Ουζμπεκιστάν

Georgi_1964

First-Class-Member
Εγγραφή
24/04/2014
Μηνύματα
567
Likes
74
'Εχουμε κάποιες αλλαγές στο Ουζμπεκιστάν.

Στις 10 Φεβρουαρίου δεν θα απαιτείται η έκδοση βίζας για να εισέλθουν στο Ουζμπεκιστάν για 30 ημέρες για τους πολίτες του Ισραήλ, Ινδονησίας, Δημοκρατίας της Κορέας, Μαλαισίας, Σιγκαπούρης, Τουρκίας και της Ιαπωνίας.

Αυτά τα κράτη δεν χρειαζόντουσαν θεώρηση : Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Λευκορωσία, Γεωργία, Καζακστάν, Μολδαβία, Ρωσία, Ουκρανία και Κιργιζιστάν (έως 60 ημέρες).

Το διάταγμα προβλέπει επίσης την καθιέρωση απλοποιημένη διαδικασία για την έκδοση τουριστικών θεωρήσεων για 39 χώρες .
Για την visa δεν θα ζητούν κρατήσεις ξενοδοχείων.Έτσι, ο αριθμός των χωρών με απλοποιημένη διαδικασία θεωρήσεων θα αυξηθεί από 15 σε 51.
Επιπλέον από 1η Ιουλίου 2018 η θεώρηση θα γίνετε ηλεκτρονικά στην είσοδο της χώρας .

Χώρες στις οποίες εισάγεται απλοποιημένη θεώρηση :
Αυστραλία, Αλβανία, Ανδόρρα, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βατικανό, Ουγγαρία, Ελλάδα, Δανία, Ινδία, Ιρλανδία, Ισλανδία,Λιθουανία,Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της ΕΔΠ Χονγκ Κονγκ, Κουβέιτ,Καναδά,Λιχτενστάιν,
Λουξεμβούργο,ΠΓΔΜ , Μάλτα, Μονακό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, ΗΠΑ, Φινλανδία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σουηδία, Εσθονία .

Χώρες που έχουν ήδη απλοποιημένη διαδικασία:
Αυστρία,Βέλγιο,Βρετανία,Γερμανία,Ισπανία,Ιταλία,Λετονία,Πολωνία,Ταϊλάνδια,Γαλλία,Τσεχική Δημοκρατία,Ελβετία.

Μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες μπορείτε να πάρετε την βίζα.


Θα ιδιωτικοποιηθεί ο αερολιμένας της Τασκένδης.
Θα γίνει ο πρώτος αερολιμένας με το καθεστώς του "ανοικτού ουρανού", όπου θα αρθούν οι περιορισμοί στις πτήσεις ξένων μεταφορέων συμπεριλαμβανομένων και των εταιρειών χαμηλού κόστους.
 
Άρα αν κατάλαβα καλά για εμάς θα βγαίνει η visa στο αεροδρόμιο. Κόστος γνωρίζουμε;
 
ckabi απο 1η Ιουλιου ναι.Για κοστος δεν γνωριζω ομως οταν βγει καποια ανακοινωση θα σας το πω. Το βασικο ειναι οτι γινονται αλλαγες προς το καλυτερο γιατι σε αυτο το κρατος με την πολιτικη που ειχε δεν ηθελε κανενας απο εμας τους τουριστες να παει.Η Τασκενδη ειναι μια απο τις αγαπημενες μου πολης .Οταν ειμουν νεος ειχα παει πολλες φορες σε αυτην.Και με τους φιλους μου πηγαιναμε παρα πολλες φορες στο αεροδρομιο μονο και μονο να πιουμε ενα καφε και να δουμε τα αεροσκαφη.
Θελω να δω τι αλλαγες θα γινουν με τα συνορα Ουζμπεκισταν-Καζαχσταν.
Και κατι ακομα.
Τώρα στο Ουζμπεκιστάν, οι τουρίστες μπορούν ελεύθερα να βιντεοσκοπούν και να φωτογραφίζουν δημόσιους χώρους, κτίρια και κατασκευές. Αυτό προβλέπεται από το διάταγμα του Προέδρου Σαβκάτ Μιρζιγιάγιεφ για τα μέτρα ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού."
 
