LGIO/IOA Ioannina traffic

aris320":1dt3r9q9 said:
Τώρα πιστεύω πως δεν έχω αφήσει κανέναν παραπονούμενο με τόσες φωτογραφίες.
........
Δείτε και θαυμάστε:

Είδαμε μεν, αλλά δε θαυμάσαμε δε.... Παραπονεμένος δεν έμεινε, σίγουρα ο οφθαλμίατρος....

Δεν περιμένουμε ποιότητα Jetphotos.net, αλλά όταν επί 1-2 μήνες προετοιμάζεις την άφιξη του Μεσσία και προαναγγέλεις μεγάλο φωτογραφικό γεγονός, πας προετοιμασμένος. Καλό το iPhone για selfies, αλλά έστω και μια απλή φωτογραφική μηχανή, μπορούσες να χτησιμοποιήσεις....

Γι αυτό σου λέω, ευτυχώς τις πρωτοέβαλαν στο FB και το ειδαμε το κουραμπιεδάκι.
 
Μερικές είναι σα να βγήκαν με VGA κάμερα.
 
Εντάξει τώρα εννοείται η ποιότητα αυτην δεν έχει καμία σχέση με την φωτογραφική ενός δημοσιογράφου.

Αλλα το οτι σας ειχα τάξει εδω και καιρό (και δεν σας κορόιδεψα σημαίνει πολλά) οτι θα κατάφερνα να παρω άδεια για να μπω μέσα στον αερολιμένα και να παρω φωτογραφίες και βίντεο που το ενα ηδη κυκλοφορεί και μπορείτε να το δείτε στο Greek Air News και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στους λογαριασμούς τους στο Facebook.
 
Να το και το βίντεο με την πρώτη πτήση της Danish Air Transport στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων που το ανέβασα πριν λίγες μέρες:

https://www.youtube.com/watch?v=iBi2BspCL3Y
 
Aρούλη, λες εκεί στο Jetphotos.net να θέλουν να δουν το κόσμημα της Παμβώτιδας?

Και το στέλνεις που το στέλνεις, δε λυπάσαι τους screeners που θα πανε για κολλύριο μετά. Είπαμε, να γίνετε διασημοι, αλλά όχι σε βάρος της υγείας άλλων.
 
Καλημέρα σας,

Πριν από λίγα λεπτά απογειώθηκε η πρώτη τακτική διεθνής πτήση από την Λάρνακα.
Απογειώθηκε χωρίς καθυστέρηση στις 09:12 (09:00 ήταν το προγραμματισμένο) και αναμένεται στα Γιάννενα λίγο πριν ή και μετά τις 11:00 η ώρα (11:30 είναι το προγραμματισμένο).
Το αεροπλάνο είναι το Fokker 100 (5B-DDE/ 25.2 χρόνων).

Ο καιρός είναι πολύ καλός, ήλιος με λίγα σύννεφα, ασθενής άνεμος στην περιοχή του αεροδρομίου,και φοβερή ορατότητα, οπότε και αναμένουμε μια καταπληκτική προσγείωση από τον 32.

ΥΓ.
Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να έρθει το Fokker 70, αλλά εδώ και κάποιες βδομάδες άλλαξε ο τύπος σε Fokker 100 λόγω του ότι στην εκδήλωση υποδοχής θα παρευρεθούν, τουριστικοί πράκτορες από την Κύπρο και το Ισραήλ, πολιτικοί της Κύπρου, στελέχη της αεροπορικής εταιρείας αλλά και απλοί επιβάτες όπως είναι φυσικό.

Με εκτίμηση.
 
Το πρώτο πάτημα του αεροπλάνου από την Λάρνακα έγινε στις 11:05 περίπου όπως άλλωστε και είχα γράψει προσεγγιστικά το πρωί εδώ στο φόρουμ.

