Aegean Cabin Crew

Οι περισσότερες εταιρείες κρατάνε αρχείο με τα ονόματα όσων έχουν συνεργαστεί μαζί τους, τους έχουν εξετάσει, τους έχουν απορρίψει και για ποιό λόγο ή στα υπ' όψιν για μελλοντική πρόσκληση. Φυσικά υπάρχουν και άτομα που εμφανίζονται στον χώρο για πρώτη φορά ή κάποιοι που έχουν βελτιώσει τα προσόντα τους. Η απασχόληση-εξειδίκευση για την εκτέλεση των καθηκόντων της Ιπταμένης Συνοδού ή του Ιπτάμενου Φροντιστή δεν είναι επάγγελμα. Δεν κάνει κάποιος ιδιαίτερες σπουδές σε κάποιο ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιο. Είναι μια εξειδίκευση που την κάνει κάθε εταιρεία σύμφωνα με τις δικές της απαιτήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι πηγαίνοντας σε μια άλλη εταιρεία θα σας δεχθούν με ανοιχτές αγκάλες. Θα υποστείτε και στην νέα εταιρεία την ίδια εκπαίδευση. Απλά θα ληφθεί υπ' όψιν η προηγούμενή σας εμπειρία στην επιλογή. Δεν είναι μια συνηθισμένη εργασία και για τον λόγο αυτό υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις που στις περισσότερες φορές δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν. Απαιτούνται πέραν των τυπικών και σωματικών προσόντων και ιδιαίτερες ικανότητες που θα φανούν με την εξέταση. Κάποια άτομα δεν έχουν μπει ποτέ σε α/φος και στην πρώτη ανατάραξη πανικοβάλλονται (φωνάζουν: αχ, ωχ, μαμά μου, θεέ μου, αλλάχ μου κλπ.) φαντάζεστε τι θα πει και τι θα κάνει ο επιβάτης? Δεν προσπαθώ να σας φοβίσω ή να σας πανικοβάλω. Πρέπει να έχετε το γνώθει σ' αυτόν για να ασχοληθείτε ή να διεκδικήσετε αυτή την θέση. Είναι δύσκολο να αντιληφθείτε γιατί επιλέχθηκε η Αμαλία και όχι η Ελισάβετ. Το βασικότερο όλων, δεν είστε μέσα στο α/φος για να σερβίρετε. Υπάρχουν και εταιρείες ή δρομολόγια που δεν γίνεται σέρβις και όμως οι Αεροσυνοδοί- Φροντιστές επιβαίνουν στο α/φος.
 
Πλέον υπάρχουν σχολες αεροσυνοδων.
Ασχολίαστο αυτό με το πως κρίνουν την ημέρα της εξέτασης.
 
Καλησπέρα σε όλες και όλους.Εμένα με έχουν καλέσει 2 φορές και τις 2 με έκοψαν στην πρώτη φάση.Ο λόγος που πιστεύω δεν έχει σημασία ποιός είναι.Γνωρίζω διάφορες αεροσυνοδούς που δουλεύουν στην Aegean και όχι σαν φίλες.Μέσο χρειάζεται σίγουρα γιατί στην Ελλάδα ζούμε.Το "άτομα απορρίπτονται και προσλαμβάνονται για λόγους που δεν περιγράφονται" δεν το δέχομαι γιατί δεν είναι επιστήμη να σερβίρεις στον "αέρα" παρά μόνο μια συνήθεια.Κομψοί και ευγενικοί μπορούν να είναι όλοι οι άνθρωποι.Το διαγώνισμα που έβαλαν και τις 2 φορές είναι απλό χωρίς πολλές παγίδες.απλά οι ερωτήσεις επαναλαμβάνονται με άλλο τρόπο.Το επικό είναι πως είχε και ερωτήσεις με το "ποια είναι η άποψη σου αν δεις εξωγήινους".Εδώ βλέπω την νοοτροπία της χώρας να έχει περάσει σε όλα τα επαγγέλματα οι εξωγήινοι τι να πουν; :wall: Έχω στείλει και άλλες 3εις φορές στις προκυρήξεις και δεν με κάλεσαν.Ο λόγος είναι πως έχουν το ίδιο email μου , κινητό και στοιχεία.Γι αυτό αλλάξτε email και στοιχεία κάθε φορά που αποστέλλεται σε αυτούς.Η τελευταία προκύρηξη ήταν μέσα στην εβδομάδα που πέρασε;
 
