Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

Έχω κάνει μια δοκιμή να ψάξω MUC-HER με LH. Στην ιστοσελίδα της LH δεν μου δίνει πια καθόλου αποτελέσματα, ενώ στο expedia.de (ξανά ψάχνοντας για LH) μου δίνει μόνο τρελές ανταποκρίσεις του τύπου MUC-PRG/BEG/MXP-ATH-HER, με την πτήση PRG/BEG/MXP – ATH να είναι πτήση της Α3. Δηλ. και τα add on προφανώς τα δίνει πλέον μόνο σε πτήσεις Α3.

Ή ένα offline ταξιδιωτικό γραφείο εκεί έχει και άλλες δυνατότητες; Το MUC-ΑΤΗ-HER θα μπορούσες να το κλείσεις σε εισιτήριο Α3 (που έχει Codeshare και στις πτήσεις της LH MUC-ATH). Τί θα γίνει όμως με περιπτώσεις όπως XXX-MUC-ATH-εσωτερικού – που μέχρι τώρα μπορούσες να κλείσεις σε ενιαίο εισιτήριο της LH. Εκεί πραγματικά δεν υπάρχει πια καμία δυνατότητα, δηλ. όντως σταματάει όλα τα interlining connections :?:
 
aakunz":iryf2dzf said:
Η Aegean εβγαλε απο τα GDS όλες τις πτήσεις κοινού κωδικού με την Olympic Air. Πλέον, αν θες να δεις δρομολόγια ή κρατήσεις για πτήσεις με domestic add-ons (π.χ. HER-ATH-CDG) ή πτήσεις απο Κυπρο προς Ευρωπη μεσω Ελλαδας (π.χ. LCA-ATH-LHR), θα πρεπει να παιρνεις την πληροφορια με εναν απο τους παρακατω τροπους:

- OA website
- A3 website
- online ταξιδιωτικα γραφεια με NDC connection με την A3, που παρακαμπτει τα GDS.
- ταξιδιωτικά γραφεια με SPRK connection
- A3 callcentre και εκδοτηρια

Γενικά προσπαθούν να περιορίσουν τις δαπάνες από το κόστος διανομής και να προσελκυσουν τον πελάτη στα δικά τους καναλια διανομής.


Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες.

Ένα work around (έστω και της ταλαιπωρίας) είναι να διαλέξει κάποιος στο ExpertFlyer ένα δρομολόγιο πχ LHR-MJT η IST-MJT (που να ξεκινάει από το εξωτερικό η να καταλήγει στο εξωτερικό). Μ’ αυτόν τον τρόπο θα του εμφανίσει και το ATH-MJT αν και το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να κάνει συνδιασμους για να μπορεί να δει τα αποτελέσματα για όλες τις πτήσεις ATH-MJT της ημέρα που θέλει.
 
Αυτό διαπίστωσα κι εγώ. Ως ανταποκρίσεις σε πτήσεις εξωτερικού της Α3 δείχνει και τις πτήσεις εσωτερικού. Δηλ. BRU-ATH-SKG ή παρόμοια μάλλον μπορείς να κλείσεις και κανονικά μέσω GDS.

Μένει όμως το ερώτημα τί γίνεται με τα interlining / add ons σε πτήσεις άλλων εταιριών. Εάν ψάχνεις π.χ. ZRH-SKG με LX μέσω ATH, στο Expertflyer σου δίνει ανταποκρίσεις μόνο με Ellinair…

Κι εκεί πραγματικά αναρωτιέμαι πώς το σκέφτηκαν στην Α3. Εφόσον ξέρω η Α3 έχει interlining agreement με αρκετές εταιρίες. Πώς να κλείσεις τώρα τέτοιες συνδέσεις, εάν στα GDS δεν έχει πια τις πτήσεις εσωτερικού ή μόνο σαν add on σε πτήσεις Α3;
 
Ισχύει και πάλι το ότι μπορείς να δεις τα domestic add-ons, αλλά μόνο σε συνδυασμό με πτήσεις εξωτερικού της Αιγαίου (marketed ή operated).
 
Ulrike":25wyx890 said:
Αυτό διαπίστωσα κι εγώ. Ως ανταποκρίσεις σε πτήσεις εξωτερικού της Α3 δείχνει και τις πτήσεις εσωτερικού. Δηλ. BRU-ATH-SKG ή παρόμοια μάλλον μπορείς να κλείσεις και κανονικά μέσω GDS.

Μένει όμως το ερώτημα τί γίνεται με τα interlining / add ons σε πτήσεις άλλων εταιριών. Εάν ψάχνεις π.χ. ZRH-SKG με LX μέσω ATH, στο Expertflyer σου δίνει ανταποκρίσεις μόνο με Ellinair…

Κι εκεί πραγματικά αναρωτιέμαι πώς το σκέφτηκαν στην Α3. Εφόσον ξέρω η Α3 έχει interlining agreement με αρκετές εταιρίες. Πώς να κλείσεις τώρα τέτοιες συνδέσεις, εάν στα GDS δεν έχει πια τις πτήσεις εσωτερικού ή μόνο σαν add on σε πτήσεις Α3;

Αγαπητη Ulrike,

Expertflyer. Μεγαλη προσοχη στις αναζητησεις εσωτρικου !! Τι θελω να πω:

Ας πουμε οτι στην πραγματικοτητα θελω να πεταξω στο ATH-MJT την 1η Απριλιου. Λογω των τελευταιων εξελιξεων με την αποχωρηση απο τα GDS θα δοκιμασω αναζητηση χρησιμοποιοντας την Κωνσταντινουπολη ως σημειο αναχωρησης. Search input λοιπον το IST-ATH-MJT. Ας υποθεσουμε επισης οτι απο Αθηνα θελουμε να πεταξουμε για Μυτιληνη με την βραδινη πτηση ΟΑ254 των 20:30.

