LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Ένα τεχνικό έντυπο για τον Διεθνή Αερολιμένα Ιωαννίνων συνέταξε σε συνεργασία με την διεύθυνση του αερολιμένα Ιωαννίνων ο Κύριος Ευθύμιος Σερβης με σκοπό να διευκολύνει τις αεροπορικές εταιρείες και Tour Operator να καταλάβουν την αξία του αερολιμένα λόγω της γεωγραφικής και γεωπολιτικής του θέσης και σημασίας που έχει για την χώρα καθώς και λόγω της λειτουργικότητας και του ενδιαφέροντος που αποκτάει μέρα με την μέρα.
Θα διατεθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό της Ηπείρου γενικότερα και των Ιωαννίνων ειδικότερα καθώς και στο Αερολιμένα Ιωαννίνων.

Δεν ξέρω αν τον έχουμε εδώ στο φόρουμ ως μέλος τον Κύριο Σερβη αλλά πρέπει να τον ευχαριστήσουμε που συνέταξε αυτό το έντυπο προς διευκόλυνση όλων.
Καθώς τον ευχαριστούμε και για τις πολλές όμορφες φωτογραφίες που έχει στο εξώφυλλο του εντύπου αυτού.
Κάποιες που ξεχωρίζω εγώ ως τις πιο όμορφες είναι η Eurofly με το 319, το 735 της Air X Charter που είχε έρθει τον Φλεβάρη του 2015 αν δεν κάνω λάθος, την Ντακότα από τον Καναδά που είχε έρθει για εναέρια έρευνα πετρελαίων στην περιοχή και την CSA με το 734 καθώς και την ιστορική Cyprus Airways που είχε έρθει 2 φορές όλες και όλες νομίζω, την μια με 319 και την άλλη με το 320 της φωτό για τσάρτερ πτήσεις.
Πραγματικά όμορφες στιγμές!!!!

http://epirusgate.blogspot.gr/2018/02/b ... cebook&m=1

ΥΓ. Επειδή το έχω και εγώ, είναι πραγματικά ενδιαφέρον καθώς έχει όλες τις πληροφορίες του αεροδρομίου καθώς και τους χώρους στάθμευσης των αεροσκαφών.
Εγώ προσωπικά έχω χαρεί και συγκινηθεί που βλέπω ανθρώπους κάθε μέρα με μεράκι για τον τόπο και το αεροδρόμιο μας να γίνονται όλο και πιο πολλοί.

Με εκτίμηση.
 
Και οι υπόλοιπες σελίδες.

Αναφέρει κίνηση του 2017 96,350 (μέχρι τον Νοέμβριο).
Αυτή η κίνηση είναι για ολόκληρο το 2017. Ελπίζω να μην το πήραν από wiki, που όταν πρόσθεσα την κίνηση Δεκεμβρίου (και βγήκε 96k) είχα ξεχάσει να σβήσω την υποσημείωση (*μέχρι τον Νοέμβριο). Θα μπορούσαν να πάρουν τα στοιχεία πρωτογενώς από το site της ΥΠΑ (όπως εγώ) και όχι από wiki που μπορεί να γράφει ο καθένας... (όπως εγώ) :D :D :D

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
 
Μπράβο, που το παρεθεσες ολόκληρο γιατί δεν μπορούσα να τα βάλω ως συνημμένα καθώς τα έχω σε email και αργούν να κατέβουν ως αρχείο.

ΥΓ. Και εγώ γράφω στην wikipedia αλλά δεν γράφω ότι να'ναι, γράφω την πραγματικότητα και έτσι νομίζω ότι πρέπει να κάνουν όλοι για να αποφεύγετε η παραπληροφόρηση και μιλάω γενικά.
 
Ας κάνουμε μια "σούμα" για τις κινήσεις της Θερινής σεζόν.

Εσωτερικό: τα κλασσικά δηλαδή η Olympic Air θα εκτελεί τα δρομολόγια από Αθήνα με τα γνωστά πλέον Q400 και σε ώρες πάνω κάτω οι ίδιες με πέρυσι:

ATH - IOA
OA160: 08:55 - 10:00
OA166: 20:15 - 21:15
IOA - ATH
OA161: 10:25 - 11:25
OA167: 21:45 - 22:45
Σημείωση: Κάποια στιγμή μέσα στην σεζόν η πρωινή θα πάει κατά 5-10 λεπτά πιο μπροστά και η βραδυνή θα πάει κατά 5-10 λεπτά πιο μπροστά, αλλά αυτά είναι αλλαγές λόγω Slot, νομίζω και από όσα έχω μάθει εδώ μέσα.

Και τώρα πάμε στα πιο ενδιαφέροντα.

