LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Δεν ειναι και τοσο..παραξενο να κάτσει με την TUS μιας κ επεκτείνεται πολυ στην ελληνικη αγορά κ προσφατα εκλεισε το ιδιο deal απο Βολο..Να φανταστούμε οτι θα ειναι τα F-70?
 
Δεν ξέρουμε ακόμα λογικά αύριο ή τις επόμενες μέρες τα περισσότερα.

Η TUS μπορεί γιατί θα ξεκινήσει τις πτήσεις LCA-IOA την επόμενη Παρασκευή αλλά και πάλι θα δούμε την επίσημη ανακοίνωση.

Άσχετο λίγο με το θέμα για το Βόλο δεν είδα κάτι αντίστοιχο στην ιστοσελίδα τους δηλαδή να έχει ξεκινήσει πώληση εισητηρίων, άρα μάλλον είναι τσάρτερ.
 
Άλλο ένα ευχάριστο νέο για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση για να ξεκινήσουν συζητήσεις για να ξεκινήσει αεροπορική σύνδεση με την Βιέννη και να επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

:arrow: http://epirusgate.blogspot.gr/2018/02/b ... .html#more


ΥΓ. Κάτι ακούγεται και για Φρανκφούρτη αλλά είναι αυτό είναι μόνο στο κάτι ακούγεται τίποτα παραπάνω, τίποτα επίσημο.
 
Σε λειτουργία τέθηκε το πάρκο καυσίμων του αεροδρομίου Ιωαννίνων με την BP να είναι η πρώτη εταιρεία καυσίμων μετά το πρόβλημα των καυσίμων που ανέκυψε ακριβώς ένα χρόνο πριν όταν και επισημάνθηκε από τα στελέχη της Apollo Rejser και παραλίγο να κινδυνεύσουν με ναυάγιο η πρώτες πτήσεις από την Κοπεγχάγη αλλά εκτελέσθηκαν μετ'εμποδίων.

Όπως και να έχει μπαίνει μια οριστική τέλεια σε ένα θέμα που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο για ένα αεροδρόμιο όπως των Ιωαννίνων που θέλει να αναπτυχθεί και όχι ανάγκη.

Η BP θα διαθέτει JET-A1 και Avgas 100LL επομένως θα μπορούν και αεροπλάνα της γενικής αεροπορίας να ανεφοδιάζονται.

Καύσιμα στις δεξαμενές να σημειωθεί πως θα υπάρχουν ανά πάσα στιγμή και οπότε χρειαστεί αεροσκάφος ανεφοδιασμό και όχι κατά παραγγελία δηλαδή σύμφωνα με την κίνηση του αεροδρομίου.

Ακολουθεί μέσα στην Άνοιξη και η ΕΚΟ.

Σχετικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες:
:arrow: https://www.epiruspost.gr/reportaz/koin ... me-kaysima
 
με την πρόσφατη, - θα ισχύσει απο 1/4/2018 - δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο αύξηση των τελών προσγείωσης και παραμονής στη Γενική Αεροπορία απο τη Fraport, που από 2,7 Ευρώ πήγε στα 100 για τα μικρά α/φ μέχρι 5 τόνους και 200 ευρώ για 5-10 τόνους κλπ κλπ , το α/δ των Ιωαννίνων είμαι σίγουρος ότι θα βρει αρκετή πελατεία απο αερολέσχες και ανεφοδιασμό, όσων πλέον δεν θα επιλέγουν Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη.
 
Όπως φαίνεται, πράγματι η TUS είναι εκείνη που θα ξεκινήσει τις πτήσεις Ιωάννινα-Τελ Αβίβ!
Στην ιστοσελίδα τους φαίνεται ότι ακόμη δουλεύουν τις ημερομηνίες, αλλά έχει προστεθεί ως προορισμός το Τελ-Αβίβ με αφετηρία τα Ιωάννινα και αντίστροφα :banana: :banana: :banana:
 

Attachments

  • ioannina-israel.tif
    377,5 KB · Προβολές: 3.340
Έχει από χτες που τα ανέβασε τα δρομολόγια αλλά δεν ανέβασα κάποια ενημέρωση εδώ στο φόρουμ καθώς δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι απευθείας αλλά με ανταπόκριση μέσω Λάρνακας.
 