Το αγαπημενο μας ExpertFlyer θα μας δοσει τους συνδιασμους για εκεινη την ημερα (σημειωση: στο search input δεν εχουμε προκαθορισει καποια συγκεκριμενη ωρα). Συγκεκριμενα κοιταμε δυο αποτελεσματα. Το ενα περιλαμβανει αναχωρηση απο την Κωνσταντιπουλη στις 10 και κατι. Η αλλη περιλαμβανει αναχωρηση απο Κωνσταντινουπολη στις 13:00 και κατι. Και τα δυο αποτελεσματα φυσικα καταληγουν στην ΟΑ254 απο Αθηνα για Μυτιληνη. Now comes the tricky part....

Κοιταμε το αποτελεσμα του fare class availability της ΟΑ254. Και τι βλεπουμε ??!! Οτι ειναι αλλο εαν φυγουμε απο IST με την πτηση των 10 και αλλο εαν φυγουμε παλι απο IST με την πτηση των 13:00 !!!

Συγκεκριμενα στην πρωτη περιπτωση μας δειχνει πως εχει ναυλα μεχρι και σε fare class "S", ενω στην δευτερη δειχνει πως η διαθεσιμοτητα εχει περιοριστει στα πιο ακριβα ναυλα της κατηγοριας "Q" ( μιλαμε παντα για την ΟΑ254 ATH-MJT).

Κανοντας cross check με το site της Aegean βλεπω πως η πραγματικοτητα ειναι πως υπαρχουν μονο 2 θεσεις σε Q. Συνεπως το τι δειχνει το ενα απο τα δυο αποτελεσματα ειναι λαθος για καποιον που στην πραγματικοτητα θα κανει booking μονο το ATH-MJT. Μηπως υπαρχει διαφορετικη τιμολογηση εαν παρει καποιος την πτηση απο IST στις 10 αντι για τις 13:00 ?? Δεν το γνωριζω.

Με βλεπω να βγαζω δοκιμαστικη συνδομη και στο KVS Tool, που εαν δεν κανω λαθος τα στοιχεια του δεν τα τραβαει απο GDS οποτε θα μπορει να δειξει αποτελεσματα στα απευθειας δρομολογια εσωτερικου.

Καλημερα σ´ ολους και καλη Κυριακη
 
Αυτό είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει με τα married segments, δηλ. η διαθεσιμότητα στο ATH-MJΤ μπορεί να είναι διαφορετική απ΄ότι στο IST-ATH-MJT. Επίσης, κάποιες φορές έχει και διαφορές εάν παίρνεις ανταπόκριση κάποιες ώρες αργότερα (αν και κάποιες φορές έχω την εντύπωση ότι εκεί δεν λειτουργούν πια σωστά τα married segments, και όντως βρίσκεις παράλογες περιπτώσεις).

Για μένα, το κύριο μου πρόβλημα με αυτή τη ιστορία δεν είναι να μην βρω τις πτήσεις και διαθεσιμότητες σε expertflyer / GDS (μπορώ να τις ψάξω και στην ιστοσελίδα της Α3/ΟΑ), αλλά ότι δεν ξέρω εάν / πώς μπορώ στο μέλλον να κλείσω εισιτήρια με add-ons A3 op. by OA σε πτήσεις LX/LH – όπως τις έχω αρκετά συχνά.

Τουλάχιστον από τις ιστοσελίδες των LH, LX κλπ. όλες αυτές οι συνδέσεις (όπως MUC-ATH-HER με LH / A3 op. by OA) εξαφανίστηκαν, το ίδιο ισχύει και για expedia κλπ. Στο ταξιδιωτικό μου γραφείο ακόμα δεν ρώτησα, δηλ. δεν ξέρω εάν εκεί υπάρχει κάποιος τρόπος ή εάν η Α3 όντως κατάργησε όλα τα interlining και πρέπει να κλείσεις τώρα σε ξεχωριστό εισιτήριο τις πτήσεις εσωτερικού.
 
Η τιμή σε πτήση με ανταπόκριση δεν έχει να κάνει μόνο με την τιμή (κατηγορία) των σκελών της πτήσης, αλλά και με τον χρόνο για την ανταπόκριση (όπως και με την τιμολόγηση, ανταγωνισμό κλπ σε αφετηρία - προορισμό). Όσο πιο μικρός είναι ο χρόνος για την ανταπόκριση, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να χαθεί κάποια, με συνέπεια την επιβάρυνση της εταιρείας (π.χ. αποζημίωση, τυχόν διαμονή, εξασφάλιση θέσης σε επόμενη πτήση). Συνεπώς ο ναύλος επηρεάζεται και από αυτό και η τελική τιμή λειτουργεί και με έναν τρόπο σαν να περιλαμβάνει ένα ασφάλιστρο για την πιθανότητα απώλειας της ανταπόκρισης - η τιμή του ασφαλίστρου αυτού είναι ανάλογη με την πιθανότητα απώλειας της ανταπόκρισης.
 
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Για να εχουμε ολοι μια εικονα του τι περιεγραψα πιο πανω στο μηνυμα μου, εχω κανει attach ενα screenshot οπου μπορειτε να δειτε το διαφορετικο availability που εμφανιζει η πτηση 250 των 20:40 (ATH-MJT) αναλογα με την ωρα πτησης του IST-ATH. Το screenshot ειναι απο το συνδρομητικο ExpertFlyer.
 

Attachments

  • image.png
    image.png
    160,2 KB · Προβολές: 1.902
Top