Εξωτερικό: εδώ έχουμε την Κοπεγχάγη που ισχύει από πέρυσι, την Στοκχόλμη και την Λάρνακα που είναι νέες προσθήκες. Από εταιρείες στο σκέλος της Λάρνακας που λειτουργεί από 16 Φεβρουαρίου και θα είναι all year around θα το εκτελεί η Tus Airways με τον τύπο να παίζει συνεχώς δηλαδή Fokker 100 και Fokker 70 και θα το διατηρήσει και την θερινή σεζόν σε 2 weekly.
Από την Βόρεια Ευρώπη τους δύο προορισμούς Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη θα τους εκτελεί για λογαριασμό του τουριστικού πρακτορείου Apollo η Small Planet Airlines Germany, με A320 και ελπίζω να φέρνει και κανένα νοικιαρικο για να κάνουμε λίγο "οφθαλμολουτρο".

Tus Airways:

LCA - IOA
U8190: 11:30 - 13:45 κάθε 1,5
IOA - LCA
U8191: 14:30 - 16:30 κάθε 1,5

Small Planet Airlines Germany:

ARN - IOA
S51011: 07:25 - 11:25 κάθε 1
IOA - CPH
S51012: 12:25 - 14:15 κάθε 1
CPH - IOA
S51013: 15:15 - 19:10 κάθε 1
IOA - ARN
S51014: 20:10 - 22:35 κάθε 1

Κάτι ακούγεται ότι θα ξεκινήσει το Τελ Αβίβ στις 2 Ιουνίου από την TUS αλλά μέχρι στιγμής μόνο μέσω Λάρνακας πουλάει η εταιρεία.
Επίσης η Πολωνία, Ολλανδία, Γερμανία,Αγγλία και άλλοι προορισμοί που ακουγόταν ότι θα ξεκινήσουν φέτος μάλλον ακυρώθηκαν, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε με τα καύσιμα μέχρι τον Φλεβάρη και έτσι δεν ανακοίνωσαν τίποτα, οπότε αναμένουμε για του χρόνου, αλλά και με αυτούς τους προορισμούς φέτος που θα πραγματοποιηθούν μόνο ευχαριστημένοι είμαστε και πάμε σιγά σιγά και για περισσότερες πτήσεις.
Τέλος αναμένεται αυξημένη κίνηση από Bussiness Jet και από μικρά αεροπλάνα Γενικής Αεροπορίας μιας και παρέχεται και AVGAS 100LL.

Ένα είναι σίγουρο ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων άλλαξε πλεύση και πλέον οδεύει προς άλλους ορίζοντες με στόχο την ανάπτυξη του, κόντρα σε αυτούς που πίστεψαν στην υποβάθμιση του πριν λίγα χρόνια.
Καλή σεζόν και καλή αρχή να έχουμε όχι μόνο εμείς στα Γιάννενα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Με εκτίμηση.
 
Εκπλήσσομαι γιατι το θέμα με τα καυσιμα θεωρητικά είχε επιλυθεί με ΒΡ και ΕΚΟ..τι προέκυψε?
Μακαρι το δρομολόγιο της Λαρνακας να μεινει όλο το χρονο..Αν και οι τιμές των εισιτηρίων της TUS δεν βοηθανε με 200αρια ως ξεκινημα...
Γιατι μονο Q400 απο Α3;δεν παιζει Α320 τη θερινη περίοδο;
 
Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα μονοπωλίου και τίποτα άλλο. Όπως και την Καβάλα την πετσόκοψε έτσι και τα Ιωάννινα το ίδιο. Και αυτό επειδή δεν υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός. Στο δικό μας το αεροδρόμιο, της Αλεξανδρούπολης, που από τις 01/05 θα ξεκινήσει 2 καθημερινές πτήσεις και η sky express για Αθήνα, μόλις τώρα είδα ότι πολλές πτήσεις της Αιγαίου άλλαξαν τύπο από Dash σε Airbus, πέρα από τις βραδυνές πτήσεις που ήταν δηλωμένες εξ' αρχής με τα Airbus, Όπως επίσης και τις πρωινές τις αναχωρήσεις-αφίξεις ειδικά στα βάθη του καλοκαιριού όπου όλες οι πτήσεις θα εκτελούνται με Airbus!! Πολιτική της Αιγαίου; Πετάξτε με τα σύγχρονα Airbus για πιο ποιοτικό ταξίδι...και όλοι θα τρέξουν μιας και θα λένε σιγά μην πετάξω με το ελικοφόρο της sky. Άποψη μου, δεν ξέρω τι γνώμη έχετε εσείς...
 