Μετά πανυγηρικων δηλώσεων για την (αυτονόητη) επίλυση του ζητήματος των καυσίμων και την οριστική λύση και λειτουργία του από αύριο 16-2-2018 προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών:

http://epirusgate.blogspot.gr/2018/02/b ... 5.html?m=1


ΥΓ. Αύριο έχουμε την πρώτη τακτική πτήση έπειτα από πολλά χρόνια (από όταν υπήρχε η τακτική πτήση με τα Τίρανα) από την Λάρνακα στις 11:30 η ώρα.
Όποιος θέλει πηγαίνει και τραβάει βίντεο και φωτογραφίες χωρίς κανένα πιστεύω πρόβλημα.


Με εκτίμηση.
 
Μετά χαράς καλωσορίσαμε την πρώτη τακτική διεθνής πτήση, στην οποία και παρευρέθηκε πολύς κόσμος (μαζί και εγώ).

Οι δηλώσεις και τα ευχαριστήρια διαδεχόταν η μία την άλλη.
Στην πτήση όπως έγινε γνωστό επέβαιναν πολλά στελέχη της Tus Airways μαζί και ο πρόεδρος της ο οποίος έκοψε και κορδέλα για την επίσημη έναρξη των πτήσεων μέσα στην είσοδο του χώρο των αφίξεων.
Το αεροπλάνο το υποδέχτηκε ο αερολιμένας με την κλασσική όπως είθισται αψίδα νερού από δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Το ποιο αξιοσημείωτο από τις δηλώσεις ήταν αυτό που είπε ο πρόεδρος της Tus και το οποίο υπάρχει και στο άρθρο που παραθέτω: " η πτήσεις από την Λάρνακα μέσα στο καλοκαίρι θα αυξηθούν σε 4 εβδομαδιαίες πτήσεις από 2 που είναι τώρα και τον Ιούνιο ξεκινάει και πτήση δύο φορές την εβδομάδα από το Τελ Αβίβ."
Στους επιβάτες και τους επίσημους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα, τοπικά προϊόντα και φυλλάδια της Περιφέρειας Ηπείρου.

https://www.epiruspost.gr/reportaz/koin ... goun-ftera


ΥΓ. Ευτυχώς που δεν επαναλήφθηκε η υποδοχή που έγινε όταν κατέβηκε η πρώτη πτήση από την Κοπεγχάγη, όπου είχε στηθεί Catering και μια απίστευτη ποσότητα φαγητών που αμφιβάλω αν στο τέλος καταναλώθηκε όλη αυτη και κλαρίνα.

Με εκτίμηση.
 
Ένα άρθρο του Inbusinessnews.com για την πρώτη πτήση με την Λάρνακα.
Ο λόγος που το ανεβάζω είναι για το βίντεο που έχει όπου έχει το κόψιμο κορδέλας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, στιγμές από την προσέγγιση στα Ιωάννινα και η υποδοχή στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

https://inbusinessnews.reporter.com.cy/ ... s.facebook


ΥΓ. Οι πληρότητες είναι σχετικά καλές όπου εκτός την Παρασκευή που ήταν η εναρκτήρια πτήση και είχαμε επίσημους και επιβάτες μαζί και ήταν φουλ η πτήση, την Δευτέρα είχαμε πληρότητα 45-55%.
Για την περίοδο του Πάσχα, όπως άλλωστε είδα και σε σχόλιο της TUS στο FB είναι σχεδόν πλήρης οι πτήσεις οπότε ξεκινήσαμε καλά.

Με εκτίμηση.
 
Top