Από την 1η Μαΐου 2018, το Ουζμπεκιστάν θα αρχίσει να εκδίδει βραχυπρόθεσμες θεωρήσεις σε επιβάτες τράνζιτ.
Οι βραχυπρόθεσμες θεωρήσεις θα χορηγούνται στους αλλοδαπούς κατά την άφιξή τους για περίοδο μέχρι 72 ωρών. Στην περίπτωση αυτή, οι τουρίστες πρέπει να προσκομίσουν ένα αεροπορικό εισιτήριο και εάν χρειαστεί μια θεώρηση σε μια τρίτη χώρα, καθώς και να πληρώσουν ένα προξενικό τέλος.

Για να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες επιθεώρησης η Ουζμπεκική πλευρά θα εισαγάγει μια διαδικασία για μια βραχυπρόθεσμη ελεγχόμενη έξοδο αλλοδαπών με τέτοιες θεωρήσεις πέρα από τη συνοριακή ζώνη του αεροδρομίου για μια περιήγηση εξοικείωσης με εγκεκριμένα τουριστικά προγράμματα.
Ο Μιρζιγιάγιεφ ανέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο να υιοθετήσει ειδική απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα αυτό μέχρι τα τέλη Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης καταλόγου των χωρών των οποίων οι πολίτες θα εκδίδουν βραχυπρόθεσμες θεωρήσεις κατά την άφιξη.
 
Georgi_1964":394o4233 said:
Η Τασκενδη ειναι μια απο τις αγαπημενες μου πολης .Οταν ειμουν νεος ειχα παει πολλες φορες σε αυτην.Και με τους φιλους μου πηγαιναμε παρα πολλες φορες στο αεροδρομιο μονο και μονο να πιουμε ενα καφε και να δουμε τα αεροσκαφη.
Τώρα (δηλαδή πέρισι που πήγα) το κυρίως κτίριο του αεροδρομίου είναι αποκλεισμένο για τους πάντες εκτός από επιβάτες, με διαδοχικά μέτρα προστασίας. Οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε μέχρι το μεγάλο χώρο σταθμεύσεως, έξω από τα παρτέρια της εισόδου.
 
sv1xv από όλα αυτά που διαβάζω αυτά θα αλλάξουν.
Αναγκαστικά πρέπει να ξαναπάς και να μας πεις τι έχουν αλλάξει ;)

Τους επόμενους δύο μήνες, θα ανακοινωθεί κυβερνητική απόφαση που όχι μόνο θα επιτρέπει την πώληση χρυσών ράβδων σε αλλοδαπούς αλλά και θα διευκολύνει την εξαγωγή τους στο εξωτερικό.
Επίσης, η διαδικασία εξαγωγής κοσμημάτων θα απλοποιηθεί σημαντικά. Σήμερα, οι αλλοδαποί μπορούν να εξάγουν χρυσαφικά που προορίζονται μόνο για προσωπική χρήση και σε περιορισμένες ποσότητες.
Σήμερα μία από τις κύριες τάσεις είναι ο εμπορικός τουρισμός. Για παράδειγμα οι ταξιδιώτες από την Κίνα και την Ινδία ενδιαφέρονται πολύ να ταξιδέψουν σε εκείνες τις χώρες όπου μπορούν να αγοράσουν χρυσό , δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής επιτροπής για τον τουρισμό, Αζίζ Αμπντουχακίμοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο στο εγγύς μέλλον στο Ουζμπεκιστάν οι πωλήσεις χρυσού πλάκες από 10 έως 200 γραμμάρια θα ρυθμιστεί. Ο αξιωματούχος είναι σίγουρος ότι αυτό θα φέρει σημαντικά έσοδα στο κράτος, αφού ο χρυσός θα κοστίσει πολύ περισσότερο στο λιανικό εμπόριο από τα μεγάλα κομμάτια που προμηθεύει η χώρα σήμερα στο εξωτερικό.
 
Θα υπάρχουν τουριστικές περιπολίες στην Μπουχάρα ,Σαμαρκάντ, Χίβα και Shakhrisabz.
Στο Σαμαρκάντ άρχισε να εργάζεται προσωπικό που αποτελείται από 50 άτομα για την ασφάλεια των τουριστών , με τα διακριτικά που εχουν " Ezgulik Patruli" και " Peace Officer" για να τους ξεχωριζουν απο τους αστυνομικούς .
http://kun.uz/f/storage/web/source/2/kX ... RyLflf.jpg
Οι κύριοι χώροι της υπηρεσίας τους θα είναι στα πιο επισκέψιμα σημεία των ιστορικών μνημείων.
http://turizm.kasaba.uz/en/news/349