Τα καύσιμα τέθηκαν σε λειτουργία στις 16 Φεβρουαρίου από την BP, ώσπου όμως να τεθούν σε λειτουργία υπήρχε μια αβεβαιότητα.
Οι πτήσεις αυτές από αυτές τις χώρες που προανέφερα είχαν δηλώσει ενδιαφέρον το φθινόπωρο, όπου και λογικά ήθελαν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για έναρξη πτήσεων και πώληση εισητηρίων κάτι που δεν έγινε.
Εμένα η άποψη μου εκεί βασίζεται και μάλλον αυτό έφταιξε και δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν όλοι αυτοί που ενδιαφέρθηκαν, γιατί αποκλείεται να ήταν δημοσιογραφικά ψέματα, έτσι για να γίνετε κουβέντα για το αεροδρόμιο.
Τέλος η Aegean από όσο ξέρω δεν είχε καλές πληρότητες πέρυσι το καλοκαίρι στο ένα Airbus που ερχόταν κάθε Κυριακή, ωστόσο μπορεί να θέλουν να τα εντάξουν τόσο στους νέους προορισμούς, όσο και στα νησιά και για αυτό έβαλαν το Q400, ωστόσο το Airbus επανέρχεται στο χειμερινό πρόγραμμα καθώς το έχει ανεβάσει η Aegean στην ιστοσελίδα της.

ΥΓ. Επίσης και συγγνώμη ξέχασα να αναφέρω πριν στο αρχικό κείμενο,πως η επίλυση των καυσίμων επανέφερε και το ελικόπτερο Sikorsky S-64 "Erickson", όπου θα έχει βάση το αεροδρόμιο καθόλη την διάρκεια της αντιπυρικης σεζόν. Το ελικόπτερο αυτό είχε και πριν λίγα χρόνια το αεροδρόμιο Ιωαννίνων βάση, όταν και ξανά είχε καύσιμα. Οπότε και από αντιπυρικης απόψεως είμαστε εξασφαλισμένοι. Έτσι για την ιστορία το ελικόπτερο είναι το N173AC που είναι και Helitanker, έχοντας ικανότητα εναέριου ανεφοδιασμού.

Με εκτίμηση.
 
Θα μπορούσε να βαλει και τα Α319..λεμε τωρα
 
Φίλε Spotterakis, η Aegean πολλά θα μπορούσε να κάνει αλλά εδώ να φανταστείς είχε βάλει και τρίτη πτήση από Ιούνιο μέχρι αρχές Ιουλίου και έπειτα ξανά τον Σεπτέμβριο για την εξυπηρέτηση των φοιτητών που θα έφευγαν για διακοπές στους τόπους διαμονής τους όπως τα Νησιά και η Κύπρος και μόλις ανακοίνωσε η TUS πτήσεις για Λάρνακα της έβγαλε από το πρόγραμμα των Ιωαννίνων και τις έβαλε στην Κέρκυρα.
Αλλά τις χρειάζεται μια σποντα στο δρομολόγιο των Αθηνών ή σε κάποιο δρομολόγιο που πετάει η Aegean όπως το Ηράκλειο που υπάρχει ενδιαφέρον,όπως ακούγεται αλλά για να δούμε και μετά να την δω μόλις σφίξουν τα λουρια τι θα κάνει.
Καταλαβαίνεις τι λέω πιστεύω.

Με εκτίμηση.
 
Αεροπορικό υψηλό θα χτυπήσει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το άρθρο περιμένουμε το ξεκίνημα 3 νέων προορισμών και αυτοί είναι η Φρανκφούρτη, Ηράκλειο και ο προορισμός που ομολογώ πως θα είναι η έκπληξη του φετινού καλοκαιριού για το αεροδρόμιο καθώς δεν είχε ακουστεί σχεδόν ποτέ στους προορισμούς που αναμένοταν να ξεκινήσουν,είναι η Ρώμη.

Το δρομολόγιο της Ρώμης θα το εκτελεί η Tus Airways , η οποία όπως αναφέρεται στο άρθρο, θα τροποποιήσει το πρόγραμμα της Λάρνακας και έτσι θα γίνεται το δρομολόγιο ως εξής: Λάρνακα-Ιωάννινα-Ρώμη-Ιωάννινα-Λάρνακα, μένει να το ανεβάσει για να το δούμε δια ιδίοις ομασι.
Επίσης το άρθρο λέει ότι το δρομολόγιο της Ρώμης θα το κρατήσει όλο το χρόνο, όπως και την Λάρνακα που είναι ήδη γνωστό για την Λάρνακα.

Η Φρανκφούρτη και το Ηράκλειο αναμενόταν άλλωστε, η εταιρία μένει κρυφή προσωρινά, το δρομολόγιο θα εκτελείται ως εξής: Ηράκλειο- Ιωάννινα-Φρανκφούρτη-Ιωάννινα-Ηράκλειο, άρα μπορεί να είναι και Ελληνική εταιρεία πίσω από το δρομολόγιο, λέτε να παίζει καμία Aegean,Astra,Ellinair;

Τέλος το 2019 αναμένονται να ξεκινήσουν από την Apollo τα δρομολόγια Όσλο και Ελσίνκι, τα οποία φυσικά θα είναι τσάρτερ και πιστεύω και με διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες.

:arrow: https://allnews-epirus.blogspot.gr/2018 ... 1.html?m=1

Αν ξεκινήσουν όλοι αυτοί οι προορισμοί θα έχουμε ρεκόρ κίνησης φέτος για το αεροδρόμιο.

Με εκτίμηση.
 
Top