Δεν διαφωνώ γενικά ότι μπορεί να έχει παίξει μέσο σε κάποιες περιπτώσεις. Όμως δύσκολα θα είχε μέσο για να προσληφθεί η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού καμπίνας στην εταιρία. Και σε κάθε περίπτωση, και μέσον να είχαν κάποιες/κάποιοι που προσλήφθηκαν, αν επί το έργον δεν τραβάνε, η εταιρία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα για να τις/τους κρατήσει.

Επίσης ο όρος εξωγήινος κάλλιστα θα μπορούσε να είναι κεκαλυμμένη ερώτηση όπου εξωγήινος = πελάτης που αποφασίζει να γδυθεί τσιτσίδι εν ώρα πτήσης ή πελάτης που δεν μιλάει γρι αγγλικά ή ελληνικά ή κάποια άλλη διαδεδομένη γλώσσα και θέλουν να δουν ποια θα ήταν η αντίδρασή σου. Ή μπορεί ακόμα να είναι και ερώτηση "παγίδα" για να δουν πως αντιδράς σε κουλές/άκυρες ερωτήσεις/καταστάσεις.

Εάν η άποψή σου για αυτό το επάγγελμα είναι ότι

Αντάρτης Φαντωμάς":1m531xo5 said:
...δεν είναι επιστήμη να σερβίρεις στον "αέρα" παρά μόνο μια συνήθεια...

και αυτό το πέρασες και στο προσωπικό επιλογής, τότε μάλλον ορθά δε σε επιλέγουν.
 
Σωστότατος ο AirNewZealand και στα 3 σκέλη!!!
Οι "σερβιτόρες" και οι "σερβιτόροι" θα σου σώσουν τη ζωή σε ενδεχόμενο ατύχημα, αν έχουν κάνει σωστή εκπαίδευση και την έχουν βγάλει εις πέρας. Υπάρχουν και άτομα που περνάνε τη συνέντευξη αλλά κόβονται στην εκπαίδευση. Και μόνο από αυτή τη φράση (και κατ επέκταση τη νοοτροπία), δεν κάνεις για αυτή τη δουλειά.

Οι ερωτήσεις, ακόμα και οι κουλές, είναι μέρος ενός συνόλου ερωτήσεων που έχουν βγει από άτομα που γνωρίζουν από ψυχολογία και αποσκοπούν στο να δουν αντιδράσεις ή αντίστοιχα "κουλές" απαντήσεις.

Τέλος, φυσικά αν έχεις μέσον βοηθάει, όπως παντού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αλλά μέσον έχει ένα μικρό ποσοστό ή άντε ένα μεγαλύτερο. Όχι όμως πχ ότι οι μισοί (ή παραπάνω) μπαίνουν με μέσον.
 
Αντάρτης Φαντωμάς":go9bjvz2 said:
Το επικό είναι πως είχε και ερωτήσεις με το "ποια είναι η άποψη σου αν δεις εξωγήινους".

Εικάζω ότι το τεστ ήταν στα αγγλικά και ο όρος ήταν "alien" και όχι "extraterrestrial", ε;
 
