τώρα εναλλακτικές VIE-ATH-SKG, αφού προφανώς εκεί χρησιμοποιούν GDS και δεν μπορούν πια να κάνουν κρατήσεις για τις πτήσεις εσωτερικού;

Τα γραφεία του αεροδρομίου έχουν Amadeus Altéa (όχι Amadeus Selling Platform, που έχουν τα ταξιδιωτικά γραφεία) και ανάλογα με την εταιρεία στην οποία ανήκουν, μπορούν να δουν τα A3 codeshares με ΟΑ. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα ταξιδιωτικά γραφεία.
 
Top