Wizz Air στην Ελλάδα

Σήμερα άκουσα ραδιοφωνική διαφήμιση της Wizzair, όπου ανάμεσα στα άλλα έλεγε «Επισκεφθείτε τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης με τον υπερσύγχρονο στόλο της Wizzair».
 
Σιγουρα δεν εννοουν το Κισιναου και το Κουταισι :-Ρ
Ομως απο Αθηνα μεσω Βουδαπεστης ή Βουκουρεστιου, και προσεχως Λονδινου, που ειναι τα μεγαλα hubs της εταιρειας μπορεις να παεταξεις πραγματικα παντου και οντως σε πολυ ομορφους προορισμους, απο το Dubai στα ανατολικα, στα Καναρια νησια στα δυτικα, βορεια μεχρι Ισλανδια και ψηλα στη Νορβηγια και νοτια στο Μαροκο.
Σιγουρα πτησεις με ενδιαμεσα stop over δεν ειναι ιδανικες, μπορει ομως να εχουν καλες τιμες (δεν τις εχω ελεγξει).

Ο στολος ειναι οντως ολοκαινουργιος, οπως ταιριαζει στο low cost μοντελο λειτουργιας, με μεσο ορο ηλικιας κατω απο τα 4 ετη.
Στις επομενες 17 εβδομαδες η εταιρεια θα παραλαβει 21 καινουργια αεροσκαφη, μερος των 282 παραγγελθεντων (ο συνηθης ρυθμος μεχρι τωρα ηταν 1 νεο αεροπλανο ανα μηνα).
 
Χθες η Wizzair επανήλθε στην Αθήνα μετά από απουσία αρκετών ετών, με πτήσεις από και προς Βουκουρέστι και Cluj Napoca (Ρουμανία), Chișinău (Μολδαβία), Katowice (Πολωνία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και Σόφια (Βουλγαρία). Αύριο ξεκινά και το Vilnius (Λιθουανία).

Στις 29 Απριλίου είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν οι πτήσεις για Λονδίνο - Luton και στις 17 Μαϊου για Kutaisi (Γεωργία).

Έχει δει κανένας ποια stands/gates χρησιμοποιεί η εταιρεία στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", και αν έχουν επηρεαστεί άλλες εταιρείες που ενδεχομένως να "εκτοπίστηκαν" από τα stands/gates που χρησιμοποιούσαν ως τώρα;
 
Αύριο το πρωΐ θα είμαι στην πρώτη απο Βίλνιους. Αν δω κάτι άξιο αναφοράς θα σας το πω.
 
Θα ερθεις με το HA-LWP και expected 177 επιβατες ;)
Καλο ταξειδι!
 
Ήρθα λοιπόν με το HA-LWP. Μερικές σειρές ήταν εντελώς άδειες και έτσι με το που ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της επιβίβασης ζήτησα να αλλάξω θέση και με άφησαν εκείνη τη στιγμή. Τούρτα για όλους τους επιβάτες στην πύλη, χορευτικό συγκρότημα να "εκτελεί" συρτάκι, και πόστερ έναρξης πτήσης σε ελληνικά και λιθουανικά. Δεν περίμενα τόσο κόσμο στην πτήση η αλήθεια είναι. Οικογένειες, παρέες, ζευγαράκια, και όλοι έμοιαζαν Λιθουανοί. Πτήση ήσυχη, με χαμηλά φώτα και χωρίς πολύ (εως καθόλου) ανακοινώσεις εκ μέρους του πληρώματος (πωλήσεις, σνακ κλπ). Δεν ξέρω αν είναι η πολιτική της εταιρείας αυτή ή απλά έτυχε να μας αφήσουν ήσυχους λόγω της ώρας. Καθαρός χρόνος στον αέρα 2:36, όλα καλά και όμορφα. Το αεροπλάνο σε καλή κατάσταση, το πλήρωμα ευχάριστο, η πτήση χωρίς την παραμικρή ανατάραξη και με πολύ καλή απογείωση και προσγείωση. Αποβίβαση σε γέφυρα, αν θυμάμαι καλά στην Β03. Καλώς σας βρήκα.
 
YCNZ":d2x508yo said:
Δεν περίμενα τόσο κόσμο στην πτήση η αλήθεια είναι. Οικογένειες, παρέες, ζευγαράκια, και όλοι έμοιαζαν Λιθουανοί.

Δεν είναι και τόσο περίεργο που είχε τόσο καλή πληρότητα: Μεγάλη Τρίτη γι αυτούς - έρχονται για τις διακοπές του Πάσχα...
 
Την ΠΓΔΜ όμως της αναφέρουν ως :
 

Attachments

  • 1.PNG
    1.PNG
    120,9 KB · Προβολές: 1.757
Top