Περνώντας κάτω από την αψίδα νερού που σχημάτισαν τα πυροσβεστικά, με φόντο το "αλπικό" Μιτσικέλι.
:arrow: https://www.airliners.gr/gallery/displa ... ?pid=25125

Από την μια πλευρά αποβιβάζονται οι επιβάτες και από την άλλη όπως φαίνεται γεμίζει με καύσιμα.
:arrow: https://www.airliners.gr/gallery/displa ... &pid=25124

Τροχοδρόμηση, πέρασμα από την αψίδα νερού, παρκάρισμα, αποβίβαση και το βυτιοφόρο που δεν γινόταν να μην απαθανατίστει καθώς είναι η πρώτη φορά που θα ανεφοδιαστεί αεροσκάφος στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων έπειτα από πολλά χρόνια.
:arrow: https://www.youtube.com/watch?v=2ooBIAEuh-g&t=5s

Ελπίζω να σας αρέσουν αυτά που ανέβασα διότι έκανα ότι μπορούσα για έχω ένα καλό αποτέλεσμα για να σας το δείξω καθώς ήταν μια ιστορική στιγμή που έπρεπε να απαθανατιστεί.
Αυτήν την φορά όμως έγινε και ανεφοδιασμός καυσίμων από την BP, την οποία και ευχαριστούμε πολύ.
Επίσης πρέπει να ήρθαν και η δεξαμενές της ΕΚΟ γιατί κάτι πήρε το μάτι μου που ήταν πολύ ογκώδες και έγραφε ΕΚΟ δίπλα ακριβώς από το πάρκο καυσίμων της BP.

Τέλος θα παραθέσω την άποψη μου γύρω από το Fokker 100 που το είδα για πρώτη φορά στην ζωή μου. Είναι ένα μοναδικό αεροπλάνο, με καταπληκτικό ήχο στους κινητήρες, βγάζουν ένα πολύ τέλειο μεταλλικό ήχο η Rolls&Royce και έναν ήχο σαν να σφυρίζει στη απογείωση, επίσης καταπληκτικός είναι και ο ήχος όταν είναι στο Idle (ρελαντί) που εκεί ακούς όλο το σφύριγμα του Fokker στο μεγαλείο του και τέλος το κορυφαίο είναι τα φώτα του που τα έχει στις άκρες των φτερών πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό. Χαίρομαι πολύ που το είδα και που θα το βλέπω συνέχεια από εδώ και στο εξής.

ΥΓ. Θα με συγχωρέστε καθώς αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με την φωτογραφική του κινητού και δεν μπόρεσα να τραβήξω το πρώτο πάτημα.
Θα σας το χρωστάω για την επόμενη φορά.

Με εκτίμηση.
 
Σήμερα είχαμε στα Γιάννενα για πρώτη φορά το Fokker 70 το οποίο ήρθε με την προγραμματισμένη πτήση της Tus Airways, CYF190/191.

Ήταν το 5B-DDA το οποίο και απαθανατίστηκε με φόντο το χιονισμένο Μιτσικέλι.

:arrow: https://www.airliners.gr/gallery/displa ... ?pid=25127

Εγώ πάντως δεν θυμάμαι άλλη φορά να το έχουμε δει σαν τύπο το Fokker 70 στα Ιωάννινα, πάρα μόνο το Fokker 100, αν θυμάστε κάτι άλλο εσείς δημοσιεύστε το.
Μοναδικός ήχος (βαρύς μεταλλικός ήχος και σφύριγμα πριν περάσει από μπροστά μου και στην απογείωση εντάξει μπορώ να πω ότι δεν με εξέπληξε γιατί έκανε ένα πολύ απαλό μεταλλικό ήχο λες και φεύγει κανένα Cessna Citation, πάρα μόνο όταν απομακρυνόταν στην απογείωση από τα αυτιά μου έκανα ένα έτσι βαρύ υποκουφο ήχο), όλα αυτά όπως τα αντιλήφθηκα εγώ από την μεριά και συγγνώμη για την μεγάλη παραστατικότητα.


Με εκτίμηση.
 
Top