Λάθος, λάθος και λάθος αγαπητές/οί.Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης επικρατεί το ένστικτο της επιβίωσης.Μιλάμε για ηλικίες 19-26 (επί το πλείστον) και όση εκπαίδευση αν έχουν το πιθανότερο είναι να το χάσουν οι περισσότερες /οι.Δεν είναι και ομάδα ειδικών δυνάμεων.Οι ερωτήσεις είναι ψυχομετρικού τύπου..δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε.Τοποθετημένες/οι υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν.Μικρός ή μεγάλος ο βαθμός δεν έχει σημασία εφόσον δεν υπάρχει αξιοκρατία. ;) Επίσης, στην ερώτηση για τους εξωγήινους αν τις θεωρεί η εταιρία "κεκαλυμμένες" υπονοώντας τους πελάτες της είναι τουλάχιστον αντιεπαγγελματικό.Από τους πελάτες της ζει κυρίως μία επιχείρηση,ναι από τους "εξωγήινους"της.Εκτός και αν είναι δική σας ικασία.Το αν υπάρχει εξωγήινη ζωή είναι μια άλλη κουβέντα και για λίγους.Δηλαδή που γνωρίζουν τα βασικά της Παιδείας. :great: Το διαγώνισμα ήταν στα ελληνικά.Τέλος πολύ "εξωγήινα" απαντήσατε στο σχόλιο μου.Καμία και κανένας στην ερώτηση που έκανα στο τέλος. :D :D :D Σας ευχαριστώ και τις-ους τρεις!!! :D :D :D
 
Αντάρτης Φαντωμάς":voz9g2da said:
Λάθος, λάθος και λάθος αγαπητές/οί.Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης επικρατεί το ένστικτο της επιβίωσης.Μιλάμε για ηλικίες 19-26 (επί το πλείστον) και όση εκπαίδευση αν έχουν το πιθανότερο είναι να το χάσουν οι περισσότερες /οι.Δεν είναι και ομάδα ειδικών δυνάμεων.
Άστο καλύτερα τότε το επάγγελμα αυτό φίλε μου, δεν είναι απαραίτητο να το ασκούν όλοι και κυρίως δεν θα έπρεπε να το ασκούν όλοι!
Βρες κάτι άλλο εξίσου ή και περισσότερο fabulous να απασχοληθείς.
 
Μέχρι εκεί μπορείτε να απαντήσετε.Δεν είμαστε φίλοι.Το αρχικό ερώτημα μου δεν απαντήθηκε και δικαίωμα μου είναι να επιλέξω το επάγγελμα που επιθυμώ. :cool:
 
Αν από το σχόλιο μου περί κεκαλυμμένων ερωτήσεων εσύ κατάλαβες αυτό

Αντάρτης Φαντωμάς":33d5mnuk said:
...στην ερώτηση για τους εξωγήινους αν τις θεωρεί η εταιρία "κεκαλυμμένες" υπονοώντας τους πελάτες της είναι τουλάχιστον αντιεπαγγελματικό

τότε είναι φανερό ότι πάσχεις από έλλειψη αυτών
Αντάρτης Φαντωμάς":33d5mnuk said:
...Δηλαδή που γνωρίζουν τα βασικά της Παιδείας
αλλιώς θα ήξερες έννοιες όπως παραβολή και παρομοίωση. Όταν λοιπόν σε ρωτάει πως θα αντιδρούσες αν έβλεπες εξωγήινο, είναι σαν να σε ρωτάει πως θα αντιδρούσες αν είχες μια δύσκολη/παράξενη κατάσταση. Δεν υπονοεί ότι βλέπει τους πελάτες της σαν εξωγήινους.

Η εταιρία μπορεί να διακρίνει αυτό που θέλει, κάνοντας όποια ερώτηση θέλει. Δεν θα ρωτήσει εσένα. Αν είσαι μάγκας, πάρε τη θέση του Δ/ντη Ανθρ. Δυναμικού και βγάλε ότι ερωτηματολόγιο θέλεις. Αν σου έκανε την ερώτηση για τους εξωγήινους και εσύ έκανες αυτό :rolleyes: πήρε την απάντηση της και από μέσα της έκανε :D

Επίσης, αυτός/ή που έχει επιλέξει το επάγγελμα που επιθυμεί και δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του...δεν κάθεται να ασχοληθεί με προκηρύξεις. Βομβαρδίζει την εταιρία με βιογραφικά, κάνει τα κατάλληλα κονέ για να δικτυωθεί και να μπει πλαγίως αν του κλείνουν την πόρτα και δεν ασχολείται με "προκηρύξεις" και πότε βγάινουν.
 
Top