Νέα πολιτική επιλογής θέσεων

Σε μία πτήση που την εκλεισα με μίλια τον προηγούμενο Νοέμβριο μου ζητάει να πληρώσω θέση, κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι δωρεάν;
 
Θεωρώ ότι με την έναρξη χρέωσης θέσεων έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγεις θέση upfront ή extra legrom και με εξαργύρωση μιλίων όπως σε όλες τις μεγάλες εταιρίες.
 
Ulrike":9tj6aivu said:
Αλλά μόνο σε κάποια δρομολόγια και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα του K fare… Διαφορετικά, και το εισιτήριο light μπορεί να κοστίζει 500 Ευρώ και παραπάνω (μέχρι κοντά στα 1.000 Ευρώ σε ακριβά δρομολόγια και Y light fare…), χωρίς βαλίτσα και χωρίς επιλογή θέσεων.

Πέταξα μόλις αυτό το ΣΚ light με Swiss και LH και μπορούσα να επιλέξω όποια θέση ήθελα, ακόμα και έξοδο κινδύνου δωρεάν.
 
Ήδη στη κράτηση του εισιτηρίου ή στο online check in; Η πληρωμή στα εισιτήρια light ισχύει για την προεπιλογή θέσεων, όχι για το Check in (εκεί όντως μπορείς να επιλέξεις κάθε θέση που είναι ακόμα διαθέσιμη).
 
Στο Check in. Και μάλλον κανείς δεν είχε κάνει αγορά γιατί το 95% ήταν διαθέσιμο.
 
Indeed, στο LH group όλες οι θέσεις είναι διαθέσιμες στο checkin. Αυτό σημαίνει πως στα long-haul είναι διαθέσιμες και θέσεις που σαν προ-αγορά κάναν 100 ευρώ :!:
Αντίστοιχα, η TP αφού ανοίξει το OLCI συνεχίζει να χρεώνει εφόσον θες να αλλάξεις θέση (και εκεί καμία θέση δεν είναι free) με την υποσημείωση πως 3 ώρες πριν την πτήση όλες οι θέσεις είναι διαθέσιμες.

Είμαι περίεργος να δω στην Α3 πότε θα αρχίσουν να διορθώνουν τις κουλαμάρες που σκέφτηκαν.

Στα θετικά νέα, μπορούμε πλέον να βλέπουμε τις πληρότητες των πτήσεων καθώς και σε ποιες πτήσεις προ-αγοράζει ο κόσμος.
 
Re: E-Check από Aegean

sth":mdczsbis said:
Να ρωτήσω, κάτω από το πίνακα με τις χρεώσεις λέει αυτό : Οι παραπάνω χρεώσεις ισχύουν για κρατήσεις από 01.02.2018 και πτήσεις από 12.02.2018.
Επειδή έψαχνα που το αναφέρει αυτό, πλέον έχει αλλάξει σε:

"Οι παραπάνω χρεώσεις ισχύουν για πτήσεις από 12.02.2018."
Δηλαδή το άλλαξαν και αυτό προς το χειρότερο. Το κομμάτι με τις κρατήσεις από 01.02.2018 εξαφανίστηκε (!)

Κανονικά, εγώ που έκλεισα πχ πριν 1 μήνα εισιτήριο για 16/2, δεν θα έπρεπε να μπορώ να έχω ελεύθερη επιλογή αφού όταν το αγόρασα δεν ίσχυε η συγκεκριμένη περίπτωση; Υπάρχει κάπου στους όρους ότι μπορούν να το αλλάξουν;

υ.γ. Εμένα προσωπικά, πάντα όταν έψαχνα εισιτήριο ξεκινούσα στον browser να γράφω el.aeg... Τέλος από μένα, flight scanner, ότι είναι πιο οικονομικό και ανάλογα προσθέτω αυτό που θέλω. Απαράδεκτη η τακτική τους, ξέπεσαν στα μάτια μου.
 
Και την καραμέλα να κόψουν πάλι κάποιοι θα γκρινιάζουν και θα γράψουν ότι δεν θα ξαναπετάξουν με Αιγαίου. Εντάξει σε κανέναν μας δεν αρέσει αυτή η εξέλιξη, ειδικά γιατί την πατάμε εμείς που λόγω προνομίων ή ψυχαναγκαστικου check in στις 48ωρες κ 1 δευτερόλεπτο επιλέγαμε exit row, σειρά 3-6 για business class pitch in economy, η τις περίφημες στο Α321 πολύ νιώθεις πιο άνετα και από business. Ο υπόλοιπος κόσμακης δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του, του είναι όλες ίδιες και δεν θα πληρώσει ποτέ.
Το πιο εξοργιστικο που ειναι βεβαια κατανοητό είναι ο τρόπος που πλασάρεται, ότι πλέον είσαι ελεύθερος να επιλέξεις την αγαπημένη σου θέση . Κάτι που εμείς κάναμε και παλαιότερα ενω οι άλλοι έτσι και αλλιώς δεν έκαναν. Το ίδιο όταν η finnair ξεκίνησε το sky bistro, με την δικαιολογία ότι τώρα επιλέγεις τό φαι που θες αλλά η επιλογή=αγοράζεις. Το ίδιο όταν ξεκίνησαν premium economy θέσεις, flex ναύλοι κτλ που καποτε ήταν στάνταρτ. Συμπέρασμα; Όλοι θα συνεχίσουμε να πετάμε με οτι μας βολεύει, ανεξαρτήτως αλλαγών.
 
Σημερινή εμπειρία
Πτήσεις IST ATH με Turkish , ATH SKG με Aegean

Κάνω χθες check in από το site της ΤΚ. Μου δίνει επιλογή να διαλέξω οποία θέση θέλω, αλλά τις emergency,με πληρωμή. Στην Α3 μου δινει την 4Ε, χωρίς να μπορώ να επιλέξω.

Μπαίνω στην συνέχεια να κάνω check in από το site της Α3 και όλο το αεροπλάνο ήταν κατηλλημμένο εκτός από 3 4 θέσεις μεσαίες στο τέλος του.
Μπήκα αρκετές φορές από χθες μέχρι σήμερα μέχρι που πήγα στο Ατατούρκ. Εκεί ρωτάω την υπάλληλο της ΤΚ αν μπορεί να μου αλλάξει θέση στο ΑΤΗ SKG και μου λέει δεν έχει την δυνατότητα. Αλλά αν θέλω μπορεί να μου δώσει emergency exit στην πτήση της ΤΚ.

Μπαίνω που λέτε μετά στην εφαρμογή της Α3, και ως δια μαγείας έχει εμφανιστεί το μισό αεροπλάνο αδειο το ίδιο αεροπλάνο που μια ώρα πριν έδινε τις 3 4 άδειες μεσαίες θέσεις.
 
chr04":160p44n4 said:
Μπαίνω που λέτε μετά στην εφαρμογή της Α3, και ως δια μαγείας έχει εμφανιστεί το μισό αεροπλάνο αδειο το ίδιο αεροπλάνο που μια ώρα πριν έδινε τις 3 4 άδειες μεσαίες θέσεις.

Ποση ωρα πριν την πτηση τις ελευθερωσε?
 
Top