LGIR/HER Heraklion "Nikos Kazantzakis"

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ένα βίντεο από την εκπομπή "direct cretetv" με θέμα "Ερωτήματα αναφορικά με τον εκσυχρονισμό του ''ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ''

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΑΣ
Αερολιμενάρχης Ηρακλείου

ΙΑΚΩΒΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Προϊστάμενος Τεχνικής Υποστήριξης Αεροδρομίου Ηρακλείου

https://www.youtube.com/watch?v=kKe9_NedQsg

Ας ελπίσουμε όντως τα έργα να δώσουν μία άλλη εικόνα στο σημερινό χάλι!
 
"Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης της πρώην 126 ΣΜ, από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας."

https://www.efsyn.gr/arthro/parahorithi ... -irakleioy

Επίσης, ένα σημαντικό θέμα βελτίωσης λειτουργίας του αεροδρομίου είναι το λειτουργικό σύστημα του ηλεκτρονικού ελέγχου εισιτηρίων καθώς και η αναβάθμιση του συστήματος οπτικών αγγελιών, βελτιώσεις που έχει δεχτεί η Διοίκηση της ΥΠΑ και για τις οποίες ο κ. Λυτζεράκος δεσμεύτηκε για επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσής τους.

Άντε να δούμε πότε θα ξεφορτωθούμε το WinFIDS του '98 που πρέπει να πάρουμε 100 τηλέφωνα για να μας αλλάξουν ένα remark. :p
 
Να προσθέσω κι εγώ κι άλλες φωτογραφίες ( ευχαριστούμε VassilisT). Απ' ότι φαίνεται θα έχουμε κάτι πολύ καλύτερο φέτος στο αεροδρόμιο. Ας ευχηθούμε καλή τουριστική σεζόν που ξεκινάει σε 15 μέρες!

Αισιόδοξος ότι το χρονοδράγραμμα θα τηρηθεί και το κτίριο θα είναι έτοιμο στο τέλος Μαρτίου, εμφανίστηκε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας.

Πρόκειται για το νέο κτίριο αναχωρήσεων του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" έκτασης περίπου 3.000 τ.μ., μία επέκταση ουσιαστικά 17 μέτρων προς την πίστα των αεροσκαφών.



http://www.ekriti.gr/kriti-irakleio/pro ... ImCfU.dpbs
 

Attachments

  • 5.jpg
    5.jpg
    195,2 KB · Προβολές: 4.337
  • 4.jpg
    4.jpg
    164,9 KB · Προβολές: 4.337
  • 2.jpg
    2.jpg
    166,8 KB · Προβολές: 4.337
  • 1.jpg
    1.jpg
    166 KB · Προβολές: 4.337
Χθες έλαβα μερικές «insider» πληροφορίες:

  1. - Όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτως προορισμού, θα περνάνε από το ίδιο σημείο όπου θα πραγματοποιείται ο έλεγχος χειραποσκευών και ύστερα θα χωρίζονται σε Intra και Extra. (μυρίζομαι ουρές μέχρι την Αλικαρνασσό :D)
  • - Θα υπάρχουν 10 gates στο ισόγειο (δηλαδή στο ίδιο ύψος με πριν) και άλλα δύο τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μόνο Extra και θα βρίσκονται στον 2ο όροφο.
  • - Τα counter 1 - 22 είναι κλειστά και εκτελούνται εργασίες γύρω-γύρω. Τώρα, εάν αυτό σημαίνει ότι θα αφαιρεθούν τα X-Ray scanners έτσι ώστε να μην χρειάζεται να σχηματίζονται δύο ουρές σε αυτά τα counter, κανείς δεν ξέρει

Γενικά οι handlers δεν έχουν ενημερωθεί πλήρως για το πώς θα είναι η νέα αίθουσα αναχωρήσεων. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και όλα είναι υποτιθέμενα. Πιστεύω τον πρώτο καιρό θα γίνει ένας μικρός χαμός μέχρι να κατατοπιστεί το προσωπικό αλλά και οι επιβάτες.
 
Παρατηρώ καθόλη την διάρκεια της χειμερινής σεζόν, πως στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, διατηρούνται πτήσεις τσάρτερ που εκτελούνται από την Aegean προς διάφορες χώρες του εξωτερικού όπως Γερμανία, Σουηδία μερικές από αυτές που έχω δει,σε εβδομαδιαία βάση.

Ξέρουμε από ποια τουριστικά πρακτορεία ναυλωνονται αυτές οι πτήσεις;

Με εκτίμηση.
 
Αποφάσισε η εταιρία να κάνει έργα επιτέλους σε κάποιο αεροδρόμιο? Πόσο θα τα πάει τα τέλη εδώ???
 
Σε ενημερώνω πως το Ηράκλειο δεν ανήκει στην Fraport.

Για να δείς ποια αεροδρόμια ανήκουν στην Fraport κάνε μια επίσκεψη στον ιστότοπο της και θα τα δείς όλα εκει, επίσης έχει και πεδίο όπου μπορείς να την ρωτήσεις αυτά που ρωτάς εδώ μέσα και να πάρεις την απάντηση από κάποιον αρμόδιο της Fraport.

:arrow: http://www.fraport-greece.com/eng

Με εκτίμηση.
 
Κι άλλες φωτογραφίες από την αναβάθμιση! Μου φαίνεται κουκλιστικο πλέον. Εσάς πως σας φαίνεται?

Πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, με νέα, πανέμορφα καταστήματα, αφορολόγητων και άλλων, καταστήματα εστίασης και νέες αίθουσες VIP, CIP, κ.λπ..

Δημιουργήθηκε νέος χώρος αναχωρήσεων, 3000 τ.μ., έγινε ανακαίνιση των υπολοίπων 8000 τ.μ. του παλαιού χώρου, με δημιουργία 11 εξόδων με δικό τους ασανσέρ ( 9 έξοδοι στο ισόγειο και 2 στον πρώτο όροφο).

Ακόμη δημιουργήθηκαν δύο αίθουσες – lounges στην extra schengen περιοχή και δύο στην intra.

Τα καταστήματα καταλαμβάνουν έκταση 2200 τ.μ. περίπου, με νέα καταστήματα αφορολόγητων ειδών σύγχρονα και με ιδιαίτερη διακοσμητική ( νέα δάπεδα, ξύλινες επενδύσεις, led φωτισμό, νέα κλιματιστικά, κ.λπ. ), 6 νέα ανακαινισμένα καταστήματα εστίασης στις αναχωρήσεις και δυο στους χώρους check in.

Πηγές: http://www.kritipoliskaihoria.gr/2018/0 ... t_959.html

http://hania.news/2018/03/29/ηράκλειο-ε ... ο-αεροδρό/

http://money-tourism.gr/afto-ine-to-neo ... z5BD0zy5wS
 
Top