Νέοι κανόνες για την εισαγωγή των εμπορευμάτων στο Ουζμπεκιστάν ,από το αεροδρόμιο το ποσό θα είναι μέχρι $ 2.000, σιδηροδρομικώς μέχρι $ 1.000 και μέσω οδικών σημείων ελέγχου μέχρι $ 300 .
Για εξαγωγής από το Ουζμπεκιστάν από ιδιώτες σε εμπορεύματα χωρίς τελωνειακή χρέωση ορίζεται σε 3.000 δολάρια.
http://www.manzaratourism.com/
https://en.wikivoyage.org/wiki/Tashkent

Βρηκα ενα σαιτ για το Ουζμπεκισταν στα αγγλικα.
http://www.ut.uz/en/tourism/welcome-to- ... sa-regime/ εδω για τις βιζες.
Στο Ουζμπεκιστάν τους προσεχείς τρεις μήνες θα υπάρξει μια ενιαία πινακίδα που θα ενημερώνει για την απαγόρευση ή τον περιορισμό της λήψης φωτογραφιών και βίντεο σε δημόσιους χώρους, κτίρια και κατασκευές.
Οποιοσδήποτε πολίτης θα έχει το δικαίωμα να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί δημόσιους χώρους, κτίρια και κατασκευές, για τα οποία δεν υπάρχουν ενδείξεις για την απαγόρευση ή τον περιορισμό.
http://www.ut.uz/en/tourism/the-number- ... inted-wil/ εδω μας γραφουν για τις φωτογραφιες.

Έχουμε και τις καλές σχέσεις μεταξύ του Ουζμπεκιστάν και του Καζακστάν .
Το πρωτο βημα ειναι οτι παλι μετα απο 15 χρονια εχουν ξαναβαλει λεωφορειο απο Τασκενδη μεχρι Τσιμκεντ(σε αυτη την πολη του Καζακσταν ζουσαν πολλοι Ελληνες,Εβραιοι και Γερμανοι. )
https://www.youtube.com/watch?v=1zSsbjhv9HE εδω αλλαξτε στις ρυθμισεις την γλωσσα.
Η αποσταση ειναι περιπου 120 χμ.Η τιμη του εισιτηριου για το λεωφορειο ειναι 8 €.
Επίσης στο μέλλον προγραμματίζεται η σύνδεση των πόλεων του Καζακστάν με τις ιστορικές πόλεις του Ουζμπεκιστάν, συμπεριλαμβανομένων των Σαμαρκάντ, Μπουχάρα και Χίβα.
http://www.silkroadbus.com/en/services-costs/info/ πληροφοριες για το λεωφορειο εδω.

Το ιδιο απο οτι διαβαζω θα εχουμε καποιες καλες αλλαγες μεταξυ του Ουζμπεκισταν και του Τατζικισταν.

Μπορει σε καποιους αυτες οι πληροφοριες να χρειαστουν.
 
Βλέπω προχωρούν δυναμικά με τις αλλαγές στον τουρισμό.
http://ut.uz/en/tourism/the-government- ... fits-and-/
Η τουριστική αστυνομία έχει ξεκινήσει να βοηθάει τους τουρίστες μέτα το Σαμαρκάντ και στην Μπουχάρα στο πλαίσιο της υλοποίησης της έννοιας εφαρμογής του ασφαλούς τουρισμού.
https://www.uzdaily.com/articles-id-42816.htm

http://ut.uz/en/tourism/in-tashkent-the ... al-patrol/
http://ut.uz/en/tourism/safe-tourism-what-is-done/
Rent a Car
Οι κάτοικοι του Ουζμπεκιστάν και οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να ενοικιάσουν αυτοκίνητα έως 30 ημέρες χωρίς να υποχρεούνται να καταθέτουν έγγραφα. Μια βραχυπρόθεσμη υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων, δημοφιλής στις δυτικές χώρες, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε τέσσερις πόλεις : Τασκένδη, Σαμαρκάντ, Μπουχάρα και Χόρεζμ.

https://www.uzdaily.com/articles-id-42792.htm
Και αυτή η λύση είναι καλή με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Μπουχάρα.
http://ut.uz/en/tourism/in-the-historic ... o-walking/

