Νέα πολιτική επιλογής θέσεων

Και πόσο γεμάτη ήταν τελικά η πτήση;
 
AEE320":1nt03fyv said:
Ποση ωρα πριν την πτηση τις ελευθερωσε?
8 ώρες πριν την πτήση της Αθηνας συνέβη το σκηνικό.

Λεπτομέρεια είναι η Turkish μου έδωσε upfront για πτήση της Aegean
 
Αγαπητοί,

Να μοιραστώ μαζί σας την σημερινή μου εμπειρία,

Πετάω μεθαύριο με Α3 και με το που άνοιξε το πρωί το check-in (48 ώρες πριν), πρέπει να ήμουν από τους πρώτους που μπήκαν.., διαθέσιμες να επιλέξω ήταν μονο οι standard δηλαδή από σειρά 14 έως πίσω (πετάω με Α320). Οι μπροστινές και οι κινδύνου εμφανίζονταν όλες μη διαθέσιμες (ούτε με extra χρέωση δλδ...).

Είμαι Silver μέλος και πριν την αλλαγή ένα από τα προνόμια της Aegean ήταν πως μου έδινε στο check in διαθέσιμες σχεδόν όλες τις θέσεις από business και πίσω.

Θα ξαναμπώ λίγες ώρες πριν την πτήση να δώ εάν αλλάζει κάτι στις διαθεσιμότητες!
 
Δε θυμάμαι αν έχει συζητηθεί πιο πριν αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάνει κάποιος (Gold) κράτηση σε πτήση πχ για Ιωάννινα με Q400, επιλέξει χωρίς χρέωση την 1A (Extra Legroom) και μετά αλλάξουν το αεροσκάφος σε Α320;

Θα διατηρήσει την επιλογή θέσης δωρεάν ή θα ακυρώσει το σύστημα την επιλογή θέσης; Γιατί σε πτήσεις του ιδίου προορισμού, όταν πετάει το Α320 η επιλογή θέσης χρεώνεται κανονικά.
 
Είχα κάνει κράτηση από Αθήνα για Βαρκελώνη πριν αρχίσουν να χρεώνουν την επιλογή θέσης και μπήκα μόλις να κάνω check in (η πτήση είναι για μεθαύριο) και με άφηνε το σύστημα να διαλέξω οποιαδήποτε από τις standard θέσεις χωρίς χρέωση. Οπότε φαντάζομαι πως οποιαδήποτε στιγμή κατά το OLCI οι standard θέσεις είναι δωρεάν, κάτι είναι κι αυτό..
 
Όλες οι standard είναι δωρεάν. Επίσης, κατά το OLCI, ενδέχεται να σου δώσει ΔΩΡΕΑΝ θέση upfront ή Xtra Legroom. Αν δοκιμάσεις να κλείσεις μια άλλη θέση και τελικά αλλάξεις γνώμη, τότε θα πρέπει να την πληρώσεις κανονικά, εφ' όσον υπάρχουν ακόμα standard θέσεις.
 
Τελικα τι οσχυει με τις up front extra legroom θεσεις; Τις ελευθερωνει για τα χρυσα μελη κατα το checkin η οχι; Εχει κανεις εμπερι; Ισχυει αυτο για το 8 ωρες που λεει παραπανω;
 
Εχει τύχει δυο φορές που έχω φτάσει στην Αθήνα ΜΕΤΑ την έναρξη της χρέωσης θέσεων να σταθμεύσουμε και στις δύο φορές σε remote, και στις δυο φορές να ΜΗΝ ανοίξουν την πίσω πόρτα για αποβίβαση και με δεύτερο λεωφορείο όπως γινόταν μέχρι πολύ πρόσφατα. Είναι τυχαίο το γεγονός λέτε, ή απλά έχω νοσηρή φαντασία και βλέπω σενάριο τιμωρίας όλων εμας των τζαμπατζήδων; Μάλιστα την μία φορά ή συνοδός είπε "θα αποβιβαστείτε και απο τις δύο σκάλες", με συνέπεια το πίσο μισό του αεροπλάνου να κοιτάει προς τα εκεί, αλλά τελικά η πίσω πόρτα να μην ανοίξει ποτέ. Δεν προσπάθησαν καν να την ανοίξουν, και ούτε λεωφορείο ήρθε ποτέ στην πίσω μεριά, οπότε προφανώς το είπε εκ παραδρομής. Αν αληθεύει σαν σενάριο ή αν υπάρχει τρόπος επιβεβαίωσης, διασταυρώστε το - ίσως και να μην το πρόσεξε πολύς κόσμος ακόμα.
 
εμένα μουτυχε το άλλο κουλό προχτες...να συνταξιδευω με φίλη Golden και στην 23 σειρα να επιλεξει θεση Α και οι αλλες διπλα να φαινονται αδειες..Μολις την επελεξε και μπηκα εγω μου τις εδειχνε κλειστες και με εβαζε σε πισω σειρα...
 
Αυτό που αναφέρεις spotterakis δεν είναι "κουλό", αλλά συμβαίνει συστηματικά για χρυσά μέλη, ακόμη και ασημένια - μπλοκάρει το σύστημα θέσεις δίπλα τους για να ταξιδεύουν πιο άνετα - συμβαίνει πολύ πριν τα νέα μέτρα.
 
Top