Δωρεάν Wi-Fi θα έχουν στο ιστορικό κομμάτι της Μπουχάρας.
https://www.uzdaily.com/img/tourism/wifi-bukhara.jpg
https://www.uzdaily.com/articles-id-42819.htm
Θα έχουν και θεατρικές παραστάσεις.
http://ut.uz/en/tourism/history-comes-t ... -tourists/
Τουριστικές κάρτες Uzbekistan Pass
Η τουριστική εφαρμογή "Pass of Uzbekistan" λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Σχετικά με τα μέτρα προτεραιότητας για την ανάπτυξη του τομέα τουρισμού για το 2018-2019 .
Στο πλαίσιο της υπηρεσίας, οι ξένοι τουρίστες θα λάβουν ειδικές κάρτες του Ουζμπεκιστάν. Με τη βοήθεια αυτών των καρτών, οι τουρίστες μπορούν να κάνουν κράτηση ξενοδοχείων, να επιλέξουν τουριστικές διαδρομές και να αγοράσουν πακέτα εκδρομών, αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια κλπ.
Οι κάρτες θα παρέχουν επίσης εκπτώσεις στους τουρίστες όταν πληρώνουν για υπηρεσίες και αγαθά σε όλο το Ουζμπεκιστάν.
Προς το παρόν, αναπτύχθηκε ο ιστότοπος για το uzbekistanpass.com και μια εφαρμογή για κινητά. Οι χρήστες της υπηρεσίας θα λάβουν επίσης δωρεάν ασφάλιση από ατυχήματα για ολόκληρη την περίοδο παραμονής στο Ουζμπεκιστάν.
https://uzbekistanpass.com/en


Πραγματικά έχουν πολύ χρυσό.
Στην 10η θέση , όσον αφορά την εξόρυξη χρυσού παγκοσμίως βρίσκεται το Ουζμπεκιστάν. Το 2011 παρήγαγε 90 τόνους, όσους και το 2010. Τα αποθέματα της ανέρχονται σε 2.100 τόνους. Τα περισσότερα ορυχεία της βρίσκονται στην έρημο Κυζιλκούμ
https://www.inewsgr.com/96/oi-chores-me ... hrysou.htm
 
Στο Ουζμπεκιστάν θα ξεκινήσει νέο κρατικό 24ωρο τηλεοπτικό κανάλι τουρισμού
https://www.uzdaily.com/articles-id-42858.htm
Οι τουρίστες δεν θα ασχολούνται με εγγραφές στην αστυνομία.
Αυτά θα τα κάνουν άλλοι για αυτούς ηλεκτρονικά.
θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας μέσω του τουρισμού, είναι απαραίτητο να μην ζητάμε κάτι απο τους τουρίστες, αλλά να δημιουργούμε συνθήκες για αυτούς, είπε ο Μιρζιγιάγιεφ.
Στο Ουζμπεκιστάν, στο εγγύς μέλλον, θα εφαρμοστεί ένα σύνολο μέτρων για την απαλλαγή των ξένων τουριστών από προβλήματα εγγραφής στα όργανα εσωτερικών υποθέσεων.
https://www.uzdaily.com/articles-id-42849.htm

Βλεπω προς το παρον μονο καλες αλλαγες.Ειναι μεγαλο προβλημα αντι να πας να δεις κατι σαν τουριστας να χανεις χρονο γιατι πρεπει να πας να τους πεις που θα μεινεις ,που αλλου θα πας και ποτε θα φυγεις.Υπαρχει ακομα και η νοοτροπια του λαου που για να αλλαξει λιγο και αυτη θελει πολυ χρονο.

Συνορα Ουζμπεκισταν και Τατζικισταν
Θα έχουμε την επανέναρξη των δραστηριοτήτων ορισμένων συνοριακών σημείων στα σύνορα μεταξύ Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν.
http://uzdaily.com/articles-id-42859.htm
 
Και αυτη για μενα ειναι μια καλη ειδηση γιατι δεν θα υπαρχει ποβλημα για τους τουριστες να επισκεφθουν και τις δυο χωρες το Ουζμπεκισταν και το Καζακσταν.

Το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν σκοπεύουν να υπογράψουν συμφωνία για τουριστικές θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων , οι οποίες θα επετρέπουν στους τουρίστες που ήρθαν στο Ουζμπεκιστάν να ταξιδέψουν και στο Καζακστάν και εκείνοι που ήρθαν στο Καζακστάν θα ταξιδεύουν επίσης στο Ουζμπεκιστάν , δήλωσε ο υπουργός Μουκχαμουντούι.
https://akipress.com/news:603545/
https://www.uzdaily.com/articles-id-43106.htm
Θα βάλουν τραίνο από τον Απρίλιο από Σαμαρκάντ πρός Αστάνα .
 
Top